Dagens förändring

Lite före och efter bilder på dagens jobb i skolan idag! Både jag och Linda blev riktigt nöjda med hennes nya hår!
Hon ville få bort utväxten och de gula nyanserna i håret så vi körde på askblondt i längderna och i roten en lite mörkare färg! Hon har alltid förr strävat efter platinablont hår så nu blev det en förändring på det!
 
Jag toppade även håret pyttelitet och lade i en riktigt super inpackning för torrt hår och efter att jag hade fönat det så kändes det som en babyrumpa! Så för alla med torrt hår rekommenderar jag varmt Kerastase Nutritive serien!

En bättre start på veckan

Älskar lediga dagar! Tog en lååång sovmorgon och sov till klockan 12 och vaknade då upp i Williams säng. Williams lektioner hade tydligen blivit inställda idag så då spenderade vi dagen tillsammans med att laga en riktigt god lunch, gymma, mysa och hämta mopedbilen från fixning. 
 
Trots att det var sjukt mycket folk på gymmet idag fick vi ett riktigt bra benpass gjort, nu känns det i benen! Börjar märka själv hur mycket starkare jag har blivit speciellt i benen, på vissa maskiner räcker inte ens tyngderna till! Så det är riktigt kul att se och märka resultat, då blir man såå motiverad!
Hur har eran måndag varit?

Sneak peek

 
 En liten sneak peek på hur det ser ut i detaljerna i min walk in closet som vi håller på med nu hemma!
Har köpt en riktigt stor och fin spegel från jysk som jag ska hänga upp på väggen och ännu efter det finns det massa småfix kvar att göra så som att lägga upp en lampa, flytta byrån, skaffa en klädställning, hänga upp några tavlor och en massa annat!
 
Har varit annars till Jysk idag och köpt superfina sminkförvarningslådor som jag annars hade tänkt beställa från ebay! Är sååå glad över dom och ska fota dom och visa upp dom här så fort som jag har tagit fram kameran!

Mask of magnamity

Kan inte riktigt bestämma mig för om jag gillar denna eller inte? Ibland känns den hur bra som helst och huden känns underbar efteråt, men ibland känns det som om jag får riktigt hemska finnar av den!
 
Iallafall så köpte jag denna i London på Lush. Har hört väldigt mycket bra om denna så beslöt mig slutligen för att köpa den! Tycker det är bra att man kan använda den på t.ex. ryggen också om man har problem där och inte bara i ansiktet!
 
Ska ännu testa mig fram tills burken är slut och se ifall jag köper den på nytt, har redan nästan använt hälften!
Har du testat denna? Vad tyckte du isåfall?

Fredagsmys

Fredag idag igen då! Veckorna har börjat gå sååå fort?!? Har endast två veckor av frisörämnen kvar i skolan på hela året, sedan blir det kombi-ämnen tills sommarlovet!

Startade dagen med att försova mig. Steg då genast upp och steg in i skolan ca 20 minuter efter att jag hade vaknat, bra jobbat!
Har även hunnit gymma, äta på subway, frysa ihjäl lite smått och sova en stund!

Har varit och köpt nya ben&jerry's glassen i smaken cinnamon buns, kände att jag också måste testa den när jag hört så mycket bra om den, så den ska testas ikväll med William!

Hur ser eran fredag ut?


Nike training

Denna sportbhn är mitt senaste inköp och är så nöjd! Har en liknande i svart från förr men behövde en till eftersom att jag i stort sätt annars bara använder endast den andra, så denna var riktigt perfekt!
 
Jag gillar ju verkligen Nikes träningskläder och har en tröja i samma färg därifrån som denna kommer passa bra med! Den kommer ju även se riktigt snygg ut under svarta eller gråa tröjor, piffar upp det hela lite helt enkelt!
 
Ikväll till middag blir det hamburgare för att fira att jag klarade hygienpasset idag! Är så himla glad att jag klarade det, var såå spänd hela dagen och fick det äntligen gjort! 
 

