May snapshots

Sista skoldagens outfit / har hunnit sola en hel del redan
Smiths, världens godaste hamburgare! / jag för någon dag sedan :)
Nu har jag äntligen kommit hem från andra jobbdagen denna helg och är helt slut! Jobbade kvällsskift igår så det blev inte något festande för min del efter jobbet utan for hem direkt och åt och gick och sova, skönt så! 
Imorgon står också jobb på schemat och är redan så slut så får se hur mycket jag orkar!
 
Det har ju varit rätt så bra väder här i Vasa den senaste tiden så har hunnit sola en hel del redan och blivit rätt så brun! Har planerat på att sola en stund före jobbet imorgon om vädret tillåter, så som det ser ut nu så är det lite osäkert! 
Nu väntas en ordentlig myskväll hos William hela kvällen!
 
Vad har du gjort i helgen?

Skönaste låten i sommar

 
Denna låten spelas om och om igen var jag än är! Så skön och somrig låt som passar till varje tillfälle. 
Först när jag hörde den föll den inte helt i min smak (som typ precis alla andra låtar) men nu efter att ha hört den flera gånger så är det min absoluta favorit just nu! Kan verkligen föreställa mig att bara köra omkring en sommarkväll och lyssna på den här, exakt en sådan låt är det! 
 
Hoppas Robin Schulz spelar denna på Weekend Festival i augusti! 

New jumpsuit

För några dagar sedan kom jag hem från stan med denna skönheten, en jumpsuit från BikBok!
Är såå kär i mönstret på denna och materialet är superskönt som vanligt! Har faktiskt en likadan modell i svart från förra året, men denna var ju såå mycket snyggare!
Denna gick på ungefär 15€ / 150kr, så det är ju superbilligt för en sån fin jumpsuit! 
Jag föredrar ju jumpsuits före klänningar eftersom att man känner sig lite mera fri då man inte behöver oroa sig om att kjolen kan flyga upp eller liknande!
 
Denna kommer nog användas flitgt i sommar!

5 skönhetstips

Några av mina must-haves i sminkväskan!
Nu tänkte jag komma med 5 enkla skönhetstips som kan pigga upp ditt utseende på nolltid!
 
1. Håll ögonfransarna böjda hela dagen genom att använda en vattenfast mascara!
 
2. Få naglarna att växa snabbare genom att massera nagelbanden i några minuter dagligen med en nagelbandsolja. Stort tips är Xnails som finns att beställa på Xbeauty! Den har fått mina naglar att växa som ogräs och bli starkare än någonsin!
 
3. Om du har blåa ringar under ögonen ska du använda en gulaktig concealer för att dämpa det blåa, gult neutraliserar blått!
 
4. Lite ljus ögonskugga eller ljus concealer vid amorbågen gör att läpparna genast ser plutigare ut! 
 
5. Få starkare ögonfransar genom att lägga olivolja på yttre delen av fransarna före du går och lägger dig!
 
Angående den sista punkten tänkte jag nu passa på att tipsa om en produkt som man ser på bilden ovanför, Xlash! Tror många redan har hört talas om det men för dom som inte vet var det är så är det ett ögonfransserum som gör ögonfransarna längre och tjockare! Jag har använt det i några veckor nu och ser verkligen skillnad! 
 
Stort tips är även att alltid kolla in Rabbles hemsida vad de har för erbjudanden före ni beställer på nätet! Just nu i deras skönhetskategori får man rabatt på Xbeauty, så passa på! :)

Äntligen sommarlov

Topp - BikBok / Byxor - Only / Armband - Guess
Nu har jag äntligen sommarlov! Helt sjukt att första året har gått så här snabbt?
Känns som om det har bara gått någon månad sedan jag började i en helt ny skola där jag inte kände någon på klassen, men oj så många fina vänner jag har fått från vår frisörklass och också från kombigruppen!
Är så tacksam och glad för detta år och ser redan fram emot att komma tillbaka till skolan nästa år och träffa alla igen! 
Nu är en tredjedel avklarat av frisörstudierna och ett steg närmare studenten också!
 
Är så redo för den här sommaren och allt den har att ge!

