July snapshots

Nu när juli börjar lida mot sitt slut så tänkte jag visa lite osedda bilder från denna månad från början till slut!
Kladdkaka med jordgubbar och grädde måste vara något av det bästa som finns! / Jag har faktiskt inte solat sedan i början av Juli! Usch för detta "sommar"väder!
Har hunnit gymma under denna månad / Favoritfrukosten då jag har sovmorgon!
Filmmys med William / Och lite mys med lillkatten!
Ännu en till "superfin och lyckad" bild på oss två! / Ni måste pröva att krossa nacho chips på eran taco! Såå gott!

Gillar ni att se såna här inlägg i slutet av månaden? Skulle vara kul att veta vad ni tycker och ifall jag ska fortsätta med detta i framtiden!

New nikes

Här är mina nya skor som jag nyligen har köpt! 
Är inte säker ännu på om färgen är den rätta, men dessa är supersköna att gå i och köpte dessa mest bara för att använda som som skor att bara dra på och fara ut, till exempel då jag är på väg till jobbet! :)
 
Modellen är Nike Dual Fusion Tr 3 och är väldigt lätta vilket jag gillar! Dom påminner ju faktiskt lite om Nike Free 5.0 i utseendet som jag också har men använder som gymskor! Nike är ju mitt favoritmärke då det gäller löpskor, sneakers och liknande! Detta är nu mitt femte par av Nike skor och definitivt inte det sista! :)
 
Vad tycker du om Nike skor?
 

Vilken ska jag köpa?

Ny kamera
Nu behöver jag eran hjälp!
Nu är det så att jag har i en väldigt lång tid försökt att bestämma mig vilken slags kompakt systemkamera jag vill köpa, och just nu står det mellan dessa tre kamerorna: Olympus PEN E-PL7, Samsung NX300 och Sony A5000.
 
Den första kameran i denna kategorin jag först började kolla på var kameran från Samsung, men har inte riktigt hittat så bra info om den via nätet. Därefter så blev jag intresserad av kameran från Sony men fick beskrivningar från affär och en bloggare att den är bra men inte lika bra som en systemkamera, och då började jag tveka. 
Kissie har skaffat nyligen en kompakt systemkamera och jag har varit sååå avundsjuk på bilderna eftersom att de är helt otroliga, och det är kameran från Olympus som hon har. Den är lite dyrare och det är egentligen det enda som stoppar mig från att köpa den.
 
Så om du har erfarenheter av kameror så får du mer än gärna ge tips! Har så svårt att bestämma mig!

Läppskrubb från LUSH

Jag fick detta läppskrubb till födelsedagspresent och testade det genast samma kväll och är helt såld! Det är såå bra och gör läpparna babylena! Och så doftar det och smakar väldigt gott :)
Jag har förr tänkt själv köpa detta flera tillfällen men så har jag ändå ångrat mig eftersom att jag tyckte att det ändå var lite onödigt, men när denna tar slut kommer jag garanterat att köpa en ny! 
 
Fick även två andra roliga produkter från samma märke men är inte säker än ifall jag kommer att visa upp dom här i bloggen eftersom att jag inte har hunnit testa dom. Det var i alla fall ''tandkräm'' i tablettform som man ska bita sönder och sedan borsta tänderna med, och en liten dosa till håret med produkt för slitna toppar!
 
Har du testat denna läppskrubb?

Några frågor

Tänkte svara kort på några frågor här i ett inlägg som jag har fått de senaste dagarna eftersom att de var anonyma!
 
Ååh! Jättefin klänning! Var har du hittat den? :) (Angående detta inlägg)
Klänningen är från Cubus! Köpte dock inte den eftersom att den var ganska dyr, men den var superhärlig och väldigt snygg!
 
Varifrån är trenchcoaten? Få jag är kort ser alla längre så konstiga ut på mig. Men hittar inga kortare. (Angående detta inlägg)
Har skrivit om jackan lite kort i detta inlägg! Där står det varifrån den är osv :)
Den är ganska kort och jag själv är kort så den blir helt passlig storlek på mig! Kollade precis om den fanns på deras hemsida och den finns i storlek M och uppåt!
 
