Dagens lista

 
Dagens dricka: Coca-Cola. Har börjat dricka det lite för mycket nu igen...
 
Dagens vill ha: En button up skjorta i linne.
 
Dagens tanke: Jag har funderat fram och tillbaka vad jag ska göra för ändringar i min walk-in-closet.
 
Dagens önskan: Att få sommarlov nu och kunna resa till Spanien som planerat.
 
Dagens klädsel: Slitna jeans, GANT långärmad, min nya svarta bomber och ett par svarta Nike roshe run. Nu börjar det vara dags för våroutfits!
 
Dagens planer: Skola, tandläkare och event.
 
Dagens låt: En nyfunnen favorit, Work from Home - Fifth Harmony!
 
Dagens funderare: Vad jag ska hitta på efter skolan. Har ju dock ett år kvar men tiden går ju så snabbt! Är inte säker ifall jag vill jobba som frisör hela livet, men får se hur livet ser ut om ett år!
 
Dagens glädje: Att jag ska spendera helgen i Helsingfors! Har sett fram emot detta så länge.
 
Dagens störande: Gjorde ju ett helt inlägg med saker som jag stör mig på LÄNK. Men om jag måste nämna något nytt är det nog fejkvänner eller fejk personer överlag. Klarar inte av såna som ena sekunden talar skit om någon och den andra sekunden är dom bästa vänner igen.
 
Hittade denna lista på pdotters blogg och har ju gjort en liknande förr, men tänkte köra på en ny denna gång!

Nelly favorites

Det var ju ett tag sedan jag sist tipsade om mina favoriter från Nellys topplista, och nu har det kommit in en hel del fina saker på topplistan som jag inte skulle tacka nej till att ha hängandes i garderoben!
1 HÄR / 2 HÄR / 3 HÄR
Det här gråa setet har jag sett på länge och funderat på ifall jag ska köpa det eller inte, och nu är det ju faktiskt på rea, så får se om det blir ett köp! En simpel och stilren axelremsväxa i svart har jag varit sugen på ett tag och denna var ju riktigt fin! Ett par låga klackar med rätt så bred klack har jag länge velat ha men aldrig hittat ett par snygga, och dessa var ju hur fina som helst. Kärlek vid första ögonkastet kan man nästan säga!
4 HÄR / 5 HÄR / 6 HÄR
 Jag har nu i vinter funderat på att skaffa ett par nya Nike sneakers till våren, men jag har inte hittat någon passlig modell. Dessa var dock riktigt snygga! Förstår ni hur glad jag är över att nudefärger är hett i vår? Beige och nudefärger är ju det bästa jag vet klädmässigt, och dessa två plaggen var supersnygga!

Oturstelefonen

 Idag var den dagen som jag länge har fruktat här... Den dagen som skärmen spricker på min iPhone. Jag har tappat telefonen hur många gånger som helst, men har alltid haft turen på min sida, men inte idag.

Idag då jag var på väg ut ur butiken och hade allt jag hade köpt i händerna och tog ut telefonen ur fickan så föll den på marken var det låg grus och då tänkte jag genast att nu händer det, den här gången är den sprucken. Och det var den. 

Usch vilken ångest jag har haft sedan det hände. Först ett dopp i toaletten och nu det här. Måste verkligen bli mera försiktig nu!

Påsklovet

 Nu börjar påsklovet lida mot sitt slut och jag kan verkligen säga att jag har hunnit vila ut. Jag har även hunnit jobba och vara med underbara vänner denna påsk, så jag har hunnit med allt jag ville och lite till! 

Imorgon börjar en ny skolvecka vilket betyder att det endast är tre veckor kvar av gymnasieämnen tills det är slut för alltid! Denna vecka ska jag också till tandläkaren för att kolla upp tanden som skadades i olyckan, så är verkligen spänd och hoppas på bra besked! Jag och Jennifer ska även på ett bloggevent senare i veckan, men mera om det då!

The bomber

Här är bilderna som jag lovade på den fina bomberjackan som jag köpte för inte så länge sedan på Vero Moda! Jackan är så mycket finare i verkligheten och är inte alls lika glansig som bilderna får den att se ut. Jag har inte hunnit använda den ännu eftersom att jag väntar på att det blir liiite varmare där ute än vad det är nu. 
 
