Home inspiration

Det var ett tag sedan jag senast kollade på inspiration till mitt framtida hem! Det är ju så härligt att sitta och planera i sitt huvud hur man vill att det ska se ut när man flyttar hemifrån. Nu är ju detta inte så värst realistiskt då jag inte kommer att skaffa ett så stort hus dit allt detta skulle rymmas på ett tag, men alltid får man ju drömma!
 
Bilderna är tagna från Hemnet och det finns så mycket fina inspirationsbilder där! Jag blir alltid så sugen på att flytta hemifrån, och det kan hända att det händer redan nu i sommar, men mera om det senare om det blir av!
 
Brukar du se på inspiration till hemmet?

Dagens förändring

Före och efter.
Idag hade vi färgkurs med Loréal i skolan och då hade jag min kompis Emilia som färgmodell! Hon ville gå tillbaka till ljust hår med lite mörkare rot, så då gjorde vi en balayage på henne och resultatet ser ni ovan! Jag är verkligen nöjd med hur det blev! Dock ser man alltid små fel då det är något man själv har gjort, men det gick bättre än vad jag trodde att det skulle göra! 

Imorgon är det äntligen fredag och jag har inte några ordentliga planer förutom att försöka klämma in ett besök till Strampen och att träffa vänner. Resten av helgen består av jobb och att vila ut efter en tuff vecka i skolan!

GHD paddle brush

Idag skaffade jag mig äntligen en ny paddelborste, och denna gången en från märket GHD! Jag är så sjukt nöjd över detta köp då min gamla paddelborste mitt i allt blev spårlöst försvunnen. Jag tycker att det var lika bra att den försvann för då fick jag äntligen köpt denna paddelborsten som är så mycket bättre än den förra!
 
Jag älskar att använda paddelborste till föning av längre hår, och frisörlivet har känts lite tungt utan en paddelborste. Denna är så mycket bättre, finare, stilrenare och enklare att jobba med än min förra. En väldigt bra borste med andra ord! Snart kommer det hem till mig en till borste från GHD, can't wait!

Svenska favorit Youtubers

Här ovan ser ni mina favorityoutubers från Sverige! Jag gillar dock mera att kolla på Youtubers som talar engelska, men om man ser någon intressant produkt på deras kanal som inte finns i Norden blir man ju lite besviken, så då vänder jag mig till svenska youtubers då jag vill veta om olika produkter som finns i Norden! HÄR är mitt inlägg om mina favorityoutubers som har sin kanal på engelska!
 
Vilka är dina favorityoutubers?

Bahama Mama bronzer

Äntligen har jag skaffat denna bronzer från theBalm som heter Bahama Mama! Den är helt matt och även kall i färgen, och passar därför till mig som är väldigt blek nu. Min Chocolate Soleil bronzer från Too Faced blev lite för varm för mig nu på vintern. 
 
Denna bronzer har en färg som passar perfekt till min hudton. Den är superlätt att arbeta med och att blanda ut, dessutom är den väldigt pigmenterad så man behöver inte mycket produkt på borsten. Man får alltså komma ihåg att vara ganska lätt på handen då man applicerar denna.
En liten swatch på hur den ser ut på min likbleka hud. Jag tror att denna ändå kommer att passa fint till sommaren fastän den är i en lite kallare nyans, annars blir det bara att plocka fram min Chocolate Soleil!
 Denna bronzer är en perfect match med mitt blush Hot Mama som också kommer från theBalm. HÄR kan du se ett inlägg om blushet! Man märker att dessa är från samma serie då de smälter in i varandra perfekt, och sedan toppar man hela contouringen med theBalms Mary Lou-Manizer! Så just nu använder jag endast theBalm till contouring, och det säger rätt så mycket, de är så sjukt bra!

5 positiva egenskaper

Jag har blivit nominerad av Tilda att göra denna utmaning att jag ska skriva fem positiva saker om mig själv och sedan nominera fem stycken bloggar som också ska göra denna lista! 
 
 
 
1. Jag är väldigt omtänksam och bryr mig om mina nära och kära och vill alltid att de ska må bra och vara lyckliga! 
 
2. Jag kan tala flytande svenska, finska och engelska. 
 
3. Jag får ibland kickar så jag börjar städa och göra i ordning saker som en galning. Positivt då man håller allt rent och fint!
 
