Bekännelser

♥ Jag är en perfektionist och är väldigt kräsen
 
♥ Min naturliga hårfärg är superblond!
 
♥ Jag gillar att ha allt planerat i förtid och blir verkligen stressad om planerna inte
går som de ska i sista minuten
 
♥ Jag är väldigt blyg när jag träffar nytt folk men när man väl känner mig så blir
jag mera som mig själv!

 
♥ Jag kan börja gråta väldigt lätt
 
♥ När jag blir nervös knaprar jag sönder naglarna och biter sönder läpparna, dålig ovana!
 
♥ Känner mig oftast väldigt smutsig om mitt rum är ostädat
 
♥ Jag vet inte ännu vad jag vill göra när jag blir färdig frisör, men antagligen starta eget
eller flytta utomlands och jobba!
 
 Bilderna i kollagen är från min weheartit!
 

Känner du igen dig i någon punkt? 

Vilka bloggar läser jag?

Nu tänkte jag göra en liten lista på vilka bloggar jag kikar in på varje dag och är mina favoritbloggar!
Tycker själv det är superkul att läsa när andra bloggar gör såna inlägg så tänkte att jag också gör en sådan lista!
 
1.Gabriella Joss
 
Min absoluta favorit när det gäller bloggar! Vet inte rikitgt vad det är med hennes liv som är så spännande att läsa om men hon inspirerar verkligen! Ännu till att hon är endast 19 år och har flyttat hemifrån när hon var 15 och gifte sig när hon var 18 och har två gosiga hundar! Hon flyttade även från Umeå till Göteborg nyligen så det är roligt att läsa om!
 
2. Jennifer Jansson
En nyfunnen favorit faktiskt! Bra uppdatering och väldigt fina och inspierade bilder och typ världens finaste klädstil och kropp! Hon fyller i år 18 och verkar som en superhärlig människa! Vet ju dock inte så mycket om henne då jag precis börjat läsa bloggen men hennes blogg är verkligen värt ett besök för dom som inte har kikat in hos henne ännu! 
 
3. Kissie

Har börjat läsa hennes blogg nu igen för någon månad sedan och tycker det är superkul att läsa hennes blogg då hon uppdaterar så ofta och har alltid så bra kvalité på bilderna osv. tror alla vet vem kissie och hennes blogg är så berättar inget destomera!
 
Förutom dessa bloggar läser jag även mina kompisars bloggar när de uppdaterar sina men även BrownsugarsChevelles, Mathildas, Isabels, Filippas och mångamånga fler!
 
Vilka bloggar läser du?

Långhelg

Nu är skolan slut för denna veckan och sista dagen i skolan denna veckan spenderades med att göra manikyr på varandra och även haft en liten GHD kurs där vi fick veta allt om deras verktyg och produkter och även beställa  , så då beställde jag någon borste så det blir kul att få hem den så småningom!

Nu har vi precis kommit till William från hans kusins födelsedagskaffe och ska antagligen bara ta det lungt resten av kvällen då William har skola imorgon men jag ska luncha med mamma och även köpa lite olika frisörtillbehör senare på förmiddagen, så det blir kul!

Hoppas alla har haft en bra vecka hittils!

Januari favoriter

January favorites
 
Det var länge sedan jag gjorde mina månadens favoriter inlägg så nu tänkte jag att det passar att göra det igen!
 
1. Luxeoil har jag berättat såå många gånger om men den är verkligen den bästa oljan/serumet till håret som jag har testat! Ger precis allt var den lovar och den förtjänar verkligen att bli hyllad! 
 
2. EOS läppbalsam hålls verkligen länge på läpparna och är så otroligt mjukt och skönt på! Doften är ju ett stort plus och även att den är ekologisk :)
 
3. Chanel Chance doften köpte jag ju tidigare denna månad och ångrar inte en sekund av dom pengarna jag spenderade på denna, suupergod och flickig och rosa doft, passar till alla tillfällen!
 
4. Fuktkräm/handkräm/bodylotion är min räddare nu i dessa kallare tider! Min hud torkar ut helt och hållet, speciellt på händerna men även på alla andra ställen på kroppen, så detta är verkligen ett måste på vintern!
 
