Dagens jobb

Idag fick vi ta modeller till skolan och göra uppsättningar på dom! Hade lite tid över efteråt så gjorde även en sminkning!

Det var alltså min syster som kom som modell och uppsättningen var egentligen bara massor av flätor som jag fäste runt varandra. När man ser på bilderna som frisör ser man alla fel och blir riktigt störd på dom, men nu vet man vad man kan göra bättre nästa gång! :)

Sminkningen gjorde jag på 20 minuter vilket är ett rekord för mig, så det blev aningen slarvigt men är ändå nöjd med det med tanke på hur lite tid jag hade på mig! 

Så allt som allt är jag nog nöjd och det var kul att få ta en egen modell till skolan för lite omväxling! 

Nya utmaningar

Hade så fullt upp med skola och jobb hela dagen igår så fick ingen ledig stund att blogga, men nu tänkte jag berätta varför jag hade så fullt upp! 

Igår fick jag ett samtal från jobbet och fick veta att jag hade blivit vald till att bli skolare! Jag är så sjukt glad och taggad på detta nu och har svävat på små rosa moln av lycka sedan jag fick samtalet! Så inom en snar framtid så kommer det vara jag som skolar nya arbetare till vår restaurang, så sjukt kul! 

Detta kanske verkar som en riktigt liten sak för vissa men för mig är det något riktigt stort och kul som har satt igång en kick i mig! Nu är jag redo för nya utmaningar och upplevelser som detta kommer att föra med sig! 

Reversed bucketlist

Har sett att flera bloggare genom tiderna har gjort en såkallad reversed bucketlist. Alltså att man istället för att lista vad man vill göra listar det man redan gjort i sitt liv! Detta verkar som en kul idé så gick in på Weheartit och sökte fram några bilder. :)
Har bott nästan hela mitt liv i ett stort hus på ett riktigt bra ställe, men sedan för 3 år sedan flyttade vi till Solf så min syster skulle kunna ha hästarna på gården. Uppskattade nästan aldrig då att bo där var jag bodde, men nu saknar jag det något enormt! Tur att min pappa ännu bor kvar där så att man får besöka huset då man saknar det!

Jag har ju nu de två eller tre (?) senaste nyåren fått pussa på min härliga William vid tolvslaget! Snart är det ju nyår igen så då blir det ett år till!

I början av högstadiet hade jag faktiskt rosa dip dye i mitt blonda hår! Tyckte det var snyggt just då då precis alla hade det men nu i efterhand så var det nog inte det finaste!

Detta gör faktiskt jag och William lite för ofta känns det som... Mest på sommarlovet om det är dåligt väder eller på andra lov! Skönt ibland, men inte för ofta!

Och jag har ju nästan alltid haft rätt så långt hår (förutom då min frisör i lågstadiet alltid förstörde mitt hår)! Men i alla fall, vissa kan ju helt enkelt inte låta håret växa längre och mitt växer nog egentligen inte så mycket längre än vad det är nu! 

Om detta var ett intressant/kul inlägg så kan jag helt klart göra en fortsättning (eller flera) någon gång! Häng med och gör samma sak du med och berätta gärna det i en kommentar nedan om du gör det så får jag kika in och läsa! :)

Mer från Gran Canaria

Tänkte bjuda på ännu fler bilder från Spanien så att inte alla hundratals bilder jag tog där blir bortglömda vilket brukar hända oftast för mig!

Ovan ser ni lite random bilder som alla är tagna vid hotellområdet. Som sagt så älskar jag palmer så blev minsann många bilder med dom! 
Och en kväll då vi åt vid restaurangen som var längst ut mot havet så var det en så fin solnedgång! Man märkte inte av solnedgången varje kväll då man var mera in mot resten av hotellområdet, men just denna kväll var det riktigt fint!

Skulle kunna visa hur många bilder som helst från resan men tror att dom kommer upp lite här som där i olika inlägg! Kommer ännu att visa upp shoppingen bara jag skulle ha tid att fota! Det börjar ju bli så mörkt nu tidigt så det är sjukt tråkigt...

Alla bilder är tagna med min Sony a5000

Dubbeldejt

Igår på kvällen så hade jag, William, Sarah och Benjamin en dubbeldejt hos Sarah och Benjamin! Det var ganska så spontant, och det är ju alltid roligast då det är spontant! 

Sarah och Benjamin stod för huvudrätten som var weinerschnizlar, franska, sallad och broccoli och gud så gott det var! Har inte ätit en sån god varmrätt på länge! 
Jag och William stod för efterrätten och vi lagade en dajm cheesecake! Har gjort med samma recept förut men testade och byta ut lite saker och det blev verkligen gott! Lite för söt, men den gick bra att äta ändå! 