4. Jag har väldigt lätt för att tala om vad som helst med folk då jag väl har öppnat mig för dom. 
 
5. Jag är rätt så smart. Inte mattesmart eller så, utan jag kommer på lösningar till saker relativt lätt och kan tänka outside of the box då det behövs.
 
 
Jag nominerar:
chevelleekstrom.blogg.se
ddanielas.blogg.se
byronja.blogg.se
linnstromberg.se
Och som femte nominerar jag precis alla som känner för att göra denna listan! Vilka är dina fem positiva egenskaper?
 

Min nya sminkhörna

Före...
Efter!
Alltså wow vilken skillnad det blev! Så mycket fräschare och större nu. Det hela kändes lite osäkert i början då jag hade det nya bordet på plats, men när jag ser dessa bilder så ser det ju sååå mycket finare ut nu än då! 

Märker ni dessutom hur gult lamporna på första bilden skiftar? Att jag har kunnat vara nöjd med att sminka mig i det ljuset förr förstår jag inte... Är så sjukt nöjd med dom nya lamporna som inte skiftar ett dugg i gult!
Jag skäms ju lite då jag ser hur fult bordet på före bilden var... fullt med saker radade på varandra. Det blev mycket snyggare och stilrenare med lådorna i sminkbordet!

Everything on sale

1 HÄR / 2 HÄR / 3 HÄR
Alltså HUR fin är inte denna bombern? Perfekta passformen och färgen! Dessutom så finns den även i beige vilket är min favoritfärg. Jag kan inte bestämma mig för om jag ska köpa den eller inte då jag precis skaffade en svart bomber! Ett par Levis shorts har jag hur länge som helst drömt om och på IMSO fanns ett par supersnygga! Fransväskan behöver jag väl inte säga så mycket om, superfin detalj som piggar upp en outfit!
4 HÄR / 5 HÄR / 6 HÄR
Den perfekta vårkappan, som dessutom är billig! Denna har jag sett förr på, men ett köp har aldrig blivit av. Jag som älskar jumpsuits blev så glad då jag såg denna! Perfekt till sommaren, älskar spetsdetaljerna och urringningen!
 
Med koden IMSO20 får ni -20% på hela butiken ända tills slutet av april, så nu mina damer och herrar löns det sig att shoppa! 
 

Ett snötäckt Vasa

Kan ni tro att det är endast tolv dagar kvar till Maj då ni ser på dessa bilder? Inte jag heller. Detta var alltså det jag möttes av när jag kikade ut ur fönstret på morgonen, och jag var verkligen inte den enda som var chockad över att det snöar! Som tur har nästan allt smält bort redan.
 
Nu till något positivare. Både idag och igår har jag fått hem en hel del roliga paket som jag längtar till att visa till er! En del av sakerna är något som jag vill testa ett tag före jag kan ge ordentligt min åsikt om sakerna, men jag längtar så tills ni får ta del av den lyckan jag känner nu med alla mina nya saker! Materiell lycka much?
 

Ny inredningsdetalj

På den senaste tiden har jag börjat gilla mer och mer minikaktusar! Jag har haft en minikaktus i hur många år som helst som fortfarande lever, så för mig som aldrig lyckas hålla blommor levande passar minikaktusar superbra!

Dessa tre söta köpte jag i ett paket från IKEA för några slantar, så värt det! Jag tog det sista paketet med beigea krukor, så dom var inte lika fina som de andra, men är ändå riktigt nöjd!
 Idag hade jag förresten första dagen av frisörämnen igen och nu är vi då inne i sista perioden före sommarlovet, helt sjukt att det är min tur att lämna skolan om ungefär ett år. 

Getting ready

 Så här ser jag ut ikväll då vi firar min jobbkompis som fyller år! Det blev sjukt stressigt med att hinna fixa mig, men blev helt nöjd till slut ändå! 

Jag har använt min nya Carli Bybel palett till ögonen och älskar verkligen färgerna, pigmenteringen och hur lätt de är att blanda ut! Annars har jag också mitt nya läppstift från MAC på, men bilderna är inte riktigt rättvisa då färgerna blev så otroligt varma. 

Vad tycker ni?

2x grey

 Två nya gråa tröjor som jag köpte på BikBok för en billig peng! Superbra att ha som basplagg. Gillar att toppen är lite djupare i ryggen än normalt och att tskjortan är i ribbat material så den töjer bra och är riktigt mjuk!