5. Tangle Teezern har jag även hyllat hur många gånger som helst här i bloggen men den är verkligen såå bra! Man kan borsta den när man har vått hår och så är den så mycket skonsammare för håret! Så alla som inte har en sådan borse tycker jag att ska fundera på att köpa en!
 
6. Doftljus har jag börjat använda väldigt flitigt varje kväll här hos mig för att skapa lite mysstämning på kvällarna, suupermysigt att tända några ljus när det är som mörkast ute!
 

Två favoriter

Två favoriter från Lumene påfyllt på sminkbordet nu! Min favoritögonskugga och favoritbronzer!
Ögonskuggan använder jag dagligen, lägger den ljusare över hela ögat och den mörkare längst ut vid ögat, superfina färger som passar bra ihop! Bronzern har även den perfekta nyansen för min hudton!
 
Har precis kommit hem och ätit efter en lååång skoldag från klockan 9:30 till 18:00, samma står på schema imorgon så får se till att bara mysa ner mig i sängen och vila ut mig resten av kvällen! Kanske det blir även ett avsnitt Gossip Girl eller två?
 
Hoppas ni har haft en bra tisdag!

Eyelashes

 Dessa tio par lösögonfransarna trillade ner i postlådan idag och hade redan helt glömt bort att jag ens hade beställt dom! 
Hade lite beslutsångest när jag skulle beställa dessa några veckor sedan från ebay eftersom att det fanns så många modeller att välja på men dessa var riktigt fina och naturliga för runt 1€ / 10kr (!!!)
 
Idag fick jag även hämta ut ett spännande paket från mitt favoritföretag som ni kommer få läsa om senare i bloggen, så stay tuned för mera! :)

Varmare väder

Untitled #62

Klicka på bilden för att se varifrån allt är!
Längtar ju såå mycket tills det blir vår (och sommar för den delen) och att man får börja använda lite lättare kläder som t.ex. något som på kollaget ovan!
 
Har börjat spana lite på någon liknande jacka som på bilden men har redan två vårjackor men dom liknar varandra rätt så mycket så en sådan som på bilden skulle sitta perfekt! Även skorna och klockan skulle jag inte tacka nej till!
 
Var ju på Taken 3 igår också som jag sade i senaste inlägget och tror faktiskt det är rätt så många som har hunnit se den så behöver ju inte berätta destomera vad den handlade om! Den var faktiskt riktigt bra så det blev en riktigt lyckad kväll! :)
 
 

Williams födelsedag

Idag är det Williams födelsedag och han blir hela 17 år! Grattis älskling!
Denna dagen har spenderats hittils med våffelfrukost sedan följt av lite körning med snöskotern och nu bakas det för fullt inför hans släktkalas imorgon! Det blir även Taken 3 på bio ikväll, spännande! 
 
Annars idag väcktes vi av Williams mamma som sjöng för honom och gav presenter och har även fyllt på vid loppisbordet så nu hoppas jag det går åt av mina saker :)
 
Hoppas ni andra får en fortsatt trevlig helg!
 

Sommar inspo

Nu skulle en resa till södern sitta helt perfekt! Saknar så mycket sommaren och värmen så att det inte ens är sant! Man ska ju inte klaga, men sommaren är lätt den bästa tiden på året!
 
Nu är det ju snart ett helt år sedan jag var i Spaninen i två veckor med William och hans familj så nu börjar suget att resa pånytt till något varmt ställe komma smygandes!
 
Kanske jag bokar in något efter London? Får se :)

Ledig torsdag

Fick en riktigt skön sovmorgon att börja denna lediga dagen med och var vrålhungrig. Bestämde då att jag skulle fara och äta med två flickor från klassen lite före klockan 2 så då gjorde jag mig klar och for iväg mot stan!
 
Vi var på Pikku Quattro i Vasa och det var faktiskt länge sedan jag var där sist och det var riktigt billigt och bra!
Efter det gick jag med dom på stan i några timmar tills jag for och gjorde i ordning vid mitt bord jag har på loppis! (för alla vasabor: in och köp saker vid suvikirppis bord nummer 218!)
Och nu är jag hos William men ska snart börja ta mig hemåt så jag får allt inför morgondagen gjort i tid! Skönt med fredag och en skoldag som slutar lite före 1!