Roliga nyheter

 Inspo tagen från min Weheartit.
Hade en rätt så kort och skön skoldag idag som bestod av första hjälpen kurs och sedan följt av att fylla i två enkäter i skolan och sedan fick vi sluta! 
 
Fick reda på i skolan att vi är lediga på måndagen, hur skönt? Känns verkligen lägligt nu eftersom att vi inte får lika långt påsklov som alla andra verkar få, bara typ i två dagar extra ledighet? Men jag klagar ändå inte!
 
Vi kommer även ha en liten spa-kväll i skolan för våra mammor någon kväll inom snar framtid och lyxa till det lite för dom då, så det blir riktigt kul! Om jag själv hade en dotter skulle jag verkligen uppskatta det så tror nog dom blir glada! :)
 
Hur har eran vecka varit hittils?

Beauty wanties

wanties
Skulle såå gärna vilja testa något från Anastasia Beverly Hills, speciellt dip brow pomaden, men är inte säker vilken färg jag skulle vilja ha och hur det skulle se ut på mina ögonbryn! Skulle också såå gärna vilja äga ett contouring kit därifrån!
 
Mary loumanizern och Real Techniques borsten har jag funderat på att beställa hem nu efter att jag inte hittade dom i London, men har fortfarande inte bestämt mig!
 
Skulle även vara i behov av en ny hårmask och är såå sugen på att köpa en från Kerastase! Ska köpa schampo och balsam av samma märke nu snart så skulle vara super att köpa en hårmask på samma gång!
Och läppglanset från Clarins är såå underbart! Har testat det några gånger och är helt kär!
 

Motiv från desenio

Här är två av mina nyaste posters från Desenio! Har några ännu som ska läggas i ramar och hängas upp men dessa har redan hittat sin plats i mina utrymmen! 
 
Hängde upp tavlan på nedre bilden i mitt rum brevid dörren och den passar helt perfekt där! Funderar dock på att skaffa en vit ram då min spegel är vit, men får se hur det blir!
 
På övre bilden är ett av mina favoritmotiv av alla jag har, och den står på min byrå i min walk in closet som fortfarande är halvklar, men i slutet av månaden så borde allt vara klart och då ska jag såklart visa bilder!
 
Men i alla fall, jag är sjukt nöjd med dessa två hittils och har redan planerat ut vart jag ska lägga ut resten av motiven!

Snapshots

Mys med Lilli / Före 2 års middagen
Massor av produkter vi fick från skolan / Söndagens frukost
Mina presenter från William / Lunch i veckan med mami
Nytvättad bebis / nya klockan
 
Några bilder ifrån hela veckan som har varit. Har hänt rätt så mycket, både bra och dåliga saker!
 
Har ju som sagt haft en riktigt äcklig spysjuka som jag nu börjar återhämta mig från. Har inte spytt sen fredags eftermiddagen men har knappt fått i mig någon mat och har haft vätskebrist och varit sjukt trött ända sedan dess. 
Kommer nog ändå att söka mig till skolan imorgon tror jag!
 
Trots några konflikter denna veckan så har jag ju hunnit med mycket och det mesta känns ju bra!
 
Hur har eran vecka varit?
 

Få längre ögonfransar

Idag tänkte jag tipsa om en ganska så populär metod nu för tiden för att få längre ögonfransar!
Det jag pratar om nu är Xbeautys ögonfransserum Xlash! Det är det populäraste valet och det kostar inte en förmögenhet som de flesta ögonfransserumen tyvärr kan göra! 
 
Jag har såå länge varit sugen på att klicka hem ett ögonfransserum därifrån och har sett med egna ögon vilka underverk det faktiskt gör!
Man kan ju även använda det på ögonbrynen om man vill att håren på ögonbrynen ska växa, men de har också en speciell produkt för det och det är Xbrow! De har faktiskt hur många som helst bra produkter på deras hemsida som verkligen funkar!
 