I bakgrunden kan man ju skymta lite av min nya sminkhörna som jag så länge har längtat efter! Jag har ju haft en tillfälligt hur länge som helst, och under min resa till Helsingfors for vi in till IKEA före vi åkte hemåt och så fick jag äntligen köpt de rätta möblerna till min sminkhörna. Är så nöjd, och snart ska även ni få se bilder på hur det var före och hur det ser ut nu!

Favorit Youtubers

Nu tänkte jag dela med mig av mina favorit Youtubers just nu och jag tänkte även dela upp det i två (eller tre) inlägg eftersom att jag ser på ganska många just nu. Först ut är några av mina absoluta favoriter!
Carli Bybel
 Hon är ju såå fin och så bra på att sminka! Älskar hennes tutorials. Här ovan ser ni också hennes egna palett som hon gjorde tillsammans med Bh Cosmetics, och jag beställde faktikst själv den paletten nyligen och älskar den!
 
Tati
Jag brukar nästan mest se på Tatis videos, hon gör så många bra som är intressanta för mig att se! Hon gör mycket ''Drugstore dupes'' videos alltså att hon berättar om budget ''kopior'' av dyrare produkter vilket är riktigt kul att se!
 
 
Shaaanxo
Jag har nyligen börjat se mer och mer på hennes kanal och hon är riktigt duktig! Jag gillar att se på olika swatch videos före jag bestämmer mig för att köpa någon produkt, och hon har många bra sådana!
 
 
Angela Lanter
Då jag började på att se på Youtube var Angela en av dom jag såg mest på, men nu har det faktiskt lämnat lite åt sidan. Gillar att hon inte har så värst långa videos och tycker hon är så himla söt.
 
Vilka Youtubers brukar du se på? :)

Favoriter från rean

Ingen har väl missat att den stora rean på Nelly.com har startat igång nu? Här nedanför har jag listat några av mina favoriter. Det finns supermycket fint där nu och dessutom har de sänkt på priserna ännu mera, så passa på före storlekarna tar slut!
1 HÄR / 2 HÄR / 3 HÄR
Denna svarta klänning har jag sett på hur länge som helst och nu är den på rea, hur snygg är inte ryggen på denna? Till studenten eller sommarens fester hittade jag denna superfina vita spetsklänningen, wow säger jag bara! Superfin framifrån också med spetsärmarna! Och setet har jag faktiskt redan beställt fast i vitt och en annan sak, så dom får ni se inom snar framtid!
4 HÄR / 5 HÄR / 6 HÄR  (adlinks)
Ett par snygga (och billiga!!) klackar sitter ju aldrig fel. Dessa svarta fuskläder byxorna har jag i vitt och jag ääälskar dom! Funderar starkt på att beställa dessa i svart fastän jag precis lade en beställning! Jag är på jakt efter de perfekta högmidjade shortsen till sommaren, och dessa var ju riktigt snygga! Det är dock lite osäkert att beställa då man inte vet om de passar eller inte...
 
Tack förresten för alla fina kommentarer angående jeansen i förra inlägget! ♥ Fick också en del frågor om dom, och dom kommer från Zara men tyvärr är dom secondhand, så de finns knappast längre i butik...

Love/hate relationship

Kan inte bestämma mig för ifall jag gillar dessa byxor eller inte...
Måndag igen nu då, vilket bara känns skönt för min del då det är sista veckan av kombi och gymnasieämnen i hela mitt liv! Jag har endast en lektion per dag hela veckan förutom på tisdag och fredag då jag är helt och hållet ledig, kan det bli bättre än så?
 
Idag har det ju varit så underbart väder! Jag tog faktiskt fram solstolarna för i år och satte mig på verandan i shorts och topp och solade ett tag efter skolan, solen är så mycket varmare än man tror! Det var ju faktiskt ungefär så här varmt förra året i juni..
Nu ska jag fortsätta lyssna på en ny podd jag har påbörjat, Säker stil heter den! Återkommer senare med vad jag tyckte om den! :)

Nytt från MAC

Äntligen fick jag skaffat mitt efterlängtade smink från MAC! Denna gången blev det en ny ljusare nyans av min favoritconcealer och ett satin finish läppstift från Viva La Glam serien. Jag vet att MAC delvist testar på djur och det skär i mitt hjärta att tänka det, men jag ger upp min favoritconcealer när jag hittar någon motsvarande. Precis allt man betalar för läppstiftet går oavkortat till välgörenhet, så då kan man handla det med lite godare samvete.
 