GHD narrow dressing brush

Äntligen är den min! Har beställt denna tuperingsborste från GHD via skolan och har väntat flera månader på att den ska komma och idag hade den kommit, passligt dagen före sommarlovet ju! :)
 
Har inte hunnit testa denna hemma ännu, men har testat den ett tag sedan då vi hade GHD kurs i skolan! Detta är absolut den bästa tuperingsborsten jag har testat, eftersom att den faktiskt tuperar och den tuperar väldigt bra!
Denna är verkligen lyxig och känns superbra i handen och den glider inte heller ur eftersom den är matt och formad enligt handen, så bra!
 
Tror priset på denna borsten ligger på runt 20€ /200kr men eftersom att jag är frisörstuderande fick jag lite billigare! :)
 
Så denna rekommenderas starkt!

Makeup wanties

beauty wanties
 
Här är några wanties på sminkfronten för mig nu!
1. Ett cream contouring kit - Vill så gärna ha ett cream contouring kit och då jag följer ABH på instagram så ser jag alla coola contouring videos och det gör verkligen magi! Så det skulle verkligen vara kul att testa på!
 
2. Mary Lou-manizer - Alltså detta highlighting puder har jag bloggat om säkert 4 gånger nu redan? Har fortfarande inte hittat det någonstans hur länge jag redan har sökt, har sökt redan i 3 olika städer men nej! Får ta och beställa det istället.
 
3. YSL läppglans - Har ett sånt här från förr men i en riktigt babyrosa färg. Det rätt så matt så det torkar lite när man lägger det på läpparna men ändå hålls det krämigt, älskar det! Vill ha det i en mera nude färg nästa gång :)
 
4. Ett settingspray - Har kikat på setting sprays från MAC och Urban Decay men har fortfarande inte bestämt mig! Alltid bra att ha då det får sminket att hålla, så det ska jag investera i snarast!
 
5. Ögonbrynsvax - Sist men inte minst, ett ögonbrynsvax. Mitt jag har nu har tagit slut och är typ i panik, haha! Detta håller ögonbrynen på plats utan att ''falla ner'' hela dagen, ett måste för mig typ!

Födelsedagsfirande

Testade på ny glass / Invigde min todiefor bikini!
Nu börjar denna veckan äntligen ta slut och så går vi in på en ny vecka, den veckan jag får sommarlov! Är dessutom ledig från skolan imorgon så ska bara vila ut mig ordentligt. Det behöver jag verkligen efter en helg full med jobb!
 
Nu inväntar jag William som snart kommer hit till mig och då ska vi äta tårta och sånt med familjen eftersom att min bror fyller 21 idag! Stort grattis till honom alltså! :)
Sedan blir det bara mys framför tvn resten av kvällen, skönt!
 
Hur ska du spendera din söndagskväll?

If you can't stop thinking about it, buy it!

Har nu äntligen tagit tummen ur och beställt detta skal jag så länge har velat ha! Egentligen ville jag ha det i den beige färgen men det var såklart slutsålt så fick bli det svarta istället, men det är ju lika snyggt ändå! 
Skulle inte heller tacka nej till en väska från By Malene Birger, men dessvärre är dom lite för dyra för mig just nu, men detta skalet är ju inte så värst dyrt heller då det gick på ungefär 30€ / 300kr! Så nu väntar jag på att det ska komma, kommer visa hur det ser ut på då!
 
Är det någon annan som ska se på Eurovisionen ikväll förresten? Jag hejar på Sverige eftersom att de har bäst bidrag! Brukar inte faktiskt vara så insatt i Eurovisionen men i år är jag taggad, haha!

Nya hörlurar från Sudio

Mina nya hörlurar från Sudio kom äntligen idag på posten och sitter just nu och hör på musik via dom och älskar ljudet på dessa!
Det är ju samma form på själva delen man lägger in i örat i dom hörlurarna man får med när man köper en iPhone, men dessa var en aning svårare att få att hållas i örat men när man väl fått dom att hållas så hålls dom!
 
Älskar hur paketet var packat, allt kändes så fint och lyxigt när man öppnade det och så fick man ju en fin läderficka var man kan förvara hörlurarna!
Så allt som allt så rekommenderar jag dessa, riktigt bra ljud och supersnygga!
 
