Kvällens planer

 Nu har jag varit på två studentfester med Williams familj och nu ska vi bara ta det lungt ett tag efter all god mat, haha!
Ikväll kommer vi antagligen fara en sväng ut till stan och träffa lite folk och sånt. De hade lovat regn hela dagen idag men nu lyser solen för fullt!
Känns helt overkligt att vi har sommarlov nu!

Skolavslutningen

Nu är äntligen grundskolan avklarad!
Nu är dagen ÄNTLIGEN här! Nu har vi alla nior gått ut grundskolan med glada miner! Har så mycket bra (och dåliga) minnen från denna skola! Har lärt mig känna massvis med nya personer! Är väldigt lättad nu och ser verkligen fram emot 3 nya år i en ny skola i höst! Nu ska jag bara njuta av min ledighet!

Vad är det för operation?

Det är ganska många som har frågat en tid sedan både på bloggen och även folk runt omkring mig vad det är för operation som jag ska genomföra som jag nu tänkte berätta om så inte det kommer som en shock när jag har genomfört den!
 
Den operationen jag ska genomföra den 9.6.2014 är en liten tandreglering eller hur man nu än ska kalla det!
Iallafall ska de dra ut 8 permanenta tänder på mig och jag är sjukt rädd och får ont i magen av att bara tänka på det!
 
Och nu tänker säkert många, hallå? det behövs ju ingen operation för det men jo, jag har haft tandläkarskräck sedan jag var väldigt liten p.g.a en tandläkare som gjorde misstag om och om igen och då vägrade jag gå på säkert 6 år till tandläkaren, och jag säger så här, det var faktiskt inte värt det i slutändan! Nu måste jag dra ut 4 permanenta hörntänder och 4 permanenta stora kindtänder och kommer inte kunna äta normalt på ca. 2 veckor efter operationen, vilket suger väldigt mycket.
 
Först tänkte de bara dra ut typ 4 tänder och det var redan då lite extremt och ville inte alls och sedan blev det till 7 och nu blev det 8 för att vara på säkra sidan. De tänkte först använda lustgas men det är så mycket som ska göras så jag skulle ändå känna av det när dom river ut tänderna.
 
Orsaken till varför de ska ta ut hela 8 permanenta tänder är eftersom att det finns några tänder som kan orsaka problem i framtiden, någon som emaljen är bara som ett äggskal och den kan spricka när som helst, det är alldeles för trångt i munnen på mig så jag har för tillfället 3 tänder som inte har haft plats att växa fram. Så för att mina visdomständer också ska rymmas så drar de ut så många. 
 
Jag är faktiskt bara glad för att vissa fula tänder som man ser framifrån ska ryka men är rädd för mina kindtänder. Hur ska jag kunna äta? :( Men iallafall, operationen är hyfsat nära och jag klarade ju av att ta stelkrampssprutan i måndags trots att jag var superrädd så det här kommer jag nog klara!
 
Håller tummar och tår att inget går fel!
Tack till alla som orkade läsa, ni är bäst!

Fin och basic

Untitled #10

Untitled #10 by henriettanylund featuring steve-madden shoes
Har satt ihop en basic outfit med lite guldiga detaljer som ger det hela en lite lyxigare känsla! Det här är verkligen något jag själv skulle gärna ha på mig! Vad tycker ni?
 

Absolut sista dagen i grundskolan

Nu är dagen här.
Den alldeles sista skoldagen i Vasa Övningsskolans grundskola. Har inte hängt med riktigt hur fort tiden har gått med alla nya härliga människor jag lärde mig känna! Dessa 3 år i denna skola har faktiskt gått riktigt snabbt!
Idag har vi inte en riktig skoldag utan bara övning till dismissionen och en utekonsert.
Imorgon är det dimission och så går jag ut ur grundskolan med ett betyg och säkert flera tårar som rinner ner för kinderna! Fattar verkligen inte hur skönt men ändå ledsamt detta slutet kommer bli!
 
Jag efter sjuans skolavslutning, haha pinsamt!

Matgalen torsdag

Idag har jag bara ätit och ätit hela tiden jag har varit vaken haha!
Har annars hjälpt Williams bror och broderns flickvän att flytta idag så har gått många trappor med tunga föremål och det var faktiskt skitjobbigt så lade mig och sov i ett par timmar efter det haha! 
Så kom vi precis hem från Mcdonalds eftersom vi orkade inte laga någon mat själv så fick bli något snabbt. Nu snart ska jag börja dra mig hemåt och bara ta det lungt hemma resten av kvällen och imorgon är sista dagen i grundskolan som bara består av övning till dimissionen och en utekonsert på gymnasiet!

En ledig torsdag

Har haft cravings för Peanut Butter Cup i flera veckor, vill sååå ha! :(
Idag är det ju kristihimmelfärds dagen och vi är ju såklart lediga då.
Idag hade vi planer att åka till kyrkan och samla underskrifter men vi hann inte då William var tvungen att hjälpa till att städa upp i deras garage. Så jag har tagit en lite längre sovmorgon och vaknade med en riktig träningsvärk! 
Har inte tränat på gym på nästan 2 månader så tänkte att jag var tvungen att dra mig igår till gymmet och det gick väl sådär med träningen!
Resten av dagen har jag inga planer på och hoppas bara på en lugn dag med tanke på träningsvärken haha!
Vad ska ni hitta på idag?

Några saker om mig

1. Jag har sett typ alla komedier. Komedier är bästa filmgenren enligt mig och är ganska så säker på att jag har sett alla sevärda komedier redan, så därför har jag börjat droga serier istället!
 
2. Jag får panik om jag inte har pengar. Jag har alltid åtminstone 10 eller 20 €. Får annars typ panik ifall jag mittiallt måste köpa nått men inte har pengar. Har alltid haft pengar sedan flera år tillbaka.
 
3. Jag är väääldigt envis. Det går verkligen inte att argumentera med mig, du kommer högst antagligen att förlora. Är envis över allt typ, ganska mycket också!
 