Nytt i bloggen / Sämsta dagen

Bytte ut min instagram widget igår och lade en ''rubrik'' ovanför och tycker det såg så mycket bättre ut!
Ändrade även något annat smått i bloggen och nu i mina ögon ser allt mycket fräschare och finare ut på något sätt!
 Tycker du den förra eller den nya är bättre?
 
Hade förövrigt typ världens sämsta dag med massor av stress hela dagen och värsta humörsväningarna på länge! Och mensvärk ända sedan morgonen och ingen aptit var ju heller inte så kul!
Men nu har jag fått i mig mat och ska gosa ner mig i Williams armar, det är ju det bästa som finns när man har haft en dålig dag!
 

Nytt i badrumsskåpet

 Ny 3 in 1 rengörande toner från L300!
Skrev ju några dagar sedan om en rengörinsmjölk som verkligen inte passade till min hy och i helgen när jag var och handlade såg jag detta märke och började läsa på flaskorna och sedan köpte jag denna!
 
Har testat denna några gånger nu och kan verkligen rekommendera denna till såna med ganska blandad hy och framförallt känslig hy, den irriterar inte alls och tar bort väldigt effektivt sminket!
 
Denna innehåller inga parfymer och konstigheter så min hy blev inte ett dugg irriterad och fick även bort lätt ögonsminket med denna! Enda minuset var att huden kändes smått torr efteråt men då smorde jag in ansiktet med en ansiktskräm och sedan var mitt ansikte lent som en bebisrumpa!
 
Denna får 5/5 i betyg av mig!

Kaffe

Min nya mysiga tröja från Kaffe som jag lovade visa upp några inlägg sedan!
Tog denna i storlek M så den skulle vara lite större och gosigare och den är verkligen supervarm och skön!
 
Imorgon börjar skolan först klockan lite före 2 vilket betyder låååång sovmorgon och när jag vaknar ska jag göra lite uppgifter till skolan så jag får det undan snabbt.
 
Denna dag har förövrigt varit superbra och bortsett från att jag har varit trött så har den gått riktigt snabbt och har hunnit med rätt så mycket, så ingen dålig måndag här inte!
Hurudan var din början på veckan?

Nunuco design company

 Detta underbara skal har landat i postlådan och kommer från finländska märket Nunuco design company!
Alla skal på deras hemsida är helt unika och designade och målade av Nunuco design company vilket jag tycker att är riktigt kul!
 
Jag har ju ett skal från tidigare därifrån och var helt kär i det men nu när jag har en ny telefon var det dags för ett nytt skal så då blev det detta och jag är mer än nöjd med det, såå fint!
 
De finns även på instagram och har precis nått 42 tusen följare(!!) Så in och kolla på hemsidan HÄR och besök även deras instagram! @nunucodesigncompany 

Outfit inspiration

 
Untitled #61

Klicka på bilden för att se varifrån allt är!
Det känns verkligen som en evighet sedan jag satt på datorn och pysslade med olika kollage i polyvore, gjorde det nästan varje dag förr och jag älskar verkligen att hitta lite inspiration tills outfits osv!
 
Nu just hoppas jag på att det skulle bli snabbt vår och sedan sommar för jag vill börja använda lite lättare kläder och inte se helt uppstoppad ut i vinterjackor!
Rosherunsen på bilden har jag dreglat över nu i flera månader och om dom någon gång blir mina blir det i en grå eller svart färg!
 
Förresten så firar jag och William månadsdag idag, så grattis till oss! I mars firar vi hela 2 år så det är inte så långt kvar tills dess nu! Ikväll kommer vi fira med att gå ut och äta antagligen :)

Något jag inte skulle köpa igen

Jag köpte denna för några månader sedan då min rengöringsmjölk hade tagit slut och då sökte jag efter någon ny att testa. Då läste jag att det stod ''Hypoallergenic'' och ''Face and eyes, dry and sensitive skin'' och då trodde jag den skulle passa till mig med atopisk hud.
 
Enligt mig höll den inte vad den lovade på burken eftersom att hela min hud känns lite som om den skulle brinna när jag använder denna och jag blir riktigt röd. Ögonen börjar rinna riktigt mycket och blir svullna så vaknar flera gånger om natten av att ögonen är helt fyllda med tårar!
Det behöver ju inte vara så för alla men denna har inte varit bra för min hud!
 