Vart har du köpt skorna? :) (Angående detta inlägg)
Detta var inte en anonym kommentar men tänkte ändå ta upp det på samma! På bilden längst ner i inlägget så är mina skor från Primark i London i våras! Mera om skorna i detta inlägget! 

Summer must haves

 
must haves
Kika in hos Nelly.com här och fynda kläder och accessoarer som är nedsatta upp till -40%! Själv har jag redan hunnit beställa klänningen från Members igår och den är lite billigare där ;) Så om ni är intresserade av den så ska ni kika in på där! 
 
De hade superfina saker på Nelly så det var verkligen svårt att välja ut bara några saker att visa upp här, men dessa plagg ovanför föll mig lite extra i smaken! Braletten finns även i svart och vitt och är ju såå fint med ett par högmidjade shorts eller kjol i sommar! Och det virkade setet är ju bara hur sött som helst?! 
 
Skynda fynda! Erbjudandet gäller endast tills imorgon (27.7) klockan 11!

Misslyckade bilder

Alltså haha, kände bara att jag ville dela med mig lite av två av mina och Williams försök till gulligt-par-bilder! Har alltid varit så att nästan varenda bild vi tar tillsammans blir "misslyckad" eftersom att vi aldrig kan vara seriösa! Tycker att det är superkul att se på andra bloggares "misslyckade" bilder så tänkte dela med mig också idag! :D

Det var ju annars planerat att vi skulle åka till Jakobstad igårkväll, men ungefär 1 timme före vi skulle åka så struntade vi i det och åt på Smith's som ni ser på första bilden. Och gud så gott det var! Det var superlänge sedan vi åt där sist så nu smakade det supergott, rekommenderas starkt om ni bor i Vasatrakten! 

Nu ska vi köra mot mig och hitta på något att äta och sedan får vi se vad vi gör ikväll! 

Bekännelser

Jag har alltid varit helt likblek och haft världens dåligaste pigment ända tills jag var i Spanien förra året, då blev jag superbrun på sommaren och den brännan hade jag kvar i våras ännu!
 
Jag har inte vägt mig på över 1 år och har inga behov att göra det heller!
 
Jag jobbar på McDonald's och tycker att det kan vara pinsamt ibland att berätta var jag jobbar. Är så störd på mig själv att jag ens tycker att det skulle vara pinsamt eftersom att det inte alls är så ''dåligt'' som alla tror! Det är faktiskt tredje bästa jobbplatsen inom stora företag i hela Finland!
 
Jag kommer säkert aldrig kunna bestämma mig hurudan tatuering jag vill ha i framtiden. Är en sådan som tröttnar på saker ganska snabbt så är rädd att jag skulle tröttna på min tatuering!
 
Jag har alltid 2 hårsnoddar runt högra handleden (om jag inte har dom i håret eller är i duschen)
 
Jag tror inte att jag kommer vilja föda ett eget barn i framtiden. Bestämde det för flera år sedan och vill hellre adoptera! Har många olika skäl till varför jag vill adoptera, de flesta vill jag inte ta upp här eftersom att det blir för personligt.
 
Min ena halva av ansiktet är helt olik den andra halvan! Det är inte som de flesta tycker att de har sin ''bättre sida'' av ansiktet utan man kan se helt tydligt skillnaden! 
 
 


 

Thursday inspo

Inspirationsbilder från min tumblr!
Har precis kommit hem från jobbet och är verkligen trött. Tänker inte lämna sängen under hela kvällen så ni vet var ni hittar mig, haha! Nej, men har i alla fall ledigt nu fredag och lördag vilket sitter superfint! Har inte haft en endaste helg helt ledig på hela sommarlovet eftersom att jag jobbar nästan varje fredag och lördag, men på söndag blir det jobb igen men det är jag bara glad över eftersom att det innebär dubbellön! :)
 
Imorgon så ska jag, William och min syster kanske åka iväg mot Jakobstad över dagen men får se hur det blir med det, just nu är det lite oklart men det reder väl ut sig under kvällen! Vill i alla fall dit mest för att smaka på Friends & Brgrs, hör från så många att det är så gott så känner bara att jag också måste testa!
 