4. Jag har nyligen väckt en stor passion för kläder. Har alltid tyckt om kläder och så men har ganska nyligen börjat tänka mer på det och accessoarer och olika skor och mönster osv!
 
5. Jag är ett litet kontrollfreak. Jag tycker om att ha mina veckor planerade och tycker inte alls om att lämnas utanför i någon planering, vill vara med haha!
 
6. Jag har haft många hobbyer. Har testat på bl.a. fotboll, dans, pianolektioner och ridning. Ridning höll jag på med i flera år men det var nog inget för mig. Gillade att rida fort i liten ålder så ramlade av många gånger och då orkade jag inte längre!
 
7. Älskar skönhets- och bakningsbloggar!  Kan sitta och bläddra igenom alla kategorier och inlägg på skönhets och baknings/matlagningsbloggar, tycker det är sjukt intressant!
 
 
En sak jag blir också sjukt störd på är att då folk kommenterar t.ex. om vad man har gjort den dagen eller vad man har för planer när det står i inlägget. Jag menar, om du ska fråga något som kan stå i inlägget läs det helst först :) Jag läser iallafall inläggen före jag kommenterar!

Middag med älskling

Har precis ätit middag med huvudrätt och efterrätt med William och det var huuuuur gott som helst!
Banana splitten blev inte lika god som förra gången men sjukt god var den ändå!
Nu ska vi bara vila efter den sjukt goda maten och se på ett avsnitt Awkward! 
Ha en skön lill-lördag!




OOTD + sista riktiga skoldagen

Idag har jag på mig mina nya byxor jag köpte igår från ONLY och en vit stickad tröja från Vero Moda.
Idag försov jag mig första timmen från skolan så jag hade bara två lektioner och slutade klockan 1, skönt! 
Imorgon är det ledigt så idag ska jag jobba med William och sedan en sväng på gymmet om jag har ork och tid. 
Nu kom jag precis tillbaka till stan och väntar på William och vi ska äta före vi ska jobba.
Vad ska ni göra idag?

Inspiration: Sommar

Snart är det ju sommar och sommarlov och då tänkte jag att det är passligt med ett litet inspo nu när inte vädret är på topp. Vill verkligen bli superbrun i sommar så jag hoppas på att det kommer bli bättre dagar än de senaste!

Lexington inredning

 
Lexington

Lexington by henriettanylund featuring cotton bath towels
Jag bara ääälskar Lexingtons inrednings saker! Har ju själv dom brun-vita kaffemuggarna som jag är väldigt nöjd över! Skulle verkligen inte säga nej till något på den här bilden!
Som man kanske märker så älskar jag beige i inredning, och annars också överlag! Såå fint enligt mig! 
Så jag hoppas att mitt hus i framtiden kommer vara fullt med Lexington men framför allt i färgerna vitt, beige grått och svart!

Värsta jag varit med om

Nu är jag på väg hem från Tammerfors med hela klass 9. Har inte berättat om att jag skulle till Tammerfors för det var inte alls säkert att jag ville åka, men är nog ändå helt glad att jag gjorde det för fick med mig lite shopping!
Var till resturangen Rosso och måste säga att det är överlägset värsta resturangbesöket jag har varit med om i hela mitt liv! Servitören var sååå otrevlig och det vi beställde innehöll 4 saker men vi fick bara 1, pizzan. Var så sur och klagade till servitören och han var väldigt elak. Rekommenderar verkligen inte Rosso i Tammerfors. Usch.


Inspo

 

En trött måndag

 
Bild: Ebba Westerback
Idag har varit en helt okej dag. Har varit lite irriterad och sjukt trött och somnade genast när jag kom hem och vaknade för en timme sedan och har precis lagat mat och ätit.
Vi skulle egentligen ha slutat klockan 4 idag men ingen lärare dök upp till sista timmen så hela klassen for hem!
Nu ska jag inte göra något speciellt ikväll utan bara ligga och dega mig i soffan eller sängen framför tvn och datorn. Nu är det endast 1 riktig skoldag kvar av grundskolan!
 


Ego

Såg igår på filmen ''Ego'' som jag har hört bra om på bloggar lite överallt och tänkte ge den en chans.
Tyckte filmen var bra överlag men blev i slutet lite långtråkig. Jag tyckte den var bäst i början och tyckte det var sorligt när han nyss hade förlorat sin syn, men sedan blev man skitglad när Mia kom in i hans liv och efter att han fick synen tillbaka blev den lite långtråkig. Men den får ändå 4/5 av mig!

Sista veckan av grundskolan!

Mina vackra tulpaner som pryder mitt rum så fint nu!
Nu har den sista veckan någonsin av grundskolan börjat och jag börjar faktiskt se ljuset i slutet av tunneln nu, haha! Nu börjar det kännas mera verkligt att vi ska lämna skolan, vilket har sina väldigt bra sidor och sedan väldigt dåliga sidor, men det orkar jag inte gå in på nu! :)
Hoppas på en väldigt slö vecka denna vecka och bara se på film och sådant i skolan, men får se vad vi riktigt ska göra denna vecka :) Hoppas ni har en bra måndag! :)

Spontanshopping med mamma

Var på väg hemmåt och då ringde mamma och sa att hon var på väg till GW-gallerian så jag for med henne dit och fick med mig ganska mycket bra saker! Byxor har jag varit på jakt på i flera veckor nu och det blev 2 par svarta, ett par med guld detaljer och ett par basic med hög midja. Nu behöver jag jeansfärgade byxor ännu och helst lite söndriga! Är i allafall supernöjd med det jag fick hem och inget kändes sådär onödigt. 

Sommar outfit

 
Summer outfit

Summer outfit by henriettanylund featuring shirts & tops
Har känt sommaren på väg nu de senaste dagarna förutom idag och har plockat ihop en fin sommaroutfit som jag gärna skulle ha på mig i sommar! Helt basic men ändå snygg :)

Söndag och kyrka

Grillmaten vi åt igår
Igår på kvällen körde vi till William och grillade där och efter det for vi ut och köra några timmar med moped.
Idag är det söndag och snart ska vi dra oss till kyrkan för att samla skriftskole underskrifter. Efter det ska vi antagligen åka till mig.
Idag har vädret inte varit på topp hittils och det sägs att det ska börja regna senare idag. Men jag tycker att det bara kommer bli mysigt så man får något gjort inomhus också och inte bara är ute :) 
Vad ska ni göra idag?