Har du testat dessa hörlurar?

Sommaren är här!

Idag har det varit riktigt härligt och soligt väder hela dagen och ungefär +15 grader! Låter inte som så mycket, men solen har verkligen varit varm och vi har suttit på rasterna och håltimmarna ute i skolan och solat och jag har verkligen fått färg nu! 
Efter skolan for jag genast och lade mig i solen och råkade slumra till i en stund, så brände rumpan lite, haha! Men nu känns det verkligen skönt att kunna sola och det känns verkligen som om sommaren är här!
 
Fick även veta idag att vi får sommarlov om redan mindre än en vecka(!!!) Det är alltså endast 3 skoldagar kvar, och dom kommer gå hur snabbt som helst! 3 prov och 3 dagar kvar, det här klarar jag!
 
Hur länge har du kvar tills sommarlov?


Strampen med klassen

BBQ chicken burger / Klassen! Jag näst längst fram till höger :)
Idag har vi varit med halva klassen till Strampen här i Vasa och ätit riktigt god mat och haft det kul! Andra halvan kunde inte komma, så det var ju lite synd. Men kul hade vi ju ändå!
 
Jag har inte varit på Strampen på flera år och kom inte alls ihåg hur god maten var, min hamburgare var supergod! Jag hade också förväntat mig riktigt dyra priser men det var faktikst billigare än de flesta resturangerna i Vasa, och den är ju helt lätt den mysigaste, finaste och trevligaste!
Så det rekommenderas varmt att besökas för alla som har chansen! :)
 

Interior inspiration

Jag kan inte få nog av all fin inspiration på Hemnet! Kan sitta hur länge som helst och drömma mig bort till den tiden när jag ska börja inreda egen lägenhet och sedan att inreda mitt framtida hus! Såå drömmigt!
Bilderna byts ju ut med jämna mellanrum på sidan så man ser inte alltid samma bilder om och om igen vilket jag gillar! 
 
Men i alla fall, ungefär sån här stil på inredning tycker jag om! Väldigt neutrala färger och ljust och modernt. 
Tycker också om att allt är simpelt och inte att man har fram hundra saker på till exempel köksytorna, utan bara någon enstaka sak här och där som gör allt lite prydligare!
 
Hurudan inredning tycker du om?

Beach inspiration

 
beach outfit
Klicka HÄR för att komm till tunikan!
Alltså jag är verkligen så redo för sommaren och sommarlov nu
Det har varit rätt så konstigt väder de senaste veckorna, för ett tag sedan kunde man sola nästan varje dag fastän det blåste lite, men nu är det mest molnigt och regnit varje dag?
 
Här har jag i alla fall gjort lite inspo över hur jag skulle kunna tänka mig se ut en dag på stranden! Favoritbikinin under och en riktigt snygg lös tunika eller jumpsuit med stora solglasögon och somriga sandaler, hur perfekt?
Sommaren kan skynda på lite extra nu, vill ha sol och varma dagar på stranden nu!
 
Hur vill du se ut en dag på stranden?

Snart sommarlov!

Nu ska jag hoppa in i duschen och ta hand om mig lite extra! Ska slänga i en hårinpackning och favorit ansiktsmasken från LUSH och sedan smörja in mig med favoritdoften från VS och bara njuta och se på serier resten av kvällen! Precis som en söndag ska vara!
 
Nu återstår endast 8 skoldagar kvar tills jag får sommarlov! Helt galet hur snabbt tiden går!
På onsdagen kommer vi från frisörklassen att fara ut och äta till Strampen här i Vasa och fira vår egna lilla ''skolavslutning''! Så det ser jag mest fram emot denna kommande veckan!
 
Vad ska ni hitta på den kommande veckan?

The lace bra

Köpte denna snygga spetsbhn idag ganska så spontant. Det har ju varit rätt så inne att ha en spetsbh ett tag men har alltid varit lite skeptisk mot dom ända tills jag läste att många tyckte de var mycket skönare än vanliga bhn så då var jag tvungen att testa och det är faktiskt sant! 
Så skönt utan massa metalldelar och den håller allt på plats, som en bh ska! Så de är ju sjukt snygga och även bekväma, så det rekommenderas!
Denna var i alla fall från Cubus och just nu har dom ju -25% på precis alla underkläder så då blev ju denna ännu billigare, så ett riktigt kap var det!
 