P.S. Vill tipsa er om Rabbles rabattkoder online som just nu ger olika rabatter om ni vill beställa från Xbeauty, hur bra är inte det? Så in HÄR och kolla vilka rabatter dom har att erbjuda just nu :)
 
Här nedan är några favoriter jag mer än gärna skulle vilja ha i badrumsskåpet!
Xlash / Xlash mascara / Xbrow

Ny design

Ny header och lite småjusteringar på designen!
Headern är gjord av Milina och hennes blogg hittar ni HÄR! Hon gör headers gratis och blir alltid lika nöjd! Dock ska jag kolla upp med bredden då den inte riktigt vill samarbeta med resten av designen, men det fixar sig!
Bakgrunden ändrade jag från blå till en gråare som nu passar bättre med hela ''temat'' på bloggen tycker jag!
 
Annars så har jag luggit hemma heela dagen och haft spysjuka, så det har tagit supermycket på krafterna och har fortfarande inte fått i mig någon mat på hela dagen, bara druckit saft och vatten! 
Nu börjar det dock släppa då jag inte har spytt på några timmar, så hoppas verkligen det är över nu! Håller tummarna!
 
Vad tycker ni om den nyare designen?

Rosa rosor

Mina fina rosor jag fick av William på våran två års dag!
Idag tog jag en lång sovmorgon och for sedan med mamma till en asiatisk restaurang och åt lunch och det var såå sjukt gott! Brukar vara där rätt så otfta men dom har aldrig haft så god mat som dom hade idag!
 
Nu har jag precis vaknat upp efter en powernap och William ligger vid min sida och snart ska vi hitta på något att göra, blir säkert standard Hawaii Five-0 hela kvällen, haha!
Morgondagen ser oklar ut än så länge, men ska i alla fall sova hos William. Har även planerat att ta en runda på stan och kolla sånt som jag inte hann med idag!
 
Vad ska ni göra i helgen?

Todays outfit

Här är några bilder på hur jag klädde mig idag! Hade på mina nya byxor från Gina som jag äälskar! Konstigt att jag inte har köpt såna förr då de verkar vara så populära? 
 
Jag brukar ju inte fota outfits och lägga ut hit till bloggen egentligen, vet inte riktigt varför? Tänkte ge det ett försök idag och blev väl helt okej nöjd med bilderna, man blir ju bättre med tiden! :)
 
Fick veta i morse att vi är lediga heela långa dagen imorgon och det låter som musik i mina öron! Morgondagen ska då antagligen spenderas med lunch med mami, ett gym besök och sedan att William kommer till mig över natten! Dagen kunde ju inte bli bättre!
 
Vill ni se mera outfits här i bloggen?
 
p.s. tack för alla gratulationer vi fick igår, ni är för söta! :)

2 år med min kärlek

Bild från min instagram @itsettabitch
Idag firar jag och min underbaraste William två hela år tillsammans! Dessa två åren har varit de absolut bästa åren i hela mitt liv.

Tack för att du finns där för mig och för att du förstår mig och finns för mig där fastän jag kan vara superjobbig ibland.

Bästa pojken man kan hitta, och han är min

Jag älskar dig!


En bättre måndag

Nu är äntligen måndagen över! Bortsett från att börja klockan 8 på morgonen och att besöka tandläkaren så har denna dagen varit riktigt bra och har fått vääldigt mycket gjort och har sprungit på flera ärenden hela dagen och nu har jag äntligen landat i sängen och ska bara vila ut resten av kvällen!
 
Efter tandläkarbesöket idag belönade jag och mamma mig med lite pizza på O Sole Mio här i Vasa, supergoda pizzor!
Har även klämt in ett gym besök idag som bestod av ett ryggpass. Passet gick riktigt snabbt och for sedan och tvättade mopedbilen och sprang några ärenden i stan och hämtade sedan ut paket! Innehållen i paketen får ni se inom snar framtid! :)
 
Hur har eran start på veckan varit?

5 sakers utmaning


5 saker jag brukar säga
- Jag är trött
- Men hallåå??
- Oh my gaaad
- Wtf 
- Nathalie e baneis (inside joke)


5 saker jag vill bli bättre på
- Att inte stressa
- Att fotografera
- Att bli bra på bild
- Att hitta mera tid och ork till att t.ex. gå på gym
- Att göra bloggdesigner
 
5 saker jag brukar tänka
- Vad ska jag blogga om idag?
- Vad ska jag äta?
- Vad ska jag ha på mig imorgon?
- Om att flytta hemifrån
- När börjar skolan imorgon?