Har fått lite färg idag!

Berättade ju vad jag skulle göra idag i förra inlägget och gjorde nog det mesta. Har solat i endast 20 minuter idag och resultatet ser ni på första bilden. Tror jag kommer bli ganska så brun i sommar om jag fortsätter så här, haha!
Har precis kommit in från att ha satt på sätes överdrag till bilen. Tyckte dom var så söta och passade till mitt "tema" i bilen så kände bara att jag var tvungen att köpa dom! Det tog sin tid att få på dom men nu sitter dom riktigt fint :)
Nu väntar vi bara på att min bror ska komma hem så vi kan äta tårta och fira honom!




God morgon lördag!

Idag har jag och William tagit en lååång sovmorgon som jag verkligen har längtat efter. Temperaturen där ute är 30 grader och klockan är bara 1, så idag ska det minsann solas!
Min käre bror fyller hela 20 år idag så det ska firas med tårta och sånt roligt :) 
Just nu håller vi på att lagar lasagne med William och städar smått i köket. Idag har vi smått planerat att åka iväg och kolla till stan och lite inredningsbutiker och möbelaffärer och sånt och kanske hjälpa mamma med gården idag.
Hoppas ni har en riktigt bra början på denna fina och soliga lördagen! :)

Äntligen fredag

 
Har väntat på att det ska bli fredag i evigheter, och nu är fredagen äntligen här!
Det är ju helt sjuuukt varmt idag, mätaren på mopedbilen visade 30 grader, så inte så kul att gå runt i en svart t-skjorta idag inte!
Har precis kommit hem med William och ska köra moped tillbaka till stan inom kort! Kommer säkert känns väldigt konstigt att köra moped igen efter en sån lång paus. Körde själv moped senast i Augusti!
Annars har jag inte så stora planer för idag. Blir väl övernattning med William som vanligt och så ska vi väl äta något, så inget så där speciellt! 
Hoppas ni får en sjukt rolig fredag!

5 saker jag gör dagligen

Kom på att det kanske skulle vara kul att berätta om några saker jag brukar göra dagligen, och då menar jag inte typ borsta tänder, borsta håret, äta osv. utan lite annorlunda saker. Hoppas inte den här idén var dålig nu, kände mig ganska bra ett tag då jag kom på något som jag inte har sett på någons blogg förr :D
 
1. Läsa mina vänners bloggar - Läser ju såklart andra bloggar som jag inte känner personerna på men brukar oftast dagligen läsa mina vänners/de som bor i samma stads bloggar.
2. Sova - Då menar jag inte på natten. Brukar nästan dagligen sova efter skolan en stund eller på kvällen.
3. Kolla på kläder/skönhet - Affärer eller hemma via datorn, jag brukar göra det här faktiskt dagligen och flera gånger per dag ibland!
4. Laga mat - Det är jag som huvudsakligen gör mat till våran familj, så det här är en daglig rutin för mig!
5. Blogga - Bloggar ju dagligen flera gånger och så svarar jag på kommentarer. Det är lite som en vardaglig rutin :)

Banoffee paj

Har aldrig delat med mig av recept på bloggen men nu tänkte jag att det var dags! 
Här kommer den godaste efterrätten jag någonsin har smakat!
 
Så här ska pajen se ut när den har stått i kylen i minst en timme.
Klar!
 
Botten:

100g smält smör
250g Digestive kex
 
Fyllning:
100g smör
100g farinsocker
1 brk (397g) kondenserad mjölk
 
Dekoration:
3-4 bananer (Jag använde endast 2)
2 ½ dl grädde, vispad
Riven choklad
 
1. Smält smöret och krossa Digestive kexen. Blanda samman och tryck till i botten på pajformen (ca. 20 cm) Och upp längs kanterna en bit. Sätt i kylen medan du tillreder resten.
 
2. Smält smör och farinsocker i en kastrull och blanda samman tills farinsockret har blandats helt in med smöret. Tillsätt kondenserad mjölk och koka i ca. 1 minut, blanda om hela tiden. Blandningen ska i detta skede vara en tjock karamellmassa. Häll blandningen över Digestive botten och låt svalna. Ställ i kylen minst 1 timme.
 
4. Vispa grädde ordentligt och skiva bananerna. Sätt en del av bananerna i grädden och häll grädden över pajen. Dekorera med resten av bananerna och riv chokladen över till sist.
 
Själv hade jag ingen choklad hemma så det fick bli utan, men det var minst lika gott utan som med!
Enjoy!

Countdown for...

Endast 9 dagar tills det blir sommarlov!!!! Kommer bli hur skönt som helst! Har inte så värst mycket planer till vad jag ska göra på sommarlovet, men har skaffat sommarjobb (wohoo!) så hoppas jag får många jobbtider och mycket pengar haha :D
38 Dagar tills jag och William åker ner till Åbo och över med båten till stockholm för shopping med pappa och hans flickvän! Andra gången vi reser tillsammans! Kommer bli riktigt kul!
Det är 59 dagar kvar tills jag har min sweet sixteen dag! Och så råkar min konfirmation också vara på samma dag, så lite dubbelt haha! Så jag kommer fira med släkt och vänner konfiramtion + födelsedag den 20 juli!
Ser mest fram emot det här evanemanget på hela sommaren! 
Weekend festival 2014 i mitten av augusti! Kommer bli helt sjuuukt kul! Förra året var den bästa helgen i mitt liv, så får se om detta år med alla bra artister kan toppa förra året, vilket kan bli riktigt svårt! Iallafall sjukt taggadd till att få se alla bra artister med mina vänner i Helsingfors!
 