Det enda som fick mig att tveka på att köpa denna var att den har orange fodring och gulddetaljer. Men nu i efterhand har jag inte ångrat köpet ett dugg, är så sjukt nöjd med den! Nu äger jag äntligen den perfekta bomberjackan!

Saker jag stör mig på

- Personer som avbryter en då man håller på att tala. Blir så galen!
 
- Personer som ändrar personlighet beroende på vem dom är med.
 
- Såna som mitt i allt slutar blogga i flera veckor/månader och man kikar in varje dag och blir lika besviken (haha, känner mig så självisk nu)
 
- Restauranger som har ovassa knivar (????) speciellt pizzaställen, förstår inte poängen med att inte kunna skära sin mat utan att det blir som ett träningspass!
 
- Personer som alltid envisas med att skriva saker på engelska, men inte alls kan stava...
 
- Då kunder går iväg medan man håller på att lägga maten på deras bricka och står där som en idiot och funderar om de tänkte komma efter sin bricka eller om man måste föra den till dom.
 
 - När något står klart och tydligt i ett blogginlägg och sedan frågar någon om det ändå i kommentarerna... LÄS INLÄGGET!
 
- Personer som smaskar och/eller äter med munnen öppen.
 
- När man har gjort en egen blogglista eller gjort om en/flera som man har hittat och sedan ser flera bloggare som använder samma lista utan att ge credit...
 
 

theBalm Hot Mama Blush

Detta blush från theBlam är ett av de senaste tillskotten i min sminksamling och har redan blivit en stor favorit. Förpackningen på theBlams produkter är ju något av de finaste och unikaste som finns, man blir så glad av att se på dom! Dessutom sitter denna fast med hjälp av en magnet vilket jag tycker att är riktigt smidigt och smart.
Färgen på blushet ser ni här ovan. Jag har inte swatchat det eftersom att jag inte fick någon rättvis bild, men det är ett så fint rosa/aprikos färgat blush med guldskimmer i sig så man får ett riktigt fint glow då man har denna på kinderna! Den påminner faktiskt väldigt mycket om det omtalade blushet från NARS i färgen Orgasm. Dessutom så passar den superfint tillsammans med min highlighter Mary Lou-Manizer som också är från theBalm.
 Detta blush rekommenderar jag starkt. Detta kommer även vara så sjukt fint att ha på sommaren med en bränna!

Zara goodies

1 HÄR / 2 HÄR
3 HÄR / 4 HÄR
5 HÄR / 6 HÄR
Förstår ni hur glad jag var när jag fick veta att Zara har börjat skicka till Finland också? Jag satt nu i morse och drömde mig iväg lite på Zaras hemsida och till min stora förvåning så är inte ens deras priser så dyra som jag alltid har föreställt mig! Till exempel så kostar allt på bilderna ovan under 50€ / 500 SEK vilket är sjukt bra priser!
 
Jag har ju tidigare nämnt att jag och William är lediga helgen efter påsken, så då blir det antagligen ett besök till Helsingfors så jag får shoppa smink, äta på Vapiano och shoppa loss på Zara. Och nu ser jag verkligen fram emot det! Ååh, kan inte tiden gå ännu snabbare?
 

Sneak peek

Sneakpeek på en bomberjacka som jag köpte förra veckan! / Maten vi åt på vår tre årsdag!

Idag hade jag som vanligt sovmorgon vilket satt riktigt fint efter en helg fylld med jobb! I helgen har också Williams bror, hans flickvän och deras lilla hundvalp varit här i Vasa på besök så ni som följer mig på snapchat (@ettakung) har säkert sett några glimtar av lilla sötnosen! 

Ikväll står det läxor på schemat och på fredag får jag påsklov! Känns så konstigt med lov igen, var ju precis sportlov?! Men man klagar ju inte direkt ;)
Veckan efter påsken är både jag och William lediga vilket typ aldrig händer och då ska vi nog ta oss ut ur denna tråkiga stad för åtminstone en dag, så får se vart vi hittar på att åka! 

Inte den enklaste väskan

 Denna snygga väska som jag har funderat länge på om jag skulle köpa eller inte köpa blev till slut inte världens enklaste köp... 