Vad ska du göra under helgen?

En härlig sommarkväll

Så här avslutade vi kvällen på min födelsedag! 
Strampen är verkligen supermysigt och vi satt ute på deras terass för första gången och det var verkligen härlig stämning! Vi kom dit rätt så sent men hann ändå få mat och njuta av den supervackra solnedgången innan vi åkte hem. Ett perfekt slut på en riktigt bra dag!

Nu är det jobb som gäller nästan ända tills skolan börjar, men lite extra cash i plånboken skadar ju aldrig! Kommer att fortsätta jobba på mitt sommarjobb under helger och lov nu fastän skolan börjar, så får se om jag orkar med det med tanke på hur mycket vi alltid har på gång i skolan, men allt går bara man vill! :)

Hoppas du får en härlig kväll!


Något jag glömt bort

Dessa skor som jag köpte i London inne på Primark hittade jag för en vecka sedan inne i min lilla walk-in-closet och hade helt och hållet glömt bort att jag hade dom! Jag hade lagt undan dom i väntan på varmare tider under våren och hade helt glömt bort att jag lade dom i garderoben!

Har använt dom nu varenda dag sedan jag hittade dom, och nu ska de användas flitigt så länge det är fint väder i år!

Och tack så jätte mycket för alla gratulationer igår! Hade verkligen en superbra födelsedag! :)
 

Grattis till mig!

Idag väcktes jag av William på morgonen av tårta vid sängen, så gott och gulligt! Idag är det alltså min födelsedag och idag fyller jag 17 år! Är så glad också att vädret har varit riktigt fint idag, faktiskt finaste vädret på länge, så det är ju alltid kul! 

Vi kommer alldeles snart att köra iväg och köpa glass av min kompis Jennifer som jobbar i glasskiosk och senare ikväll blir det också ett besök till Strampen! 

Igår blev det inget bloggande för min del eftersom att vi hade personalfest hela eftermiddagen och kvällen, och jag hade så sjukt kul och kom hem vid klockan 1 på natten! Riktigt kul att lära känna alla på jobbet på ett helt annat sätt! :)

Nu ska vi åka iväg och köpa glass, senare blir det mera firande! :)

Äntligen är den min!

Äntligen är denna highlightern från the Balm min! 
Jag har ju bloggat om denna hur många gånger som helst och sprungit runt i både London och Stockholm som en galning för att hitta den men till slut blev det att beställa den från Nelly.com
 
Är så sjukt nöjd med den och har nog inte varit så här glad över att få något materiellt på väldigt länge! Fick denna alltså som en tidig födelsedagspresent av pappa och var och hämtade den för någon dag sedan så har ännu inte hunnit testa på den ordentligt men den har en så sjukt fin champangeskimrig färg! Är så taggad att testa denna som både highlighter och ögonskugga!

Amarillo besök

Idag har jag och William varit ute och ätit för att fira 2 år och 4 månader! Och nej vi firar inte varje månad men vi var sugna på att göra något speciellt idag! :)

Maten var riktigt god förutom deras dipp som verkligen var het! Alltså helt sjukt hur stark den var! Det var också mysigt att sitta ute på deras lilla terass trots att det var mycket folk där men allt som allt var det en riktigt mysig vistelse! :)

Det kommer snart att bli flera restaurangbesök eftersom att jag fyller år om 3 dagar, alltså den 20 juli! Så då har vi planer att också fara ut och äta men då blir det till Strampen! Håll utkik även för ett inlägg som kommer upp väldigt snart om en riktigt kul present jag har fått lite i förskott! ;)

Smink wanties + rabattkod

 
makeup
Setting spray / Contour kit (liknande) / Eyebrow gelNude Dude palett / Eyebrow stylist / Miracle complexion sponge
Några makeup wanties som jag har plockat ihop från Madlady! 
Är superintresserad av brow gelen från NYX som jag precis har upptäckt via youtube! Verkar verkligen som en bra och kul produkt så skulle vara riktigt kul att testa på den, och priset är inte heller så dåligt! Har också med en annan ögonbrynsprodukt på bilden och den är lite som en budget variant av brow wiz från ABH!
 