Det var allt jag räknar ned dagarna till hittils, men troligtvis så kommer det flera roliga dagar på sommarlovet, och såklart efter det också med att börja i ny skola och allt! Men iallafall, nu har ni fått ta del av saker jag dör av längtan till!

Favoriter

 
Favorites

Favorites by henriettanylund featuring a body moisturizer
Mina favoriter jag har använt mycket av de senaste månaderna!
 
1. Baby Lips Jag har införskaffat mig två babylips i spanien och är väldigt nöjd, använder dom dagligen när jag känner att läpparna börjar bli torra!
 
2. Gråa Converse Mina mörkgråa Converse har blivit mycket använda senaste månaden! Är totalt kär i dom!
 
3. Moschino Pink Bouquet Är en parfym som är min favorit nu! Luktar så himmelens gott och fräscht!
 
4. Tangle Teezer En borste som inte sliter på håret lika mycket. Behöver det just nu när jag tappar otroliga mängder av hår utan att jag vet varför?
 
5. Ysl Läppglans Eller ja, läppglans över huvudtaget! Har börjat använda läppglans nu eftersom jag har tröttnat på min naturliga färg på läpparna och mitt YSL läppglans är min favoritfärg!
 
6. Min systemkamera Hade inte använt den på lääänge ända tills jag började blogga igen. Nu är den med mig ut nu som då och tar mycket bilder varje dag!
 
7. Aussie Schampo Är ett riktigt bra schampo som jag använder i kombination med Doves balsam och det gör mitt hår såå silkeslent! Aussie är ett superbra märke!
 
8. Bodylotion Har haft bodylotion i stor användning nu efter Spaninen då min hud har blivit otroligt torr!

Lite nya saker

Tre ansiktskrämer från Garnier som jag har hört bra om! Visste inte riktigt vilken som skulle passa mig så får väl testa mig fram! Har iallafall alla från den serien nu :)
Dessa två bilder blev skitdåliga men tappade tålamodet då det var så svårt att fota ringarna.
De på bilden ovanför är helt vanliga silverringar med olika små stenar i varje, tyckte de var så simpla och fina :)
De längre ner föll jag genast för, en i guld, en i silver och en i rosé. Sjukt fina och simpla! Går med allt!
 
Det var inte så mycket roligt jag köpte idag, men något som jag inte så ofta köper. Dvs. Accessoarer och skönhets/hudvårdsprodukter! Ska försöka bli bättre på att köpa accessoarer mera eftersom att de gör ju outfiten hel!

Grym huvudvärk

Har haft en helt okej skoldag idag. Efter skolan så gick jag och William en stund på stan och då hann vi på lite mera än en halvtimme äta vårrullar, gå runt i alla möjliga butiker och köpa till mig midiringar som jag är sjukt nöjd över! Det var rea på gina tricot på deras smycken så då var jag och handlade 6 stycken midi ringar för endast 3,50€! (Ca. 35kr) 
Och nu har jag precis kommit hem och har varit och handlat med mamma. Kan visa senare lite bilder på vad jag har köpt idag :) 
Nu ska jag försöka sova bort min hemska huvudvärk jag fick för några timmar sedan!

Sommarkläder från Bikbok

Några plagg från bikbok som jag gillade speciellt nu till sommaren!
Är mest sugen på att införskaffa mig klänningen! Skulle vara såå fin! Är också i stort behov av shorts eftersom att inga passar mig knappt längre och har inga jeansfärgade! :) Topparna tyckte jag var riktigt fina!

Blont eller brunt?

Det är ungefär ett års skillnad mellan bilderna så mitt ansikte kanske har ändrats haha
Nu har jag en fråga som jag har tänkt på mycket: Ska jag ha min naturliga färg, blont eller ska jag ha brunt hår? Tycker att jag kanske ser lite äldre ut, eller det var därför jag färgade brunt hår men tycker att det är så jobbigt med brunt hår och riktigt ljus utväxt. 
Vad tycker ni?
 

hemmatisdag

Because it matters.
Ett av mina favorit citat.
Vaknade idag och kände mig verkligen inte okej. Hade ont i armen från stelkrampssprutan och det krampade i magen och så hade jag även huvudvärk. Nu 4 timmar senare efter lite vila och sömn så mår jag en aning bättre.
Har precis ätit frukost vilket bestod av två toast. Kände verkligen inte för något annat då min mage gör lite sjukt ännu. Får hoppas att jag är back on track imorgon och kan gå tillbaka till skolan, det är ju ändå näst sista veckan den här veckan.

En konstant fight att vara bäst

Det är väldigt skönt för mig nu att skolan snart är över. Faktiskt 12 dagar kvar bara (tror jag, haha)!
Detta år har jag faktiskt satsat mera på betygen, iallafall i slutet mot året och har inte gått verkligen åt skogen för något ämne helt och hållet. Jag har förbättrat mig i mina sämsta ämnen vilket jag är glad över!
 
Det som har varit så jobbigt nu sista månaderna är att jag har satt så höga krav på mig själv, vet inte varför? Jag har börjat tycka att om man får en 6a i betyget så är det inte bra. Man måste få en 9a åtminstone! Och när jag då väl får en 9a i betyget så tänker jag att några poäng till så skulle jag har fått 9½ eller till och med 10 men man borde ju inte tänka så! Man borde ju vara nöjd över att få ett bra betyg!
 
Nu känns det väldigt lättande att betygen har skickats in och det känns som om allt skulle vara över någonstans i mig men det är det ju inte. De kan ju fortarande ändra på betygen osv. om de så verkligen vill så jag känner som om jag ändå inte kan riktigt pusta ut.
 
 
Jag har inte ens börjat längta till sommarlovet, känns inte alls som om det skulle vara alls nära! Men det beror väl på att det inte har varit så somrigt väder som det var förra året i maj. Men iallafall, kände bara att jag vile skriva ut mig lite och vet inte alls om jag är den enda som känner så här! Dock har ju Sverige annorlunda betygskalor och sånt och längre till sommarlovet, men har läst att många har gjort klart sina prov!