Med detta inlägg menar jag inget dåligt allmänt till märket eller så, produkten kanske passar bra till flera andra men till mig passade den inte! :)

Q/A

Vad är du tacksam för idag?
Att få vara frisk, lycklig och att ha en superfin pojkvän!
 
Favoritpålägg?
Helt klart ost (och såklart smör) burkar inte ha så mycket annat som pålägg!
 
Vad sparar du till?
Sparar nog inte till något speciellt, men är väldigt sparsam av mig!
Sparar nog till allt till i framtiden t.ex. bil och lägenhet osv!
 
Favoritserie?
Den var svår! Måste nog säga just nu att det är Devious Maids.
 
Vad är det bästa fikastället?
Här i Vasa helt klart Sweet Vaasa. Annars Starbucks!
 
Favoritdricka?
Coca-cola, haha!
 
Vad pluggar du till?
Frisör!
 
Favoritplagg?
Hmm.. Just nu kanske min nya mysiga, tjocka tröja från Kaffe, bild kommer snart! :)
 
Vad önskar du dig just nu?
Om det ska vara något materiellt så en massa smink, nagelgrejjer och en ny kamera!
 
Favoritfärg?
Beige kanske ändå vinner över rosa! 
 
Vad har varit bäst idag?
Att få komma hem efter en dusch och ligga i sängen!
Det var såå jobbigt att vara på färgkurs idag i skolan och stå i flera timmar!
 
Tulpanens dag idag och det firas med tulpaner!

Första kunden

 
 Några bilder på Lilli någon dag sedan! Hon älskar verkligen min matta :)
Nuu äntligen funkar det att skriva inlägg!! Försökte skriva inlägg i ca 2 timmar före jag märkte att det inte var fel på min dator utan att det var flera andra som hade samma problem, men nu verkar det vara löst!
 
Idag hade jag ju min första kund och det gick riktigt bra faktiskt! Var verkligen nervös i början men när hon väl hade satt sig i stolen så släppte nervositeten :)
När första klippningen var klar så ville William också få en klippning så klippte hans hår väldigt kort eftersom att det var länge seddan han klippte det sist! 
 
Trivs verkligen i salongen och vill verkligen bli bättre och märker hur man själv utvecklas efter varje klippning, sjukt kul! Imorgon blir det färgkurs heeela dagen lång så det blir riktigt kul att få testa på! :)

Beauty wanties

 
beauty wanties

Klicka på bilden för att se varifrån allt är!
Här är några saker inom skönhet som jag verkligen skulle vilja ha just nu! 
 
Om jag bara kunde välja 5 stycken av allt på bilden skulle det nog bli Real technique borstar, Mary Loumaizer highlighter, Contour kit, Diors mascara och J'adore parfymen från Dior! 
 
Dessa saker har jag verkligen velat ha såå länge så allt på bilden skulle sitta helt perfekt just nu!
 
Finns det något inom skönhet som du verkligen vill ha?

Första skoldagen för i år

Med en bra första skoldag detta år halvligger jag nu i sängen i myskläder och ser på serier och har precis ätit middag. 
 
Idag var det en riktig mjukstart på vårterminen genom att bara tvätta och styla smått håren hela dagen lång! + att vi fick börja två timmar senare än normalt är ju hur skönt som helst!
Så nu är man fin och slät i håret igen, åh vad jag har saknat den känslan haha!
 
Imorgon börjar kundarbete för oss och min första kund blir min syster som kommer dit för en klippning, sedan på onsdag får jag min första riktiga kund någonsin så det är verkligen spännande! Får se hur det går :)
 
Bilderna ovan har jag förövrigt fotat tidigare idag. Försökte passa på medan solen fortfarande sken!

Ett tips från mig

Nu tänkte jag tipsa lite om något som de flesta kanske inte har vetat om men ändå är rätt så viktigt om man vill hålla sina värmeverktyg fräscha, nämnligen att putsa dom rena nu som då!
 
När jag rengör mina värmeverktyg så tar jag en bomullsrondell/bomullspad och lägger lite handsprit på padden och torkar lätt av järnet tills det blir rent.
Om man inte har putsat på länge så syns det verkligen hur smutsigt järnet har varit!
 