Ett settingspray har jag varit ute efter länge och försökte hitta ett i NYX butiken i Gallerian då jag var i Stockholm men de var slutsålda. Är sugen på det i matt finish! 
Det blev inte samma contour kit på bilden som i länken, men det som är i länken är jag verkligen sugen på och har spanat på det länge, får se om det blir något köp!
 
P.S. Har fixat så att ni får en rabattkod som gäller på HELA Madladys sortiment och ni får 10% på precis allt inklusive REA varor och även fri frakt! Bra va? Använd koden: MADBLOGG  och den är giltig tills 20.7!

Min lilla garderob

Här är några bilder på min lilla walk-in-closet som fortfarande är lite halvklar! Vet inte riktigt vad det är som fattas men det känns inte som om allt är klart, men får se hur det löser sig senare!
 
Det var egentligen meningen att denna lilla hörna skulle bli ett kök, men det blev aldrig av så då flyttade jag in en del av mina kläder och köpte en ny spegel och sånt smått och så här blev resultatet!


Favoritpaletten

Detta är min favorit ögonskuggspalett som kommer från märket MUA! 
Denna köpte jag i London för ynka 4 pund inne på Superdrug! Såg någon som hade bloggat om detta märke och att det är riktigt bra kvalité trots deras billiga priser, och då bestämde jag mig för att testa på denna och den är verkligen bra! Köpte också ett genomskinligt nagellack från samma märke för endast 1 pund! Det funkar också väldigt bra och använder det rätt ofta!
 
Jag älskar att sminka mig i nude och ljusa toner så använder oftast de två ljusaste färgerna på raden längst upp och sedan brukar jag lägga någon mörkare färg i ögonvrån. Dessa är faktiskt riktigt bra med tanke på hur billig denna palett var och rekommenderar denna starkt!
 

Vi ska till...

På höstlovet åker jag, William och hans föräldrar till detta hotell på Kanarieöarna! 
Jag är så glad och taggad att vi ska åka dit och ser verkligen fram emot det! Jag har varit endast en gång i södern förut och det var förra året runt påsken, och då hyrde vi en villa så jag har aldrig bott i södern på hotell så det ska bli superkul att testa på, och vi har också all inclusive så det ser jag också fram emot, haha!
 
Nu är det ungefär 3 månader alltså tills vi åker, så det är verkligen inte länge kvar nu! 

Blogglista

Varför skapade du dig en blogg?
Då jag började blogga för flera år sedan så var det nog för att nästan alla hade en blogg! Men nu när jag började för ca. 1,5 år sedan att blogga påriktigt igen var det nog för att ha bloggen lite som en dagbok och för att kunna inspirera :)
 
Vilken är din favoritblogg?
Om jag bara får välja en så skulle jag nog säga Gabriella Joss! Annars läser jag också Kissies blogg dagligen.
 
När började du blogga?
Denna bloggen jag har nu är också min första blogg och den startades 1 juni 2009!
 
Vad är ditt mål med din blogg?
Att uttrycka mig och inspirera! 
 
Beskriv din blogg med tre ord!
Simpel, trevlig och så hoppas jag den också är kul att läsa!
 
Vad föredrar du att blogga ifrån, dator eller telefon?
Från datorn, men bloggar ibland via telefonen också!
 
Vad är det sämsta med att driva en blogg?
Då man har bloggtorka! Och ibland känns det som om det inte lönar sig då det känns som om man inte kommer någonstans men då är det bara att blicka tillbaka i bloggen och se hur mycket man har utvecklats!



Flash tattoos

Flash tattoos måste ju vara en av de simplaste och finaste detaljerna i sommar! Själv kan jag inte använda det i sommar eftersom att jag jobbar och inte får ha något alls förutom jobbkläderna på. Så mina flash tattoos som jag har skaffat får vänta ett tag tills de blir använda!
 