Måndag igen

Grillmaten vi åt igår med familjen
Idag är det måndag igen och en dag när vi slutar fyra, skitjobbigt. Har tagit stelkrampsspruta idag och va skiträdd men jag klarade det! Nu börjar det faktiskt värka i armen och känner mig lite febrig så får se ifall jag överlever dagen till slut!
Har dessutom inga planer för idag så kommer antagligen bara hem efter skolan! Hoppas ni får en bra måndag!

Mina dröm väskor

Dream bags

Dream bags by henriettanylund featuring a pattern tote bag
 Alla dessa väskor är verklgien to die for!
Har sedan jag var liten velat ha en Louis Vuitton väska så den är ju såklart med på min topp 4 drömväskor! Har även fallit för Céline väskorna, sjukt snygga! Och sen såklart Longchamp och Michael Kors! Mycket svart, haha!

En bra helg bakom mig

Världens sämsta kvalité med telefonens kamera
Den här helgen har jag bara myst hemma hos William ensamma och varit vid Åminne folkpark på ungdomsdans! Det var lite sådär vid Åminne p.g.a all drama och lite slagsmål som hände där men annars hade jag det trevligt och skrattade mycket, speciellt mot slutet av kvällen! 
Vaknade upp bredvid William i morse och nu bakar vi (han) scones! 
Det är verkligen sjukt fint väder där ute så vi ska kanske ta oss till stan och äta första boll glassen i år!

The fault in our stars

 
Den här flimen väntar jag sååå mycket på att ska komma ut! Det är första gången i hela mitt liv som jag känner att jag bara måste läsa en bok, sooo not like me haha! Jag har bestämt mig sedan jag såg att filmen skulle komma ut för några månader sedan att jag bara MÅSTE läsa boken före jag ser filmen! Filmen tror jag kommer att bli min nya favorit eftersom att jag redan älskar filmen från trailern! Gråter nästan när jag ser på den haha! Åååh can't wait!

Min dag hittils

Idag vaknade jag hos William 12 tiden och då åt vi frukost. Efter det har vi bara degat tills 14-15 tiden på dagen.
Vi åkte och tvättade mopedbilen och efter det körde vi till mig och nu har vi precis ätit.
Inom några timmar kommer Emilia och Patte hit till oss så ska vi tagga lite och fixa oss tillsammans inför ungdomsdans i Åminne. Kommer vara hela kvällen/natten i Åminne så det blir ju trevligt :)
Ha en bra lördag allihop!

Fest outfit

 
Dress

Dress by henriettanylund featuring a red dress
Har satt ihop en liten festlig outfit som jag själv blev nöjd med!
Skulle verkligen inte tacka nej till Steve Madden klackarna!

Porträtt med Ebba

Idag har jag varit och fotat med Ebba och här är en del av resultatet! Blev väl nöjd med vissa bilder :) 
Ikväll är jag och William ensamma hos honom vilket betyder myskväll! Så nu har vi varit och handlat och laddat upp för mys! 
Just nu håller vi på att laga mat så ska fortsätta göra det så hör jag av mig senare här!






Friday, my second favorite F word

Idag är det fredag, som jag har längtat! Nu ska jag dra mig mot skolan och ha en dag som är från 9.00 till 13.00. Skönt! Ska även föra min mopedbil på service nu. Sedan iväg till skolan med första lektionen som är huslig ekonomi! Efter skolan ska jag antagligen köpa en tröja och bara traska runt i stan. Hoppas ni får en fin fredag!

Min dag + OOTD

Dagens outfit
Idag blev en lite kortare dag för mig på grund av besöket till sjukhuset. Själva sjukhusbesöket gick väl helt okej men var skiträdd eftersom det rörde sig om tandläkaren, och jag hatar tandläkaren. 
Efter skolan for jag hem och sov och vaknat 6 tiden, ska snart äta något eftersom jag börjar bli hungrig men sen vet inte jag vad jag ska göra, kanske kolla lite serier eller nått sånt. Ebba frågade även mig om jag ville fota med henne imorgon, så det kanske blir planen för imorgon. På lördag blir det ungdomsdans med nära och kära vid åminne folkpark, kul! :)

Nailskins

 
nailart lånat från hemsidan!
Jag vill tipsa idag om en hemsida som heter nailskins.se och är en hemsida där man kan beställa hem till sig olika nailstickers som antingen är redan designade klart för dig eller så kan du designa dina egna nailskins! 
Frakten kostar alltid 15 kr oavsett hur mycket eller lite du beställer, så sjukt bra enligt mig!
Kolla också gärna in deras instagram för lite inspiration! http://instagram.com/nailskins

Rebecca Stella for Nelly

 
Igår har Rebecca Stella släppt en ny kollektion för Nelly.com och jag tycker att den var sjukt snygg!
 
Priserna var inte heller så dumma, faktiskt helt som nellys normala priser! Tycker den är värd att ses!
Klicka på bilden så kommer ni in på hennes kollektion! 

Bilder från vårbalen

Här är några bilder från igår kväll som jag lovade! Hade inte kollat igenom dom tidigare och märkt hur dåliga alla bilder blev haha! Men kan lägga upp flera senare om några dagar om nån önskar :)
Imorgon ska jag förövrigt till sjukhuset för att diskutera en operation jag ska genomföra. Annars har jag inga planer för imorgon eller idag heller för den delen! Idag köpte jag även en tröja som jag kan visa upp nån dag :)

Maxi klänningar

 
Maxi dresses

Maxi dresses by henriettanylund featuring a white dress
 
Har börjat falla lite för riktigt fina och basic maxi klänningar! Tycker de är såååå fina på en lång och lite kurvig person! Skulle dock själv aldrig kunna ha en pågrund av mina 161 cm... så synd, de är ju såå fina!