Jag kollade igenom rean på H&M och hittade denna och bestämde mig genast för att klicka hem den eftersom att de erbjöd gratis frakt med en rabattkod. Jag matade in koden och dubbelcheckade allt och när jag tryckte på att fortsätta till betalningen stod det att paketet var på väg hem till mig. Jag förstod inte hur det kunde vara så eftersom att jag inte ens hade hunnit betala för väskan!

Det visade sig att på något sätt hade det kommit automatiskt postförskott och förstod verkligen ingenting och blev så sjukt störd eftersom att väskan som var på rea blev samma pris som den skulle ha varit utan rea med postförskottet. Försökte att kontakta H&M och fixa det men fick svar väldigt sent så det gick inte att fixa då längre... 

Betalade såklart summan det slutligen blev och allt strul var nog värt det i slutändan, jag är så nöjd över min nya fina väska! 

1096 dagar tillsammans

Idag är dagen som jag har väntat på hur länge som helst äntligen här. Idag firar jag och William 3 år tillsammans! Så nu har vi alltså stått ut med varandra i hela 1096 dagar som ett par!

Under dessa tre år har vi gjort så mycket tillsammans. Vi har gått ut högstadiet, konfirmerats, sluppit in i samma skola, gått på vårbal, firat in tre nyår, rest, skrattat, gråtit och så mycket mer tillsammans.
Vi har båda vuxit som personer och stöttat varandra på vägen. Det känns så underbart att ha just han som man kan dela med sig av allt med! 

17.3 är vår dag. Grattis till oss <3

Jag gjorde det!!

Jag ville slänga in ett snabbt hej här och förklara lite varför det har stått lite tomt här nu som då! 

Det är så att jag har skrivit mitt första studentprov idag i hälsokunskap så jag har läst på det nu i slutspurten riktigt ordentligt, och då hamnar ju bloggen lite på andra plats i prioriteringslistan. 
Provet gick bra (hoppas jag) och nu är det bara att vänta på resultaten! 

Allt kändes så sjukt bra när jag steg ut ur skrivsalen och jag kände då all tyngd bara lyftes från axlarna, gud vad skönt att det man har kämpat på i flera veckor äntligen är över! Dock blir man lite osäker då man hör olika sätt uppgifterna har tolkats osv. Så hoppas jag inte har förstått dom fel! 

Och så blev ju mina nycklar stulna eller att någon har tagit dom i misstag. Hade nycklarna inlåsta med alla andras telefoner och nycklar och ändå blev jag av med dom... Så får hoppas att någon trollar fram dom väldigt snart, har viktiga nycklar i den nyckelknippan! 
Men viktigast av allt är provet nu skrivet, och jag har en känsla av att det gick bra!

Mars månad Livbox

Förra veckan fick jag hemskickat i samarbete med Livbox en box fylld med härliga produkter! Livbox är en produktlåda som man kan prenumenera på eller köpa en månad åt gången och priset är 16,90€ i månaden. Lådan innehåller några överraskningsprodukter och i min box denna månad fick jag fem olika spännande produkter!
Under det rosa pappret gömde sig dessa fem produkter. Jag blev positivt överraskad och började genast känna och klämma på produkterna och insåg att jag faktiskt kommer att ha användning till alla produkter. 
En närmare titt på produkterna. Ett multispray till håret från finska märket Cutrin Proffessional, en foundation i pressad form från Lumene, ett ögonbrynskit från Dermosil (favorit!), en nattkräm tester från Vichy och en CC creme med hög solskyddsfaktor. 
Det enda minuset med produkterna var det att färgerna i foundationen och CC cremen är aningen för mörka för mig, men jag tror att de kommer att komma till användning i sommar då man är lite brunare!
Jag är verkligen nöjd med allt som kom med i boxen denna månad. Jag har inte hunnit testa precis allt ännu men ögonbrynstrion gillar jag starkt! Highlighterfärgen är superfin och båda mörka färgerna passar bra till mina ögonbryn! 
 
livbox.fi kan du beställa nästa månadens box till dig själv, eller varför inte som present till kompisen eller släktingen?  

En liten otursdag

 Se vad fina tulpaner jag fick av William på kvinnodagen! Är så stolt över mig själv då jag har lyckats att inte döda blommorna genast, dessa har levt i nästan en vecka vilket säkert är ett nytt rekord för mig! 