Vad tycker du om spets bh?

White dresses

white dresses
1 HÄR / 2 HÄR / 3 HÄR / 4 HÄR
Har plockat ihop några vita favoriter från Nellys topplista som jag skulle välja att ha på mig ifall jag skulle ta studenten i år! Favoriten är helt klart nummer 1, har dreglat över den hur länge som helst och den är ju såå perfekt! Synd att jag inte ska på någon avslutning i år så då blir det inget köp!
 
Nummer 2 och 3 är ju lite mera casual och man skulle ju kunna ha på dom vilken sommardag som helst! Men jag använder ju helst själv jumpsuits, så kommer hålla utkik för såna i år!
 
Vilken klänning blev din favorit?
 

Basiderm hudvård

För ett tag sedan fick jag hämta ut detta fina paketet från posten som var från Reddville och Shesocial! Älskar hur fint det var inslaget i silkespapper och en liten kartong, så gulligt!
Blev riktigt glad när jag såg innehållet och blev riktigt taggad på att testa produkterna!
 
Jag har blandhy och hoppades på att dessa produkter skulle hjälpa mig få bort alla mina porer och finnar. Dessa är ju gjorda för såna med oljig och aknebenägen hud så de gav mig torra fläckar på kinderna och i pannan, så där använde jag en extra fet hudkräm.
 
Jag har inte hunnit se några dramatiska resultat ännu eftersom att man inte kan se resultat så snabbt, men hoppas på att mina finnar ska försvinna!
Enda minuset med dessa är att de har en ganska stark doft!
 
Har du testat dessa produkter?

15 frågor

Vad får du oftast komplimanger för?
Mitt hår och rätt så ofta mina ögonbryn också.
 
Vad skrattade du åt senast?
 William när han försökte spruta vatten på mig.
 
Om du kunde gå i pension imorgon, vad skulle du göra då?
Skulle väl resa runt hela världen då!
 
Om du kunde byta namn för en dag, vad skulle du byta till?
Ingen aning, när jag var liten ville jag alltid heta Julia i alla fall!
 
Vad står det i ditt senast mottagna sms?
 ''Ha du tvättat bilen?'' av pappa
 
När du var liten, samlade du på någonting?
Har samlat på typ allt, haha! Ölkorkar, klistermärken, prislappar är väl dom största kollektionerna
jag har haft av något jag har samlat på!
 
 
Vilket TV-program skulle du vara med i om du fick välja helt fritt?
Väldigt svår fråga, men kanske typ Masterchef!
 
Hur ser den perfekta familjen ut enligt dig?
Att alla i familjen stöttar och respekterar varandra och är ärliga. 
 
Vilket är ditt favoritord?
Vill inte ens skriva ner dom här för dom är så inside joke så det är inte många som skulle förstå :D
 
Tror du att folk pratar bakom ryggen på dig?
Njä, tror faktiskt inte det! Är inte så intressant så tror inte någon skulle hitta på något att säga om mig :D
 
Om du läser bästavän, vem tänker du på då?
Faktiskt på William, min bästa vän och kärleken i mitt liv!
 
Bloggen, Twitter eller Instagram?
Använder inte Twitter, men att välja mellan bloggen och Instagram är rätt så svårt...
Måste nog välja Instagram ändå, finns så mycket bra inspiration där!
 
Äger du några band t-shirts?
Nej, är inte en sådan som fangirlar någon typ av musik!
 
Har du gråtit offentligt någon gång?
Jodå, flera gånger. Men skäms alltid lika mycket då jag gör det och vill bara gömma mig!
 
Vi låtsas att du fyller år imorgon. Vad är den perfekta presenten?
En resa till södern eller USA! Tror inte något annat skulle sitta bättre just nu.
 
Inspobilderna är från min tumblr

NLY Shoes

 Mina nya älsklingar från Nelly.com! 
Köpte dessa på Nellys midseason sale men har först nu haft tid att fotografera dom så att jag kan visa upp som här, men visst är dom snygga? 
Har länge varit på jakt efter ett par sandaletter och nu har jag ett par i favoritfärgen, beige! De ser faktiskt vita ut på bilden men de är i en riktigt ljusbeige färg i verkligheten!
 