Efter att vi ätit klart satt vi och tog det lungt och spelade "med andra ord" / alias som det väl egentligen kallas och talade skit om allt möjligt, haha!  
Så med andra ord var det en riktigt lyckad kväll, det här måste göras om! 

Ny väska

Äntligen har jag skaffat mig en ny väska! Har klagat på att min väska är så sliten i hur länge som helst så det var verkligen dags för en ny!
 
Denna kommer från Esprit och jag skrev ju om denna tidigare i ett inlägg som ni hittar här! Gillar verkligen att den har flera olika fack man kan lägga sina saker i. Min förra favoritväska från Mango hade bara ett litet fack och denna har hur många som helst! Väskan är också i min favoritfärg då det gäller kläder och accessoarer, alltså beige! 
 
Har inte hunnit använda denna ännu men gillar verkligen den redan! 

Tacos på fredag

Så skönt att det äntligen är fredag! Denna veckan har gått sjukt snabbt vilket är riktigt skönt! 

Idag har jag och William hunnit äta tacos och nu ska vi inte göra något annat än ligga i sängen och titta på Bones resten av kvällen. 
Selfien ovan är inte ny, men hade helt glömt bort den så den fick komma med i inlägget idag! Den påminner mig lite om att det är dags att färga ögonbrynen igen, de börjar bli så ljusa nu!

Imorgon blir det jobb för min del men det är kvällsskift vilket betyder att jag kommer få sova länge imorgon! 

Vad hittar du på i helgen?

Bilder från hotellet

Här ovan ser ni några bilder från hotellet vi var på i Gran Canaria! Jag fotade inte så mycket och det var verkligen svårt att fånga det hela på bild, allt var sååå stort! 

På första bilden ser man framsidan av hotellet och där man går in. Hotellet hette alltså Clubhotel Riu Gran Canaria och det fanns tiotals Riuhotell på samma ö! 
Det fanns så mycket palmer på området och det var en fröjd för ögat för mig som älskar palmer! Och favoritstället på hela hotellet var evighetspoolen som ni tidigare också har sett!

Maten var sjukt bra och i sista bilden ser ni hur middagen såg ut en dag. Det var alltså buffé som gällde och det fanns så sjukt mycket mat att välja mellan! 

Detta hotellet var så sjukt bra och kommer inte på något jag skulle kunna klaga över, inget viktigt i alla fall! Så om ni är på väg till Gran Canaria kan jag rekommendera detta hotell starkt!

2x masterpiece

 Här ovan ser ni två mascaror från Max Factor som jag på den senaste tiden har köpt! 

Den första i guld förpackning är Masterpiece som är vattentät och den köpte jag först. Tänkte att jag kunde tvätta bort den med min vanliga makeup remover men nej, det lossnade flera fransar från ena ögat och fick kämpa med 3 olika produkter för att få bort den till slut! 

Den andra i svart förpackning heter Masterpiece max och ska ge längd och volym, den förra ger mest bara längd. Denna gillar jag verkligen och tycker att den håller vad den lovar! Dock önskar jag lite mera volym så får använda en till mascara efteråt. 

Den vattentäta har jag inte vågat använda efter min lilla skräckupplevelse av vattenfast mascara men den andra använder jag varje dag och gillar supermycket! Så Masterpiece Max rekommenderar jag verkligen, och den vattenfasta Masterpiece rekommenderar jag ifall du inte har problem med vattenfast mascara från förr!

Favoriter från topplistan

nelly favoritesPolotröja HÄR / Nike tights HÄR / Overknee boots HÄR / Handskar HÄR / Sneakers HÄR (adlinks)
Jag har varit inne på Nellys topplista som vanligt och valt ut några favoriter nu till hösten därifrån! Såna saker som jag verkligen skulle vilja ha eller verkligen skulle behöva!
 
En av dom sakerna som jag verkligen skulle behöva är ett par nya läderhandskar så att det inte blir för kallt att hålla i ratten då man kör och så att man över huvudtaget inte får kallt om händerna. 
Ett par perfekta gråa träningstights har jag letat efter hur länge som helst och har nu i höst försökt och försökt så gott jag kan att hitta en passlig polotröja, men alla jag har testat har inte passat mig! :(
 
Ett par nya slip-in sneakers har jag velat ha sedan jag köpte mina i leopardmönster! Högst upp på önskelistan är ett par svarta eller vita, men dessa var också riktigt snygga! Och ett par overknee boots skulle inte sitta helt fel nu i höst, så snyggt!
 