Igår var jag på bio med min syster och hennes kompis och vi såg den senaste filmen av Divergent serien och den var verkligen bra och spännande! Hoppas det kommer ännu åtminstone en film, annars är jag nog rätt så besviken på slutet.

Före bion igår råkade jag falla i omklädningsrummet på jobbet och slå andra benet och sträcka foten så kunde knappt gå, inte så värst lyckat då man har ont i båda benen nu, haha. Råkade även fälla telefonen ett dopp i toaletten igår på kvällen, så den har luggit i ris över natten och nu lever den igen! Thank god! Ljudet funkade inte i början men nu har det börjat fungera igen, är så lycklig!

Girlpower

 
 
Alltså vilken kvinna Beyoncé är. Första videon visar sån sjuk girlpower och den andra är ju för fin så man sitter och gråter genom hela låten. 
Det första klippet blir man helt chockerad över hur någon kan ha en sån sjukt bra show ensam på en scen och sjunga top notch på samma gång, helt sjukt vilken talang den kvinnan har! Låten är ju passlig så här till kvinnodagen som var för några dagar sedan!
 
Det andra klippet med hennes man Jay Z är ju något av det finaste man någonsin har sett, både sångmässigt och klippen som visas igenom showen. Sättet som de ser på varann medan de sjunger är ju också så otroligt fint. Man ser verkligen att de är stolta över varandra.
 
Beyoncé och Jay Z är goals.

Perfekta skorna är hittade

 Jag som har sökt efter det perfekta paret slip-ons inför våren och sommaren blev överlycklig då jag sprang in i dessa på H&M och då jag kollade på prislappen stod det ynka 15€ / 150SEK på den! 

Skorna har en läderliknande yta vilket gör att de inte blir så snabbt smutsiga som vanliga tygskor, och jag gillar faktiskt mera ytan på dessa utseendemässigt än på såna i tygmaterial. Dessutom så är de supersköna att gå i då bottnen är passligt tjock och så är de väldigt mjuka. Foten glider in lätt och storleken är helt perfekt! 

Så jag kan lungt säga att jag har hittat de perfekta slip-on skorna inför våren och sommaren!

Dagens outfit

 Tröja - BikBok / Byxor - ONLY / Overknee boots - H&M 
Jag tänkte försöka dela med mig av outfits lite oftare än vad jag brukar, eftersom att jag själv tycker om att se andras outfits och även visa upp mina egna, men det blir aldrig av! Idag började det dock snöa direkt jag steg ut ur dörren och skulle fota, och det var allmänt mörkt också så bilderna blev ju inte de bästa.

Nu kom jag precis hem till William efter att ha varit på en 50-års mottagning i stan. Det bjöds på godaste maten jag ätit på länge! Och den absolut godaste ceasarsalladen, så jag rullade nästan därifrån efter all mat!
Imorgon har jag en välbehövlig sovmorgon, så det kommer sitta så bra nu efter två tidiga morgnar! Har inte vaknat så tidigt som jag gör nu om dagarna på nästan ett halvår...

Glad kvinnodag alla kvinnor!

En glad Henrietta för någon vecka sedan! 
Idag var första dagen av kombiämnen = gymnasieämnen och denna period är den fjärde och sista kombiperiod i hela mitt liv! Så nu gäller det att kämpa igenom 6 veckor och efter det är det bara att skriva studenten klart hösten nästa år och sedan invänta examineringen. Tiden går så fort så man vet inte vart man ska ta vägen! 

Idag är det ju även internationella kvinnodagen, så grattis till oss alla underbara och starka kvinnor, vi är bäst!  Hade faktiskt en diskussion med William om varför det inte finns en mansdag, och det är ju ganska självklart om man tänker på jämställdheten mellan män och kvinnor. Går inte in på det destumera då inlägget blir så långt då! 

Vad har du för åsikter om kvinnodagen?

bareMinerals Get Started Kit

Jag fick ett bareMinerals starter kit i färgen Light till julklapp som jag har testat nu ett tag och tänkte dela med mig av vad jag tycker om det! Kitet innehåller en primer, två mineralfoundations, en ''bronzer'', finishing powder och tre sminkborstar.
 