Längtar tills jag får något tillfälle att använda dessa mot sommaren! Har redan planerat in en hel del festligheter så kommer nog att få användning av dom! :)

Stackars lilla katt

Tack för alla fina kommentarer igår angående min katt, han är hemma och mår bättre nu!
Det är lite oklart riktigt vad som har hänt med min lilla kisse men antagligen har han blivit skjuten med luftgevär eller attackerad av något så han har ett riktigt äckligt sår på sidan om magen som han inte gillar att man rör i. 
 
Han har nu antingen på sig sin tratt hela tiden runt halsen eller någon slags strumpa runt kroppen så att han inte kan slicka på såret, och så får han antibiotika en tid nu. Till sättet mår han nästan som vanligt just nu, men gillar inte alls sin tratt eller strumpa!
Nu hoppas jag att såret läker och att min bebis kan springa omkring som normalt igen!
 
Är så glad att inget värre hände, sån tur att han kom hem tillbaka!

Katt skjuten

Topp och jeans - BikBok
Denna helt basic outfiten blev dagens klädval! Inget speciellt alltså eftersom att det är söndag!
Har hunnit jobba idag och sedan köpa tårta och present till mami eftersom att vi ska fira mors dag här hemma ikväll! De flesta ser man att har firat redan på morgonen/eftermiddagen men hela familjen har haft fullt upp hela dagen så det blir lite senare!

Imorgon är det måndag och det innebär ny skolvecka, dock en riktigt kort en eftersom att vi tar helg redan på onsdag. Har dock några inlämningsuppgifter och prov att göra före jag tar helg.

Nu ska jag ta och lämna datorn och pussa på min katt som tydligen har blivit skjuten av något idag, så vi ska invänta veterinären, så jag hoppas allt löser sig!

New accessories

 Lite till av det jag köpte i Umeå! Köpte dessa riktigt fina örhängen för bara 20kr / 2€! Har inte köpt ett par örhängen på säkert 2 år eftersom att jag har uttöjning i ena örat, men nu tänkte jag ändå slå till då dom var så billiga! Får se när dom kommer till användning :)
 
Sedan köpte jag även två paket med metallic tattoos då det var något erbjudande att man fick ta två paket för 50 kr / 5€! Valde då dessa två och tror jag kommer spara dom tills sommaren då man är brun och fin!
Allt är alltså från Ur&Penn!

T.G.I.F

Äntligen fredag! Så som jag har längtat!
Ikväll blir det mys framför andra Captain America filmen med älsklingen! Kollade första filmen igår och är helt fast, bara måste se den andra filmen ikväll! Så ett stort tips är den första Captain America filmen! Minns inte exakt vad den hette men den finns i alla fall på Netflix!
 
Trots att jag jobbar båda dagarna under helgen och missar mina sovmorgnar då jag har morgonskiftet så känns det såå härligt att helgen är här! Och på söndag firar vi ju mors dag här i Finland så glöm inte bort era mammor! ;)
 
Vad ska du göra i helgen?

Lyxiga hörlurar från Sudio

SUDIO TVÅ / SUDIO KLANG
Alltså hur fina är inte dessa hörlurar som kommer från Sudio? Det är ett rätt så populärt märke inom bloggvärlden och har läst på flera bloggar där de hyllar dessa hörlurar och har blivit så sugen på ett par själv! Mina favoriter är helt klart dom vita på bilden, så snygga med gulddetaljerna!
Ett stort plus är dessutom att man får med lite extra saker med hörlurarna, bland annat en liten ficka gjord av läder var man kan förvara dom!
 
Vill även nu passa på att berätta att Rabble har superbra erbjudanden just nu i dessa två kategorier: HÄR och HÄR! Det lönar sig alltid före man beställer på nätet att kolla ifall Rabble erbjuder någon rabatt!
 

Laxröra recept

Tänkte lägga lite variation nu i vad som skrivs om här på bloggen så delar med mig av mitt recept på laxröra! 
Supergott och enkelt och perfekt att bjuda på vid flera tillfällen!
Egentligen brukar jag gå helt efter känsla hur jag gör min laxröra och följer inte något recept 100%!
 