Hem imorgon

Nu är vi sista hela dagen här i Spanien och Kanarieöarna! Imorgon på eftermiddagen åker flygplanet hemåt mot Vasa.

Fick sol i några timmar idag och plötsligt började det störtregna och nu har det varit några regnskurar de senaste timmarna. Hoppas solen tittar fram snart så vi hinner få lite mera sol! 

Annars så har min kamera inte velat samarbeta med min telefon så har inte fått överfört bilder under resan, men kommer försöka fixa det då jag kommer hem!

Om ni vill se flera bilder från resan kan ni titta in på min instagram (@henriettanylund) och så har jag lagt upp en massa roligheter på min my story på Snapchat under resan (@ettakung)! :)

Nattkräm för känslig hud

Jag har inte haft en nattkräm nu på ett tag så när Sokos hade stor rea i några dagar köpte jag denna! Den är just för känslig hud och jag som har atopisk hud valde denna för att den kanske passar min hud då! :)
 
Jag som är van med min dagcreme (också från Lumene) överdoserade lite med denna första gången, men de senare gångerna har den känts hur bra som helst och ser fortfarande fräsch ut på morgonen vilket är ett plus! Denna passar ju även till alla åldrar vilket är riktigt bra.
Jag gillar verkligen att den är i pumpflaska vilket betyder att den är mera hygienisk och mindre produkt som fastnar under naglarna när man doppar fingrarna i en burk...
 
Använder du nattcreme?

Dåligt väder och shopping

Snart börjar resan lida mot sitt slut vilket är så surt eftersom att vi hittils bara har haft två soliga dagar. Idag var det dock sol i ungefär 1 timme och då hann jag sola, men annars har det ösregnat hela dagen.

Idag var vi en sväng till Atlantico shoppingcentret som ligger halvvägs till flygplatsen från hotellet. Fick med mig några saker som jag är riktigt nöjd med. Kommer visa all min shopping i ett inlägg då jag kommer hem! 

Vi får hoppas att det blir soligt dom sista dagarna så man hinner få lite färg före vi åker hem! 

Roadtrip

Några bilder från vår lilla roadtrip till Jakobstad med William och min syster förra veckan! 

Höjdpunkten på roadtripen var besöket till Friends&brgrs, det var så sjukt gott! Allt smakade så fräscht och det var egentligen inte så värst dyrt heller! Hoppas dom öppnar i Vasa någon vacker dag!

Annars har vi haft lite dåligare väder här i Spanien idag. Försökte sola ett tag men solen tittade fram endast en liten stund idag. Imorgon blir det kanske regn så då kommer vi kanske åka till Las Palmas för shopping, om ni har några tips får ni gärna dela med er! :)

Tre saker jag...

3 saker jag ser fram emot
- Praktikperioden som börjar snart
- Julen
- Att bli färdig frisör

3 saker jag gillar 
- Att vakna upp brevid pojkvännen
- Att sminka mig i lugn och ro
- Kolla på videos på youtube eller serier

3 saker jag inte gillar
- Oärliga personer
- Tidiga morgnar
- Vatten

3 saker jag vill
- Ha kortare skoldagar
- Resa oftare 
- Bli mera social

3 saker jag borde
- Ta tag i mina två oskrivna prov
- Bara ta det lungt
- Rensa bort allt gammalt smink

3 saker jag pratar om ofta
- Smink & skönhet
- Mat
- Jobbet

3 saker jag önskar mig
- En ny väska
- Mera kläder
- Att kunna resa mera

3 saker jag blir lugn av
- Att lyssna på musik
- Duscha
- Mysa med katterna eller hunden

3 saker jag har gjort den senaste veckan
- Varit ute och ätit med klassen
- Gjort klart massor av inlägg
- Experimenterat med min nya kamera

En bild från första dagen här i värmen!


Hälsningar från Maspalomas

Vi har det så härligt nu i soliga Maspalomas! Så sjukt fint och stort hotell så man knappt hittar var allt är och maten är sjukt god!

På dom första bilderna ser man lite av vårt hotellrum och utsikten från rummet! På morgonen och förmiddagen är det full sol på balkongen, så skönt! 

Det var mulet igår så vi gjorde inte så mycket annat än åt och utforskade hotellet men idag så tittade solen fram och har hunnit sola en hel del! 

Det finns också riktigt bra affärer här i närheten så vi har varit och shoppat lite idag på morgonen och märkte att Mangos affär låg ungefär 300 meter från vårt hotell! 