Dessa blev ju verkligen populära omkring våren och alla började blogga om och använda dom redan då, och ja, de är ju verkligen supersnygga och så enkla att applicera! De piffar upp vilken outfit som helst och kan  användas istället för smycken och de kommer ju inte ivägen eftersom att de sitter fast på huden!
 
Vad tycker du om flash tattoo trenden?

Ny bikini

Min nya bikini som jag fyndade på H&M igår! Övre och nedredelen tillsammans blev lite på 10€ / 100kr och det är ju nästan ingenting för en bikini?! Jag har dessutom inte köpt en endaste bikini före denna i år eftersom jag aldrig har hittat rätt modell, men nu hittade jag en som satt som en smäck och har superfina detaljer!
 
Färgen är egentligen mera mintgrön, men på bilderna ser den bara turkos ut. Jag gillar verkligen färgen på denna för när jag prövade på den så såg jag mycket brunare ut, och det är ju alltid ett plus! :)
 
Nu är jag minsann redo för vår resa på höstlovet, mera om vart senare ;)
 

Nytt namn på instagram

Senaste bilden från instagram! Följ mig där, har bytt namn nu till @henriettanylund!

Idag vaknade jag väldigt sent så jag och William valde att göra ett besök till Sweet Vaasa! Det var väldigt länge sedan vi var där sist, och idag testade vi på deras bagels som var suuupergoda! Till efterrätt tog vi deras morotscupcakes som är hur goda som helst! Så om ni någon gång besöker Vasa så kan jag verkligen rekommendera Sweet Vasa, så bra ställe!

Då vi ändå var i stan så for jag och William en sväng in till H&M och där köpte jag en ny bikini, bilder kommer! Och sedan for vi efter hans nya TV och tryckte in den i mopedbilen, alltså gud vad jag skrattade då, trodde aldrig den skulle rymmas!


Vad har du gjort idag?


5 sminkprodukter

Om jag bara kunde använda 5 produkter då jag sminkar mig skulle det vara dessa:
 
1. Mascara - Här har jag valt min favoritmascara som heter Mega volume collagene 24h! Testade faktiskt på Too Faced Better than sex mascaran idag och den slår denna!

2. Concealer - Denna är från MAC och är i färgen NW20 och passar min hudton perfekt! Håller huden jämn och fin och korrigerar och är allmänt superbra! Värd varenda cent :)
 
3. Puder - Detta är ett CC puder från Lumene som jag har haft sedan förra sommaren och har använt det nu konstant i ett år och det har fortfarande inte tagit slut, det är så bra och håller huden matt hela dagen!
 
4. Ögonbrynspenna - Denna är från Lumene men jag funderar på att skaffa en Brow Wiz från Anastasia Beverly Hills! Denna gillar jag eftersom att färgen passar mig, men den är ganska dålig att jobba med så försöker hitta något nytt nu!
 
5. Bronzer - Detta är ju som jag tidigare i ett inlägg nämnt min nya favorit bronzer och kommer aldrig använda någon annan bronzer! Så bra är den alltså! Den har en så matt och fin färg som passar min hudton perfekt!
 
Vilka 5 produkter skulle du välja ur din sminkväska?

I mina öron just nu

 
Några favoriter från min Spotify lista för tillfället! De flesta är ju ganska party-aktiga, men så tycker jag det får vara nu när det är sommar! Älskar att höra på såna låtar medan jag kör under sommaren :)
 
Idag har jag och mamma varit en sväng till stan för att bara titta runt lite och se ifall vi skulle hitta något men det blev inget mera än en ring från Glitter till mig och glass från jobbet! Skönt ändå att inte sitta hemma hela dagen då det regnar!
Snart kommer William hit så då ska vi hitta på något roligare än att bara ligga hemma och se på TV, men nu ska jag ta och se dom två senaste PLL avsnitten, känns som om jag har missat så mycket!
 
Vad hittar du på idag?