Ca 300g rökt lax
2-3dl creme fraich
1 rödlök
 
Sedan är det att smaka av hur mycket man vill ha av dessa:
Citronsaft
Citronpeppar
Salt
Gräslök eller dill
 
Detta recept räcker till ungefär 15-20 snittar beroende på hur mycket fyllning du lägger på per bröd! Jag använde malaxlimpa att servera det på, men det går egentligen med vad som helst! Bara att experimentera lite :)


Vår outfit

springtime
 Skulle inte tacka nej till något på denna bilden! Allt är så fint och bra till en basic garderob!
Har varit på jakt efter en ny läderjacka hela hösten och våren nu men tycks aldrig hitta någon jag gillar! Denna på bilden var dock supersnygg!
Och mina pilotsolglasögon som jag köpte i Spanien för ett år sedan börjar ge upp smått vilket är så synd då de är mina absoluta favoriter, så snart är det dags att spana in efter ett par nya!
 
Vad mer behöver jag säga? Allt kan gärna landa in i min garderob!

Nya sminkborstar

Dessa två köpte jag på H&M i Umeå i helgen och är så glad över det köpet! 
Dessa kostade ungefär 120kr / 12€ styck så det var ett riktigt bra pris för dom! Jag har ju en Blush brush från Real Techniques som jag köpte i London, och priset var faktiskt typ samma i Sverige till min förvåning.
 
Tänkte först köpa ett paket med flera borstar i men sedan så bestämde jag mig för att köpa en borste till foundation/concealer och en till att lägga bronzer. Använder min Blush brush nu till bronzer men kommer använda den sedan till highliter när jag har fått köpt en!
Har inte hunnit använda dessa ännu men hoppas att dom är riktigt bra!
Äger du någon av Real Techniques borstar?

Resan till Umeå

Nu är vi äntligen hemma efter många timmar på båten och några timmar i Umeå! 
Vi spenderade dagen också med Jennifer och hennes pojkvän som också skulle åka på samma gång som oss, så det var riktigt kul!

Jag shoppade en del också som jag säkert kommer visa upp här inom kort! Och höjdpunkten på hela resan var nog besöket till MAX och Honycomb frozen yoghurt! Såå gott!
Smakade även på nya Loka crush, men päron är fortfarande min favorit! :)

Allt som allt var resan riktigt kul och lyckad och längtar tills jag och William åker igen till Sverige efter midsommar, men då blir det till Stockholm!

Home inspiration

Bilder från Hemnet!
Alltså ååh vad jag blir sugen på att flytta in till en lägenhet och inreda den helt själv som jag vill! Det finns så mycket inspo på hemnet så man blir verkligen sugen på att göra något fint själv!
 
När jag såg den första bilden i kollaget så tänkte jag genast ''det där är så jag''! Det är exakt så som jag har planerat att min hall kommer att se ut mer eller mindre när jag flyttar hemifrån! Så sjukt fint!
Resten av allt i kollaget behöver jag väl inte ens förklara? Superfint alltihop!

Resa bokad!

Två senaste från min instagram, @itsettabitch heter jag där!
Oj vilken dag alltså! Har nästan hela dagen jobbat och det har aldrig varit så lång kö som det var idag, kö ända till dörren i nästan 5 timmar, så nu är jag verkligen helt slutkörd och tänker bara vila resten av dagen.
 
Morgondagen är nu spikad och klar, vi kommer att åka med färjan över till Umeå med William imorgon! Har aldrig varit i Umeå förr så det kommer bli riktigt kul! Är mest taggad på att äta på MAX, haha! Så imorgon klockan 9 åker båten dit och så är vi där i några timmar före vi åker tillbaka hit till Vasa :) 
 
Vad har du gjort idag? :)
En 17 årig finlandssvensk flicka med stora drömmar som studerar andra året till frisör!

Häng med här i bloggen i min vardag och sånt jag håller varmt om hjärtat! Jag har ett stort intresse för skönhet och mode så det bjuds det på en del här. Försöker även inspirera och komma med oilka tips.

Hoppas du hittar något intressant att läsa!