Nu ska jag fortsätta att sola, hoppas vädret hålls lika bra hela veckan nu! :)




Bli mera hygienisk

En sak som är superviktigt men kanske inte så många vet om är att man borde tvätta sina sminkborstar regelbundet!

Här ovan ser ni hur en kväll kan se ut för mig då det blir dags att tvätta de flesta av mina borstar! Här har jag tvättat mina egna borstar och borstarna jag har till skolan. Dom som är till höger är dom jag har i skolan!

Foundationborstar och liknande ska helst tvättas efter varje gång man har använt dom och såna borstar som används till puder och liknande så kan man tvätta ca. 1 gång i månaden. Om du har en smutsig borste för du ju bakterier på din hy varenda gång du sminkar dig, och det låter ju inte så värst kul.

Brukar du tvätta dina borstar?

80års fest

Igår kväll var jag och William på hans farmors 80års fest! Det bjöds på riktigt god mat och härligt sällskap :)

På dom två första bilderna ser man lite hur jag såg ut under kvällen. Blev lite stressigt till slutet med att hinna fixa sig klart men det blev helt okej i slutändan! Hade även på mig en svart långärmad klänning med svarta tunna strumpbyxor under! 

Tog inga bilder på själva maten, men efterrätten var sjukt god! En av de godaste brownies jag någonsin smakat böjds det på, och även en äppelpaj och panna cotta. Dock smakade jag inte på panna cottan för äter inte gelatin! :)

I det hela blev det en riktigt härlig kväll! Synd att det inte händer sånt här så ofta! 
(Bilderna tagna med Sony a5000)

Redo för avfärd

 Nu har jag det mesta packat inför resan på måndag och nu börjar det verkligen kännas som att man vill iväg så snabbt som möjligt!

Nu börjar man se vänner på sociala medier som åker iväg till södern så då blir man lite avundsjuk på de som åker redan! Tur att det bara är två dagar kvar nu. :)

Imorgon ska jag packa det sista, klippa William, sminka min syter inför en skoluppgift och jobba. Så hela dagen är på klar och så får jag hoppas att jag hinner med allt! 

Min favorit inspirationskälla

Nu när det äntligen är höstlov tänkte jag bjuda på några bilder på några arbeten i skolan! 

Nu har vi äntligen fått börja göra mera uppsättningar i skolan! Förra året gjorde vi kanske två styckna på hela året så det känns riktigt kul att få göra det nu! På dom två första bilderna är några snabba uppsättningar jag har gjort på Nathalie och den sista bilden är en uppsättning som alla skulle göra på varann en dag i skolan! 

Jag gillar att hitta inspiration från olika videos på youtube, man lär sig så mycket via dom! Samma sak gäller det med sminkningar. Youtube är verkligen guldvärt!



Något helt nytt för mig

Jag har länge vetat om att det finns ögonkrämer men har alltid trott att dom är gjorda för lite äldre människor som börjar få rynkor/redan har rynkor. I skolan under vår första make-up teori timme så sa vår lärare att man borde använda ögonkräm enda sedan den dagen man började med mascara, och jag som använt mascara sedan slutet av lågstadiet har ju inte vetat detta! Så jag köpte väldigt snabbt en ögonkräm, eller ja, rättare sagt en ögongel!
 
Har testat denna nu några dagar och märker faktiskt genast efter appliceringen hur mina mörka ringar blir aningen mindre! Denna kyler lite härligt och återfuktar verkligen! Har inte märkt några alls nackdelar med denna ännu så hoppas den är lika bra i fortsättningen som den är nu! :)
 
Äger du någon slags ögonkräm? 

Pancho Villa

Har precis varit och ätit med en del av flickorna från vår klass till Pancho Villa! 

Jag tog en baconburgare och det var verkligen gott! Har inte varit så nöjd med mina tidigare besök till restaurangen, men denna gången var det faktiskt bra! Tar nästan varenda gång jag är på restaurang hamburgare, så tråkigt, men då vet man i alla fall vad man får! :) 

Imorgon är det sista dagen före vi får höstlov i lite över en vecka vilket kommer bli så skönt! Blir kanske en roadtrip till Jakobstad för att äta på Friends&Brgrs på fredag så får se om det blir av sedan! :)

När får du höstlov?

Resetips

Nu är det mindre än en vecka kvar tills vi åker med William till Spanien i en vecka så täntke att det börjar vara lite lägligt att skriva lite om resor nu när det börjar vara dags!
 