Läppstiftet är den perfekta nyansen för mig och när jag testade det i butiken kände jag att jag hade hittat rätt. Det är en härlig nudefärg med lite rosa/beige undertoner, me likey! För er som undrar är läppstiftet Viva La Glam II.

Lite mera ordning på livet

Jag är ju en sådan person som inte fungerar ifall jag inte får skrivit ner allt jag tänker på eller måste komma ihåg. Jag älskar att planera och om planerna blir förstörda i sista sekunden blir jag riktigt stressad. Så en almanacka är ett måste för mig så jag kan hålla koll på vad som ska göras när! 
 
Jag beställde från Personlig Almanacka en ny kalender för i år, och är så nöjd med designen som jag gjorde! Den är så jag, och visar det som identifierar mig mest. Skönhet och mode, resor, frisöryrket, djur osv. så det var en självklar sak för mig att göra ett kollage på baksidan med allt jag gillar, men framsidan var lite svårare att planera. En simpel världskarta blev det till slut, vilket symboliserar det att jag älskar att resa. 
 
Så om du är som jag och vill planera allt in i sista detalj är nog en almanacka mitt bästa tips till dig!

Mina sociala medier

INSTAGRAM @henriettanylund
Jag är väldigt aktiv med att gilla bilder och kolla in nya konton på Instagram, men uppdaterar någon gång i veckan själv. Jag älskar Instagram och hittar så sjukt mycket inspiration där! Jag vill även gärna kolla in just ditt konto, så ifall du börjar följa mig så klickar jag in mig så fort som möjligt på ditt konto och följer dig tillbaka, let's be friends!
 
SNAPCHAT @ettakung
Jag ääälskar snapchat! Vissa dagar är jag superaktiv och skickar non-stop till nästan precis alla och lägger upp massor av mystorys, men vissa dagar kollar jag endast på andras mystorys. Jag gillar alla effekter man kan lägga på ansiktet i appen, haha! Det skulle vara kul att följa just dig så jag får se vad du gör om dagarna! 
TUMBLR @eettas
Detta kan väl inte klassas som en social medie, men man kan ju ändå följa andra personer osv. här! Jag älskar tumblr och man hittar så otroligt mycket inspiration och fina bilder därifrån. Dock gillar jag inte tanken att någon skulle använda mina bilder och lägga upp dom på deras konto utan lov av mig...
 Som sagt, följer du mig så följer jag gärna tillbaka! 
 
Det känns som om jag är den sista i världen som inte använder Twitter, har inte fattat meningen med det ännu, men det lär väl komma någon dag i livet då kan känner att jag måste gå med där! 
 
Vilken social medie är din favorit?
 
 

Nytt till läpparna

Soft matte lip cream Stockholm / soft matte lip cream Athens / butter gloss Tiramisu
Äntligen skaffade jag dessa läpprodukter från NYX som jag så länge velat ha! Nyanserna ser kanske ganska lika ut, men egentligen är de inte så värst lika.
 
Soft matte lip cream är som namnet säger matt och därför lite uttorkande, så man ska se till att man har skrubbat läpparna och återfuktat dom före man applicerar denna produkt, annars när det har torkat ser det inte alls fint ut. Jag har gillat denna produkt men är lite missnöjd med färgerna då jag trodde de var annorlunda än dom jag fick hem.
 
Butter glosset är verkligen behagligt på läpparna och jag blev förvånad över hur pigmenterat det är! Jag gillar denna nyansen starkt. Eftersom att det är så halt och glansigt så hålls det inte på läpparna så länge vilket man förstår, annars finns det nog inget att klaga på!
 
Alla dessa produkter doftar sjukt gott och är verkligen värda sitt pris! 

Ni hittar mig på Beauty Boulevard!

Nu äntligen har mitt första recensionsinlägg kommit upp på Beauty Boulevards hemsida! Jag är så glad över att få vara en del av BB teamet och ge mina åsikter om hårprodukter (och såklart andra produkter) och dela med mig av massor av annat hår och skönhetsrelaterat!
I min första recension berättar jag om min favoritolja SP Luxe oil. Jag har ju berättat om den här på bloggen några gånger, men nu har ni en ordentlig recension på den och orsaker varför just du behöver den här oljan i ditt liv! Klicka HÄR eller på bilden för att komma direkt till recensionen!
 