Primern gör sitt jobb och jag kan nog säga att denna är min favorit av mina primers. Den är ju också rätt så populär. Jag gillar även båda foundations och kan använda båda två till min hudton, men nu när jag är lite blekare använder jag den ljusaste. De ger ett jämt och naturligt täckande resultat som känns riktigt bra på huden och hålls på under dagen. Bronzern och finishing pudret är också riktigt bra och gör sitt jobb. 
 
Borstarna gillar jag men de är liite väl hårda. De river litegrann på min atopiska hud och stråna skulle gärna få vara lite mjukare. De är lätta att använda för att arbeta in produkten med. Concealer borsten har jag använt minst av, men den har jag också varit nöjd med.
 
Så som slutsats så är jag nöjd med detta kit och har märkt att mineralfoundation är det jag kommer använda i framtiden istället för flytande foundations. Det tar en lite längre stund på morgonen att arbeta in mineralfoundationen så jag använder endast dessa då jag har lite mera tid på mig att sminka mig. 
 
Du kan köpa ett Get Started Kit HÄR eller HÄR 

Saker du kanske inte visste om mig

 
- Jag har ett ärr längst inne på ena ögonbrynet som inte går att fylla i på något sätt. Ser ut som en vit prick som man har glömt att fylla i...
 
- Jag är ingen frukost person. Börjar ofta må riktigt dåligt av att äta för tidigt på morgonen och maten åker helt enkelt inte ner hur jag än försöker.
 
- Jag samlar på i princip alla produktlådor jag har. Jag tror själv att jag kommer att ha användning till dom i framtiden (?), men när har man egentligen tagit upp en gammal produktlåda och använt den till något?
 
- På senaste tiden har jag märkt att jag inte alls tål pasta längre, är så ledsen då jag åt pasta nästan varje dag förr! Blir sjukt svullen och börjar må dåligt av att äta pasta.
 
- En av mina största svagheter är Coca-cola... Och typ allt annat sött! Vill inte inse det själv riktigt, men har nog ett litet sockerberoende!
 
- Jag har alltid ogillat hårspray i mitt egna hår. Gillar inte alls hur det känns, men frågar ändå nästan alltid av kunder om de vill ha hårspray i håret. 
 
 

Positiv energi

 Nu får gärna snön försvinna så det kan bli vår och sommar så fort som möjligt! Det är ju mars nu trots allt... 
Hur mår ni idag? Jag mår mycket bättre nu och kan snart säga att jag har återhämtat mig helt och hållet från olyckan. Jag kan gå normalt nu utan att det tar otroligt ont i benet och jag kan så småningom börja äta normalt igen, så det känns så sjukt skönt! 

Jag har orkat mig tillbaka till jobbet både igår och idag och det är jag så glad för. Jag har skolat William igår och idag till jobbet, så han ska börja jobba med mig nu på McDonald's! Tycker det kommer att bli riktigt kul att ha honom där! 

Jag kommer annars nu att försöka söka tillbaka motivationen och inspirationen till bloggandet igen, så jag ska försöka leverera roliga inlägg till er och lägga negativiteten bakom mig så gott som det går! 

Mina favoritbloggar #4

 Detta är fjärde delen av min inläggsserie om mina favoritbloggar. Läs tidigare delar: del 1, del 2 & del 3
JENNIFER JANSSON
Jag har följt med Jennifers blogg ett tag och på den senaste tiden har hon haft ett uppehåll, men nu märker man att hon har börjat satsa på bloggen så mycket mera igen och uppdateringen just nu är riktigt bra! Riktigt fina bilder och bra skrivna inlägg. Jag gillar verkligen hennes outfit/klädbilder och hon har en så fin klädstil! 
 
Hon har en rätt så vardaglig blogg, men på något sätt gör hon den så intressant! Då hon väl uppdaterar är uppdateringen riktigt bra med flera inlägg om dagen, vilket gillas! 
Hennes blogg hittar du HÄR!
 
Bilderna lånade från Jennifers Instagram
En 17 årig finlandssvensk flicka med stora drömmar som studerar andra året till frisör!

Häng med här i bloggen i min vardag och sånt jag håller varmt om hjärtat! Jag har ett stort intresse för skönhet och mode så det bjuds det på en del här. Försöker även inspirera och komma med oilka tips.

Hoppas du hittar något intressant att läsa!