Dagens låt

 
Den här låten får mig att påminnas om sommaren och jag hörde den första gången då jag var i Spanien, så den ger mig dubblet med sommarkänslor! Den här spelas också ganska så mycket på radion för tillfället och jag lyssnar ju mest på radio så jag hör ju den rätt så ofta! Men iallafall, här var då dagens låt jag ville tipsa om :)

Checkar in

Nu är den härliga och väldigt roliga vårbalen slut och snart lider också nian mot ett slut! Kommer verkligen sakna alla vänner som jag fått i högstadiet men det kommer ändå vara skönt att komma till en helt ny skola med helt nya människor! Ser verkligen fram emot att göra något mera praktiskt i min vardag i framtiden :)
Kommer lägga upp bilder från vårbalen och hur jag såg ut imorgon eftersom jag ska lägga mig nu, så kika in imorgon på eftermiddagen så borde ett inlägg komma upp!
Vill även tacka för alla fina kommentarer jag fått under balens gång och har fått nytt besökarrekord idag också! väldigt kul! :) tack så mycket, god natt på er! 

Kort tisdag

Idag var det en kort skoldag för min del. Började 8.30 med kemi och slutade skoldagen 10.15 med engelska!
Efter det så hade jag inträdesprov till närvårdar-linjen fastän jag hade det på fjärde plats och det gick riktigt bra!
Nu har jag ätit och ska bara ta det lungt nu i några timmar och klockan 18.00 ikväll så har vi niorna i skolan en vårbal som jag ska på! Kommer säkert bli riktigt kul! Så ska börja fixa mig i ordning om någon timme och sådär.
Kommer självklart upp lite bilder i efterhand om vårbalen :)

Destroyed jeans

LÄNK HÄR
Ett par byxor i tre olika färger som jag verkligen gillade på nelly.com! 
Det är ju en trend nu att ha hål på knäna och det är något jag själv också skulle vilja ha och nu har nelly.com -30% på de här riktigt snygga byxorna! Min favorit var de i mitten, är själv i behov av nya jeans som är blåa haha!

inspiration: naglar

Har på senaste tiden varit såå sugen på att göra något med mina naglar eller att typ börja gå till någon som fixar naglar och laga gelnaglar eller bara något simpelt, skulle vara skitkul! Men dock vet jag inte om det finns någon som gör detta i Vasa och det är isåfall säkert inte heller så förmånligt! Så får se i framtiden :)

New från nelly.com

Berättade ju för ett tag sedan att jag hade beställt en klänning från nelly och i fredags hade den kommit hem!
Så nu har jag såklart fixat bilder på det jag köpte fastän de inte var den bästa kvalitén, men bättre det än inget!
Köpte ett volymgivande spray från Rich haircare som jag ännu inte har testat men har hört att det ska vara bra!
En snabb och urdålig bild på klänningen jag planerar att ha på konfirmationen i år! är väldigt nöjd med den, eftersom att jag egentligen aldrig har varit nöjd med mina klänningar jag har beställt men denna var faktiskt bra!

Glad morsdag!

Idag är det morsdag här i Finland och som jag har förstått så är det morsdag om två veckor i Sverige! 
Men nu är det då min tur att gratulera alla mödrar främst i Finland! Grattis till er!
Idag har vi firat lite min mamma men vi brukar aldrig göra det till någon stor sak så vi grillade bara och åt god mat och senare så åt vi kaka som jag har på bilden ovan. Det var sjukt gott kan jag säga! Hoppas alla andra har haft en fin morsdag som de förhoppningsvis har firat med sina mammor och mammors mammor haha :D 
Ha en fin söndag, ska fortsätta läsa på förhör nu! :)
Har typ annars världens största kris just nu eftersom att jag har glömt min fjärrutlösare i Spanien, haha. men tror det kommer att ordna sig eftersom att han vi hyrde av förmodligen kommer att skicka på posten den hit!

You go girl!

Vinnaren av eurovisionen 2014 som jag tror ingen har missat p.g.a allt hat hon får överallt på internet. 
Men vet ni vad? De flesta tycker att det var fel och konstigt att hon vann vilket jag inte förstår, man får väl rösta på vem man vill? Det var ju många som röstade på henne eftersom att hon stod ut och var annorlunda vilket jag också tror, men jag tycker att det är bra att någon vågar visa vem de egentligen är och vågar stå för det och inte skämmas för att gå upp på scenen och ge allt vad de har.
Tycker att det är så onödigt att lägga hat på någon som känner sig bekvämare som en kvinna när han egentligen är man, man får väl vara som man vill och se ut som man vill fastän man har skägg och klänning.

En sak jag aldrig kommer förstå

Är hur folk kan vara så himla hemska mot varann ibland?
Det är helt sjukt. Folk som man kanske trodde att var en av ens närmaste vänner talar skit om dig till sina andra kompisar, strular med din pojkvän eller ditt ex eller ja, you name it! 
Det behöver inte bara ha med tjejdrama och sex och kärlek att göra, men egentligen vad som helst! Folk hänger ut varann på internet för något smått, mobbar varann, säger saker som sårar folk, försöker trycka ner folk och verka skitcoola för att dom gör det, tala skit om någon bakom ryggen, och listan fortsätter oändligt!
 
Jag har varit på den här jorden i 15 ynka år och jag har redan gett upp på mänskligheten. Folk är så himla vidriga mot varann så att det är inte sant! Man ser/hör dagligen om ungdomar som skadar sig själv eller till och med gör självmord för att kanske något av det jag nämnde har hänt dom och gått alldeles för långt.
 
Folk kan säga saker rakt i ansiktet eller anonymt via internet som de tror att inte tar sjukt för den personen det riktar sig mot, fastän det egentligen gör det! T.ex. att man klagar på någons vikt, smal eller fet, det tar lika ont!
Man behöver ju inte heller inte veta att andra personen kommer ta illa upp, vissa mår ju själv uppenbarligen dåligt eller har ett dåligt självförtroende/självkänsla och mår bättre av att trycka ner folk.
 
Jag talar inte bara för mig själv här, jag har endast själv varit med om de ''småa sakerna'' fastän de har tagit sååå hårt på mig. Jag tycker att alla borde sluta hata varann och lära sig vara snälla och ärliga, så svårt är väl det inte?