Varför ska man göra detta då? Jo, det samlas produkter, smuts och allt annat som samlas i håret på värmeverktygen och om man inte putsar dom kommer dom inte platta/locka lika bra som dom skulle om dom vore rena, dessutom så sliter det verkligen på håret!
 
Detta tar ju verkligen inte länge att göra och man behöver inte göra det så ofta! Förläng livslängden på dina värmeverktyg med att göra denna enkla rengöringen :)

Efter ett gympass

Mina nya superfina och sköna påslakan!
Har precis kommit hem efter ett mag och biceps pass på gymmet och har precis ätit. Gympasset gick väl sådär i början men mot slutet gick det bättre!
 
Imorgon är ju även sista dagen av mitt jullov och på något sätt har jag trott att det var söndag idag(?) så skönt med en natt till före skolan börjar pånytt!
 
Är faktiskt riktigt taggad på att börja skolan igen eftersom att vi har kundarbete två gånger i veckan så det kommer bli riktigt kul! Om någon i vasatrakten vill få ändring på sitt hår kan ni komma till mig på Pointcut ;)
 
Nej men nu ska jag ta en lååång dusch och sedan bara njuta av den sista kvällen/natten av lovet! :)

New in

Chance doften från Chanel som jag har velat ha i minst 2 år och äntligen är den min! Fick den på ungefär halva priset så då slog jag äntligen till! Åh vad nöjd jag är med den, min alltime favorit inom dofter!
Denna fina basic svarta klänningen med en fin urringning i ryggen kostade ynka 5€ (50kr) Mitt bästa köp på länge! Sitter som en smäck och superskön dessutom!
En supersöt tröja från bikbok för endast 5€ (50kr)! Har spanat in på denna ett tag och hittade den nu superbilligt!
Parfymen köpte jag idag och tröjan och klänningen köpte jag igår på BikBok! Är såå nöjd med allting och allt kommer verkligen att användas flitigt! :)

Känner du igen dig?

 
Då jag såg på denna videon så kunde jag verkligen relatera till allt som nämndes i videon! 
Jag kanske inte relaterar lika mycket nu som jag kunde göra förr när jag var smalare men kommer ihåg att jag har fått precis alla dom kommentarerna som de ger till den smala tjejen i videon!
 
När jag ser på den här videon så kanske man kan skratta lite till den och känna igen sig i situationen men om man verkligen tänker efter så är det inte okej att säga till NÅGON ''Ojdå du är lite benig ändå''  ''Varför ska du träna? du är ju redan smal!'' ''Du borde skaffa lite mera kött på benen'' och listan fortsätter...
 
VARFÖR är det okej att kommentera en smal persons kropp men det är ett big no-no att säga till någon ''Oj, du kanske inte borde äta det där, du kanske blir fetare'' 
 
Det är inte okej att kommentera någons kroppstyp negativt över huvudtaget, det tar så ont att höra dom där kommentarerna om man själv har komplex över sin kropp och någon slänger ur sig en ful kommentar.

Hemmaspa dag

 
Home spa

Efter ett bra benpass idag så fanns det inget skönare än att skrubba kroppen från topp till tå, sitta i bastun med ett fotbad och sedan smörja in mig med alla möjliga krämer och lägga mig i nya, fräscha lakan!
 
Det är hur skönt som helst att nu som då ta en ordentlig ''jag-dag'' och ta hand om kroppen på bästa sätt! 
Lacka naglarna i favoritlacket, lägg i håret en inpackning, ta på en anisktsmask, tänd dina favorit doftljus och bara njut!
 
Det är verkligen såå behövligt ibland och när man väl har fått ha sin ''jag-dag'' nu som då så känner man sig såå mera redo att ta tag i vardagslivet, eller så är det iallafall för mig, och en sådan dag var det idag!
 
Brukar du ha speciella dagar när du verkligen tar hand om dig själv?

It's all in the details

inspo från min weheartit
Hoppas eran dag har varit bra hittils, det har iallafall min!
Många stressar säkert inför skolan imorgon men själv så börjar min skola först den 12e så jag får lite mera ''extra'' lov, superskönt!
 
Jag och William kom precis till honom och ska börja laga tonfisksallad och imorgon har vi inplanerat ett gymbesök, det var länge sedan vi var på gymmet sist så det börjar vara dags nu!
 