5 saker jag skrattar åt
- Roliga vines
- Nathalie
- Roliga videos på djur
- 9gag
- William


5 saker jag lägger mycket pengar på
- Mat (!!)
- Kläder
- Smink
- William
- Inredning
 
5 saker jag brukar drömma om (vet inte hur man ska tolka denna)
- Att få en riktigt stor blogg
- Att starta en riiiktigt stor salong i framtiden
- Att vinna på lotto
- Att flytta utomlands 
- Att hitta ett jobb jag verkligen trivs med
 
 
5 saker som doftar underbart
- Chanel Chance parfymen
- William
- Mat när man är riktigt hungrig
- Alla kerastase schampon/produkter
- Doftljus
 
5 saker som gör mig till mig
- Att jag är envis
- Att jag är sparsam
- Att jag alltid är hungrig (!!)
- Min mopedbil
- Min pojkvän

Har sett på många bloggar denna listan och många versioner, så plockade ihop lite olika frågor från olika listor till en "egen" :)

Hoppas ni har haft en fin vecka! p&k

Something new

 Två senaste inköpen denna veckan.
Var och köpte ett par nya byxor från Ginatricot i veckan men är fortfarande inte säker på storleken så har ännu inte använt dom. Ska fortfarande testa om XS är bättre än S (jag köpte mina i S)
Har hört att dessa stretchar mycket så vill ju vara på den säkra sidan!
 
Köpte igår en riktigt skön rätt så basic tröja från BikBok, sånt behövs ju alltid! 
Älskar verkligen materialet på BikBoks kläder, sååå mjukt och skönt!

Sneakers denna vår

 
Sneakers

Klicka på bilden för att se vad modellerna heter och varifrån de är!
Jag fullkomligt ääälskar såna här typens sneakers! Tycker det är såå snyggt nu speciellt på våren, men även på sommaren och hösten! 
 
Själv har jag ju Nike Air skorna i vitt och Roshe runsen i svart, men skulle faktiskt vara sugen på ett par till, haha! Just nu har jag spanat ordentligt efter Adidas Superstar skorna men hittar dom inte någonstans? :(
 
Sen är ju såklart också Converse skorna snygga till alla outfits, men har redan så många par av dom så dom är inte direkt på min wantie lista i vår! :)
 
Är du sugen på sneakers i vår?

Tips till inredningen

Bilderna lånade från Desenio!
Nu kommer ett hett tips till mina Finländska läsare! (och även till de övriga!)
Snart öppnar Desenio sina webbsidor även för finländare, och i samband med öppningen lottar de ut ett presentkort med värdet 50€!!
 
De har såå sjukt snygga posters som inte kostar en förmögenhet och finns i massor av olika storlekar! Några favoritposters ser ni ju på bilden ovan!
Så in på DENNA sidan och anmäl dig till utlottningen så kan presentkortet bli ditt!

Roshe run

Dessa skor är en av mina nya favoriter just nu! Köpte ju dessa när jag var i London i en affär som hette JD! För er som missade min haul har ju inte sett dessa så tänkte visa upp dessa än en gång för blev så nöjd med dom!
 
Här i Finland får man betala runt 100€ / 1000kr för dessa men jag betalade endast 55€ / 550kr för mina, så det känns ju riktigt kul!
 
Har använt dessa en dag i London men har inte använt dom ännu här hemma då det har varit så vått på marken, men nu när allt börjar bli torrt ska jag börja använda dessa och mina Nike Air flitigt!

Tuesday

Nu är tisdagens skoldag äntligen över och har precis kommit hem och ska snart hitta på något att äta!
Denna veckan kommer verkligen vara bra och skön! Har sovmorgon ända tills klockan 14.00 på torsdag och efter det kommer William över natten hit till mig, så ser verkligen fram emot det, haha!
 