Bio och eurovision

Idag har jag inte gjort så mycket på dagen men på kvällskvisten så for jag och Ebba på bio och såg The other woman som jag nämnde också i ett inlägg tidigare idag.  Den var faktiskt riktigt bra, hade inga förväntningar över hur bra eller dålig den skulle vara men den var riktigt rolig och kan tänka mig att se den en gång till! Jag älskar ju förövrigt komedier, min favorit genre så därför tyckte jag säkert så bra om den haha!
Efter bion stod jag och Ebba och talade ut i en stund och efter det körde jag till Subway och hämtade mat till mig och William och nu har vi ätit och kollar på Eurovisionen! 
Hoppas ni har haft en bra lördag!

The other woman

Den här filmen ska jag antagligen gå och se med Ebba på bio ikväll!
Såg trailern för någon dag sen och den verkar riktigt rolig och tjejig och märkte också att Nicki Minaj är även med i filmen? haha! kommer bli underhållande att se denna filmen, ser fram emot det ! :)

Mega cravings

Ååh vill så gärna ha thailändsk mat just nu så att det inte ens är sant!
Har velat ha det i säkert en månad haha! 
Måste ta mig till en thairesturang och det fort!





Grillkväll

Idag/ikväll har vi grillat med några härliga flickor och det var supergott och trevligt! Efter att vi hade ätit klart satt vi och talade ända tills 12 tiden på natten. Då kom William hit och nu är vi trötta och ska börja lägga oss. 
Hoppas ni har haft en riktigt kul fredag, det har jag iallafall! :)


Två nike outfits

Har plockat ihop lite nike kläder och tillbehör som jag inte skulle taccka nej till!
Gjorde det till två outfits så att det inte skulle se så ihopslängt ut!
 

Fullt upp hela veckan

Bild från förra årets skolavslutning, fortfarande med blont hår haha!
Känns lite som att jag inte alls skulle blogga fastän jag lägger in minst 2 inlägg om dagen!
Har så mycket fullt upp med prov för tillfället, åtminstone 1 prov per dag nu sedan dag ett i skolan efter Spanien. Har även 2 inlämnings uppgifter jag ska göra över helgen så har knappt någon fritid, skitjobbigt men måste göra det!
Imorgon ska jag grilla med några flickor hos mig, ska bli kul :) och på lördag så har jag och Ebba några små planer om att gå på bio, men får se om jag har tid och om det blir av!
Hoppas ni förstår att jag inte är världens bästa bloggare för tillfället, har så fullt upp!

Nytt skal från iDiwa!

Två bilder av mitt nya skal som jag fått från iDiwa! Är riktigt nöjd med det faktiskt, har inget annat skal i det här materialet från förr, det var lite glansigt och riktigt mjukt och skönt i handen! Rekommenderas!
Hade fått det här skalet när jag var i Spanien och när jag kom hem kom ingen ihåg vart de hade lagt det, men till slut hittade jag paketet under en hög med kläder! Blev riktigt lättad och glad då :)

Dagens citat



7 sätt att bli brunare på!

 
 
Peeling - För att få en jämnare bränna skrubba din bort din döda hud före du börjar sola, helst 1-2 gånger i veckan, men aldrig samma dag som du ska sola! Man kan använda sig av en skrubb eller krubbhandskar.
Drick mycket - Medan du solar, men annars också och helst vatten! Ungefär 6 glas om dagen. Vattnet håller din hud återfuktad från djupet och gör din hud lättare att få färg, och att färgen håller sig!
 
 
Återfukta - Använd bodylotion eller after sun. Det är viktigt att återfukta huden speciellt efter att du har solat dig så inte huden börjar flagna och bli torr. 
 
Solskydd - Har inte själv varit så bra med detta på senaste tiden, men det lönar sig verkligen att använda solskydd för att slippa tidigt åldrande hud och risk för olika sjukdomar i huden. Man kan ju börja med ett högre solskydd och när kroppen börjat vänja sig så kan man använda ett lite svagare solskydd, därmed bli brunare!
 
Tillskott - Har läst om det och tänkt pröva själv för några år sedan om olika tabletter man kan ta några veckor före man ska börja sola för att kroppen ska vänja sig med att bli brun, och därmed bli brunare! vet dock inte om det fungerar!
 
Rör på dig i solen - När man rör på sig utomhus när solen skiner blir man snabbare och jämt brun.
 
Använd sololja - Inte något jag starkt rekommenderar, eftersom att det inte är så bra mot din hud! Men man blir ganska så mycket snabbare med olja men man kan dock få brännskador, men det händer inte så ofta.
 
Alla bilder lånade från google.
 
 

Senaste från instagram

 
Några bilder från min instagram på senaste tiden!
Följ mig på instagram så följer jag tillbaka om du har intressant instagram!
@itsettabitch
 

Tonfisksallad

For hem i mitten av skoldagen idag p.g.a mådde dåligt fysiskt och psykiskt och var tvungen att läsa på prov. Skulle ha haft skriftskolemöte klockan 16.30 men vaknade fem minuter före det började så det blev inte av.
På vägen hem från skolan så kom jag på att vi inte hade någon mat hemma så for och köpte lite ingredienser till en tonfisksallad och så här blev resultatet!
 
Vad hade jag i salladen? Gurka, paprika, en mellanstor rödlök, lite isbergssallad, ris, ägg, tonfisk och salt och vitlökssås ovanpå salladen! Jag använder alltid samma ingredienser i min tonfisksallad!

Min älskade

Ja jag har på mig shorts, haha
De här två bilderna togs i söndag och var aldrig meningen att jag skulle lägga dom på bloggen men tänkte att det skulle vara lite kul med omväxling av bildmaterial ibland så min käraste pojkvän också får vara en del här. Han är dock inte så med på varje bild haha. Lovar att jag inte har en endaste seriös bild på/med honom!

Dagens låt

 
Idag är dagens låt en låt av Afrojack. Har lyssnat på den här väldigt mycket de senaste dagarna och blir alltid lika glad när jag hör på den! En stor orsak varför jag blir så taggad när jag hör på den är nog att självaste Afrojack ska uppträda på Weekend Festival i år! kommer bli helt sinnessjukt, can't wait!