Snapshots

Lite bilder från förra veckan. Har alltså hunnit solat rätt så mycket under mina lediga dagar, tvätta mopedbilen, mysa med katten och fara på 18-årsfest! 
 
Idag har jag solat, målat Williams föräldrars garage med William och varit på gym! Nu ska vi snart hoppa in i duschen och sedan laga mat och resten av kvällen är lite oklar ännu men kommer säkert bara ligga inne eftersom att vädret börjar bli lite sämre nu och enligt min väderapp ska det regna imorgon vilket är supertråkigt eftersom att jag fortfarande är ledig imorgon!
 
Och på tal om något helt annat så är det ju nästan bara 1 månad kvar av sommarlovet! Alltså har ju halva gått nu, helt sjukt! Men i alla fall är det nu exakt 1 månad tills Weekend Festival, så det är ju något att se fram emot!

Två nya favoriter

Det har varit många som har velat att jag skulle berätta lite mera om sminket som jag köpte i Stockholm och idag tänkte jag presentera dessa två, mina nya favoriter! Har ännu inte testat på mascaran och eyelinern så det kommer senare i samma inlägg som läppstiftet :)
Kolla in i detta inlägg vad jag köpte i Stockholm!
Detta är då alltså en matt bronzer från Too Faced som verkligen doftar choklad! Genast man öppnar förpackningen fylls rummet av chokladlukt! Denna har alltså inget skimmer alls i sig som jag annars har gillat att ha i mina bronzers men oh my god, kommer aldrig gå tillbaka till en skimrig bronzer efter detta, eller någon annan bronzer över huvud taget! Detta är verkligen en mirakelprodukt som ser så underbar ut på huden och den är så dryg, man behöver bara doppa borsten lite i produkten för att få rätt mängd, så den är verkligen pigmenterad! Love it, rekommenderas verkligen! 
Det här var verkligen svårt att fånga på bild, men till vänster har jag ingenting under ögonskuggan och till höger har jag använt Too Faced shadow insurance! Och wow säger jag bara, vilken skillnad! Denna primern ger verkligen ett helt nytt liv till ögonskuggan och lyfter fram pigmenten och gör att ögonskuggan hålls på hela dagen! Detta är verkligen en ny favorit i sminkväskan!
 
Hoppas ni har fått en liten inblick i hur produkterna är nu! Väldigt svårt att fånga allt på bild och att förklara hur bra dom är, man måste bara prova dom!

En härlig kväll

Idag efter jobbet åkte jag mot Sara som fyllde 18 i måndags så idag firade vi henne! Kunde dock inte stanna så länge eftersom att jag har jobb tidigt på morgonen, men trevligt var det ändå! 

Imorgon är det som sagt jobb tidigt för min del men det betyder även att jag slutar på eftermiddagen vilket är skönt! Efter den jobbdagen har jag ledigt i 3 dagar vilket kommer bli superskönt! Kvällens planer är fortfarande oklara så får se hur det blir senare! 

Hoppas detta superfina vädret hålls som det är nu länge så man hinner bli lite brun och också njuta av värmen när jag inte jobbar!


Senaste nytt i garderoben

Dessa två är de senaste tillskotten i min garderob! Jumpsuiten beställde jag från Nellys hemsida då de hade 60% på hela märket NLY BLUSH och då fanns även trenchcoaten där på samma rea men hade redan hunnit beställa den via Members dågon dag före! Skrev faktiskt om dessa i det här inlägget!
 
Men i alla fall, dessa två är jag supernöjda med! Älskar verkligen detaljerna på ryggen på jumpsuiten, och färgen är ju helt underbar! Visste dock inte riktigt hur kappan skulle sitta på när jag beställde den men när jag provade på den hemma så var jag verkligen supernöjd! :)
 
Vad tycker du om dessa två?
En 17 årig finlandssvensk flicka med stora drömmar som studerar andra året till frisör!

Häng med här i bloggen i min vardag och sånt jag håller varmt om hjärtat! Jag har ett stort intresse för skönhet och mode så det bjuds det på en del här. Försöker även inspirera och komma med oilka tips.

Hoppas du hittar något intressant att läsa!