Det finns så många olika recensioner och annat kul på Beauty Boulevard som ni borde ta en titt på! Allt från hetaste ögonskuggspaletterna just nu till tips på hur man får bättre självkänsla. Jag kommer då som sagt fokusera mest på hår och hårvård, vilket känns riktigt kul! Hoppas ni kommer att följa med på BB och är intresserade av att läsa mina recensioner där! :)

Detaljer i vår

ff
Nu när jag redan är inne på spåret på att göra sig redo inför våren och sommaren så tänkte jag tipsa om några affärer och produkter därifrån som lockar mig i vår! 
 
Solglasögon är ju ett måste när den starka vårsolen kommer så man inte får huvudvärk. Här har jag hittat ett par godingar från H&M. Dom svarta är lite mera annorlunda än vad jag annars kör på och dom i roséguld är ju helt perfekta! 
 
Ett par (eller varför inte fler?) skor är ju ett måste när det blir vår. Jag brukar alltid plocka fram mina favoritsneakers och damma av dom till våren. Sneakers är ju så smart eftersom att man är bekväm och utan skoskav på samma gång som man ser sportig och snygg ut, winwin situation! I kollaget ovan ser ni tre godingar som jag hittade på Zalando!
 
En ny, somrigare och lättare parfym brukar jag gå över till vid vår och sommartider. Just nu har jag gått och förälskat mig i denna nyheten från Marc Jacobs i doften Daisy Sorbet. Jag har den originella Daisydoften och jag fullkomligt älskar den! Denna är lite fräschare och somrigare. Ni hittar den och många andra dofter på Parfym.se!
 
Genom att trycka på namnen till butikerna kommer ni direkt till Rabbles sida för deras rabattkoder som är i kraft just nu, så före ni köper något så kan ni gå in via Rabble och se vilka erbjudanden sidorna har just nu, så sparar ni pengar som ni kan shoppa mera för sedan, smart va?

Redo inför sommaren

 Dessa snygga solglasögonen fyndade jag på eBay för cirka 1€ / 10 SEK styck, ett riktigt kap! Dock är inte formen exakt den perfekta för mig men de får helt klart godkänt för det billiga priset! 

Det är ju alltid lite risky att beställa från eBay då bilderna inte alltid stämmer med det som kommer hem i posten, men dessa var jag helt OK nöjd med! Mina solglasögon som gick sönder i olyckan går inte riktigt att ersätta eftersom att de var mina favoriter, men vad kan man... Detta var en liten nödlösning på problemet helt enkelt!

Jag har ju dessutom beställt en hel del billiga saker från eBay på sistone som jag skulle kunna visa upp i ett inlägg om det finns intresse? :)

Marimekko event

Igårkväll var det dags för event på Marimekko! Det var meningen att jag skulle gå med Jennifer, men eftersom att hon blev sjuk tog jag med min syster! Då vi steg in genom dörrarna till Marimekko klockan 19 så bjöds det på lite smått och gott och en härlig stämning i butiken!
Efter en liten stund av minglande och petande på härliga varor så hörde vi på när Frukostflickorna och Marimekko fick ordet. Vi fick bland annat höra lite om Marimekkos historia vilket var riktigt intressant, fem snabba frågor till butikschefen Tiina och allmänt inspiererande och peppande prat!
Efter det fick vi gå runt i butiken och titta på härliga kläder, asseccoarer och porslin och jag blev helt kär i den svarta plånboken på bilden ovan! Min nuvarande plånbok har sett sina ljusaste dagar och nu söker jag efter en i just denna modell. Så får se ifall jag springer in till Marimekko någon dag och köper den!
Efter att vi hade tittat omkring klart var det dags att se på när Tiina visade våren/sommarens trender och nyckelplagg vilket var väldigt intressant. Nu vet man vad man ska satsa på för plagg och accessoarer!
Kvällen var verkligen trevlig och man känner sig alltid så välkommen då man går på events med Frukostflickorna! Jag gick ut ur butiken sjukt peppad och inspirerad och den känslan har inte ännu avtagit. Tack än en gång till Frukostflickorna och Marimekko för att vi fick komma, mera sådana events till Vasa!
En 17 årig finlandssvensk flicka med stora drömmar som studerar andra året till frisör!

Häng med här i bloggen i min vardag och sånt jag håller varmt om hjärtat! Jag har ett stort intresse för skönhet och mode så det bjuds det på en del här. Försöker även inspirera och komma med oilka tips.

Hoppas du hittar något intressant att läsa!