Föll ner för en trappa förra veckan och skadade foten och sidan av svanskotan så har inte vågat gå på gymmet förens nu när det känns som om allt är bra i ryggen och foten igen!
 
Börjar din skola/ditt jobb imorgon?

Fitnessguru

Detta är alltså Fitnessgurus Oneamino päron aminosyror och jag har tidigare smakat på colasmaken men dessa var betydligt godare enligt mig!

Det tog sin tid före jag hittade ''rätta'' blandningssättet för denna. När jag testade en skopa och blandade med ungefär 500 ml vatten blev det en riktigt bra smak på den! 
Den smakar faktiskt lite som päron isglass tycker jag!
 
Denna får 4.5/5 i betyg av mig! :)
Dessa proteinbars är 55 gram och båda innehåller 17 gram protein. Smakerna på dessa är mint chocolate och chocolate crisp.
Jag testade förra månaden även pepparkakssmaken och i det här inlägget kan ni se vad jag tyckte om den!
 
Mint choklad baren doftade verkligen som after eight men smakade faktiskt inte lika mycket mint men den var väldigt god! Det var även lite krisp i den och det gillade jag :) 
Jag ger denna 4/5 i betyg!
 
Choklad krispen var verkligen krispig och smakade verkligen choklad! Den var supergod! Jag vet inte riktigt hurudan choklad denna smakade som, men smaken var bekant. 
Denna får 4.5/5 i betyg!
 
Allt detta går att köpa på fitnessgurus hemsida, de har flera olika smaker av båda produkterna!

Personlig almanacka

 Nu äntligen har min personliga almanacka som jag själv designat kommit hem!
 
Funderade i flera månader på vad jag skulle kunna lägga för bild på framsidan och sedan blev det till slut rosa-glittrig bakgrund och mitt eget namn och 2015 där under! Och baksidan visste jag redan att jag ville ha en bild på mig och William på :)
 
Själv är jag väldigt nöjd med den! Ni som inte ännu har en kalender för detta år kan ju beställa en helt egen och personlig almanacka från deras hemsida! :) 

Serietips

Jag och William har nu börjat se på en ny serie som heter Devious Maids och är skapad av samma person som har gjort Desperate Housewives så det liknar faktiskt lite DH! :)
 
Hela serien handlar om fyra hembiträden eller maids som det heter på engelska som jobbar för rika familjer i Beverly Hills. De försöker lista ut vem som har mördat deras vän Flora som blev mördad i första avsnittet av serien. 
 
Jag tycker själv att det är svårt att förklara vad serien riktigt går ut på osv. men den är verkligen sjukt bra!
Jag tror inte den är så väldigt populär men den är verkligen sevärd! 
 
Enda minuset med serien är att det finns endast två säsonger som har kommit ut och säsongerna är väldigt korta (ca. 13-14 avsnitt per säsong). 
Men jag har för mig att det snart borde komma ut en tredje säsong!
 
Någon annan som sett denna serien? Om inte, låter det som något för dig?

Helsingfors resan

 
Här var videon jag laddade upp på Videofy med några klipp från Helsingforsresan förra helgen! 
Följ mig gärna på Videofy så följer jag tillbaka! :)
 
P.S. har ju funderat på att göra en room tour och nu när mitt rum börjar bli klart så kan jag även göra en room tour ifall någon är intresserad av att se hur jag bor! :)

Nyår 2015

Mitt nyår spenderades med älsklingen och några vänner! Det var i sista minuten planerat så vi var inte så många men det är skönt det också! Så inget galet nyår här inte!
 
Kom hem till William efter klockan 2 på natten och sov tills klockan 2 på dagen idag(??) Min dygnsrytm är inte i så bra skick...
 
Och nu har jag äntligen kommit hem till min egna säng och ska antagligen se något avsnitt av Gossip Girl och hitta något att äta i väntan på att William kommer hit och spenderar natten, mys!
 
Hur spenderade du ditt nyår? 
En 17 årig finlandssvensk flicka med stora drömmar som studerar andra året till frisör!

Häng med här i bloggen i min vardag och sånt jag håller varmt om hjärtat! Jag har ett stort intresse för skönhet och mode så det bjuds det på en del här. Försöker även inspirera och komma med oilka tips.

Hoppas du hittar något intressant att läsa!