Jag är en sådan person som brukar drömma om olika resor via olika sidor om jag inte har någon resa nära inplanerad, och några av mina favoritsidor att kolla på är Apollo för resor till lite varmare länder, Expedia och Hotels.com för lite blandade resor!
Det är verkligen så kul att kolla på olika resor och hitta på olika saker man skulle kunna göra under resan och helt enkelt bara drömma sig bort, är jag den enda som är en sådan person som gör sånt?
 
Om du ska beställa en resa snart eller i framtiden så kan jag tipsa om Rabble.se som erbjuder rabattkoder till det mesta! Om ni klickar på länkarna ovan så kommer ni direkt till företagens rabattkoder och kampanjer just nu, bra va? Jag kommer i alla fall att använda mig av Rabble nästa gång jag bokar en resa :)
 

Basic outfit

Topp - BikBok / Kofta - ONLY / Jeans - Ginatricot / Skor - Nike Air Force / Halsband - VJ by Isabella Löwengrip
Idag tänkte jag bjuda på en outfit fotad med min nya kamera! Mera om kameran och lite testbilder hittar ni i inlägget under! 
Nu hade det ju redan hunnit bli mörkt där ute så bilderna blev en aning brusiga och då jag överförde dom till datorn och redigerade dom förstördes också en del av kvalitén, så kommer nog i fortsättningen att överföra och redigera via telefonen! 
 
Idag är det ju måndag vilket brukar betyda att jag är supertrött och går omkring som en zombie men förvånansvärt inte idag! Har orkat med både frisörämnena i skolan och även hälsokunskap efter skolan! Var via postlådan då jag kom hem och fick veta att resestödet jag väntat på i över 6 veckor äntligen kom och jag ska få resestöd, så lättad och glad! 
 
Hur har din måndag varit?

Sony a5000

Alltså jag är helt kär i min nya kamera! Hämtade den på fredagen och har nu under de tre dagarna jag har haft den hunnit testa den lite och lekt med lite inställningar osv! 

Är supernöjd med kvalitén på bilderna och det gick supersmidigt att ansluta till wifi med telefonen och överföra bilder och ta bilder via telefonen! 
Ovanför har jag några testbilder av lite olika motiv och ljus osv. Så om det är någon som är intresserad av denna kamera kanske man får en bättre inblick hur bilderna blir :) 

Då man tar närbilder blir det verkligen superbra kvalité och fastän bländartalet är högt på mitt objektiv blir bakgrunden rätt så suddig! Så får se ifall jag ens kommer behöva köpa ett till objektiv i framtiden! :)

Bästa ansiktsskrubben

I somras så köpte jag en skrubb som var menad för ansiktet och hade aldrig ens vetat om att man skulle använda någon skild skrubb till ansiktet tills då! Efter första användningen blev jag helt fast i denna ansiktsskrubb och nu använder jag den två gånger i veckan!
 
Det ser ut som att skrubben inte ens skulle innehålla några korn som man ser på bilden ovan, men den skrubbar verkligen ordentligt och man får se efter så att man inte skrubbar för hårt! Denna gör verkligen huden superlen och den rengör på djupet! Man märker efter varje användning hur ren huden blir och alla orenheter och knottror i mitt ansikte blir så mycket mindre. Det jag även gillar med denna är att den ger en mild kylande effekt vilket är riktigt skönt!
 
Brukar du skrubba ansiktet? Vad använder du?

September snapshots

Nathalie flätade mitt hår i utbakade flätor för första gången igår! / Myskväll hos William
Pantade frissa avdelningens flaskor och köpte lite gott för pengarna! / En del av vår salong i skolan! Så stort och fint!
Då vi prövade på en frisyr i skolan! / Tacosallad hos William förra helgen
Plättfrukost! / Williams brors hund, såå söt!
Här var då några ögonbilck från denna månad som kanske inte hamnat upp på bloggen tidigare! Tyckte detta var en så kul idé så kör på detta varje månad nu! :)
Denna dag har för övrigt inte varit den bästa. Fick åka hem från skolan och lämna över min kund till Jennifer en timme tidigare då mensvärken tog över... Är annars också riktigt trött och allt känns bara fel, nej det här var verkligen inte min dag!

Vill du se snapshots nästa månad?

En 17 årig finlandssvensk flicka med stora drömmar som studerar andra året till frisör!

Häng med här i bloggen i min vardag och sånt jag håller varmt om hjärtat! Jag har ett stort intresse för skönhet och mode så det bjuds det på en del här. Försöker även inspirera och komma med oilka tips.

Hoppas du hittar något intressant att läsa!