Måndagen gick snabbare än trott

Trodde aldrig denna måndagen skulle ta slut när jag kom till skolan men det gjorde den också, och ganska snabbt fastän vi slutade 4.
Jag var klockan 2 idag på sommarjobb intervju, och jag fick jobbet! 
Sedan förde jag tillbaka min bikini till Cubus som hade blivit gul och bytte den mot en rosa/orange-aktig istället, vill ju inte ha en gul bikini igen, trots att den var finare än den nya.
Men nu ska jag ta och lägga mig så jag orkar stiga upp imorgon på morgonen, hoppas alla hade en bra måndag!

Testar nya te-smaken!

Har länge funderat på att testa Blueberry eller Strawberry muffin teet från Lipton och i fredags testade jag och William det tillsammans när vi åt Amerikanska pannkakorna. Tänkte skriva lite vad jag tyckte om det!
 
Lukten var riktigt god och luktade helt som blåbär men också lite som alla vanliga te-smaker.
Smaken Jag har aldrig riktigt varit en te-person så tycker inte annars om te men hade hört att de här skulle vara godare än vanliga ten. Jag tyckte personligen inte riktigt om den här. Om jag skulle tycka om te annars skulle jag säkert ha gillat den, så det var ganska synd! Skulle fortfarande vilja smaka på jordgubbs smaken!
 
Den här får 2/5 i betyg från mig!

Reunited med min babe

Kändes så himla skönt att få sätta sig bakom ratten igen efter över 2 veckors paus ifrån varann!
Vet faktiskt inte vad jag skulle göra utan den här skönheten, skulle inte slippa någonstans eller till skolan. Är nog helt enkelt super-glad att jag har den här mopedbilen!
 

Spanien shopping del 1

 Plånbok av märket Jo & Mr.Joe som jag köpte i varuhuset El Corte Inglés.
Olja i sprutform från Schwarzkopf. Har testat den och den är sjukt bra!
Ett par klackskor som jag planerar att använda till vårbalen och konfirmationen iallafall!
Mina nya älskade nike som ni redan har sett i förväg. Är såå himla nöjd och lycklig över dom!
Parfym från Zara som jag egentligen bara köpte för att den var billig, men luktar faktiskt jättegott!


basic outfit

Basic
 
Basic by henriettanylund featuring blue jeans
 

Mina planer för denna söndag

Vaknade för ungefär en timma sedan hos William och har precis ätit frukost.
Skulle egentligen ha gått till kyrkan idag för att samla stämplar till skriftskolan men det blev inte av. 
Idag har jag inga speciella planer vilket betyder att jag högst antagligen kommer hitta mig själv inlindad i ett täcke med något gott och en serie rullande på tvn. 
Imorgon blir det skola igen för första gången på över 2 veckor, ser inte fram emot det haha...

Klickat hem ny klänning

Hade spanat in den här klänningen från Club L i en tid nu och såg att den var på -30% på nelly.com idag så då slog jag till och beställde hem den och även ett volymspray från Rich haircare till mig! 
Är verkligen såå glad att den här klänningen blev på rea, nu måste jag bara bestämma vilket av de tre tillfällena jag ska ha på den här! :)

Var kan man hitta fina student/festklänningar?

Några klänningar jag hittade på google.
Jag undrar: var kan man hitta fina festklänningar som inte är för dyra och man kan ha på en skolavslutning då man går ut grundskolan? Har sån ångest över klänningar, har hittat en av tre som jag kommer behöva inom kort tid. 
om ni vet någon som skickar till Finland och inte har allt för dyra klänningar kan ni gärna berätta!

American pancakes

Idag har jag testat tillreda american pancakes till mig och William! 
Har testat dom en gång tidigare på huslig ekonomi i skolan och då tyckte jag de var ganska så goda.
Idag blev hälften lyckade och de andra inte lika lyckade, men var goda för det också! 
Brukar även äta plättar/pannkakor/våfflor alltid med sylt så det blev en aning torrt i munnnen när vi åt de med chokladsås, lönnsirap, banan och lite florsocker pudrat ovanpå. 
Kommmer säkert nog äta det någon gång till, men då med något annat med de så de inte blir så torra!
Har ni testat äta Amerikanska pannkakor?

Ny design!

Nu har jag tagit mig i kragen och skaffat en finare design. 
Har jobbat på den nu som då lite i ca. 1 månad och eftersom att jag var nyss i Spanien i 2 veckor så gick det ju  lite långsammare. Men jag är nöjd nu iallafall! Headern är fortfarande samma som från en gratisdesign jag lånade. Jag har ändrat på över hälften av allt på designen och det skulle också vara kul att lära sig göra helt egna designer från grunden men det har jag ju aldrig gjort fastän jag har försökt. Så det här får duga!
Vad tycker du om min nya design?

hemma i tråkiga Finland

Två random bilder från resan
Nu är jag hemma i min säng och kan säga att det sög så jävla hårt att måste lämna ett sånt fint ställe. Har aldrig varit så ledsen över att måste lämna nått som jag var igår. Kan nästan knappt tala om hur härligt det var utan att få tårar i ögonen haha!
Har ju såklart saknat vissa delar med Finland men Spanien och huset vi var i skulle jag välja tusen gånger om än att vara i Finland resten av livet. 
Ska försöka packa upp resten nu och få i mig lite mat!

nya bebisar



Mina nya babes från nike!
Har alltid velat ha nike free runs och nu äntligen hittade jag de perfekta för mig i Spanien! 
Hade aldrig sett samma modell eller färg förr av nike free run 5.0 men dessa var så sköna och fina!
Är såå nöjd över dessa, dom ska verkligen användas flitigt!

En 17 årig finlandssvensk flicka med stora drömmar som studerar andra året till frisör!

Häng med här i bloggen i min vardag och sånt jag håller varmt om hjärtat! Jag har ett stort intresse för skönhet och mode så det bjuds det på en del här. Försöker även inspirera och komma med oilka tips.

Hoppas du hittar något intressant att läsa!