Har några inlämningsuppgifter och prov som ska göras inom snar framtid, bland annat ett hygienpass prov inför mitt kommande jobb som jag ska tacka ja till, känns kul att börja jobba igen :)
 
Har även en ny design som är på kommande, tänkte det börjar bli dags att byta bort min vinterdesign! Den kommer säkert upp i helgen eller nästa vecka, får se när det blir av! :)
 
Hoppas ni har fått en bra start på veckan!

Tips på proteinpulver

Dessa två proteinpulver jag tänkte tipsa om kommer båda från Fitnessguru!
Tänkte berätta lite kort om vad jag tyckte om dom och sedan ge ett betyg från 1-5! 
 
Den första jag smakade på av dessa var OneWhey Isolate Rocky Road, och jag kan lätt säga att detta är det godaste proteinpulvret jag har smakat! Den smakade ganska mycket karamell/kola skulle jag säga! Den smakade väldigt likt mitt proteinpulver jag hade i en stor burk som var i smaken Cookie Dough faktiskt, bara att godare!
Denna får i betyg 5/5!
 
Den andra jag smakade på så var OneWhey Isolate French Vanilla! Har förr smakat på olika märken av vanilj proteinpulver men denna var faktiskt godast av dom alla! Ganska så söt men inte så söt så att det blir för mycket, så det är riktigt bra! 
Denna får i betyg 4/5!
 
Jag gillar att dessa innehåller bara protein och inte något annat, därför är den ju perfekt att dricka om man t.ex. går på någon diet så man inte vill få i sig för mycket av t.ex. kolhydrater!
Kan verkligen tipsa om båda dessa! + de har ju på sidan så man kan beställa portionspåsar så man inte behöver köpa över 1kg protein som man kanske inte heller gillar i slutändan, så det är ju riktigt smidigt!

Glad internationella kvinnodagen!

Gårdagens goda (och liiite nyttigare) egengjoda hamburgare! / supergod minidonut från i morse

Idag är det ju Internationella Kvinnodagen! Har själv inte "firat" på något speciellt sätt, bara ätit en riktigt god middag med älsklingen!

Denna helgen har faktiskt gått väldigt långsamt! Hela gårdagen gick jag runt och tänkte att det var söndag fastän det var lördag, ingen aning varför!

Den kommande veckan ser riktigt bra ut med kerastase kurs med mera! Har även några spännande mail att svara på än idag, så mera kul kommer upp på bloggen inom kort :)!

Tvätta sminkborstar

Vill tipsa om denna riktigt bra och SUPERbilliga tvålen man kan tvätta sina sminkborstar med!
 
Var inne vid Emotion här i Vasa för någon vecka sedan och undrade ifall de hade någon produkt man kunde tvätta sminkborstarna med och då tog hon genast fram denna som kostade ynka 2.70€ / 27 kr! 
De använder tydligen den där i butiken när de rengör sina penslar varje dag, och den ska hålla i evigheter då den är så dryg!
 
Man ska bara väta ner penseln och sedan snurra runt den lite på tvålen och sedan ''gnugga'' lätt penseln mot handflatan tills den blir ren och sedan skölja och lägga den och torka! Super enkelt :)

Brunch med klassen

Idag har vi haft en riktigt skön skoldag med klassen! Dagen börjades med en stooor brunch med massor av gott och så satt vi i salongen och bara myste i ett tag, så skönt och gott!
 
Efter det fick vi tvätta varandras hår och meningen var att vi skulle experimentera lite med produkter vi inte har använt tidigare och jag hittade några nya favoriter! Mitt hår känns nu verkligen superlent och fluffigt! :)

Nu ska jag bara vila en stund och sedan invänta William som kommer hit över natten idag! Kommer säkert sitta och mysa framför Hawaii Five-0 som vanligt och så ska vi äta tacos!

Tjäna pengar på din blogg!

Dom flesta har redan säkert hört om denna sajt, men tänkte tipsa om den ändå, för dom som inte hört om den!
 
Nu kan du tjäna pengar lätt! På sajten Blogfame kan du tipsa om olika kläder och produkter på din blogg och tjäna pengar!
Det finns tips och bilder som visar hur du gör, det enda du behöver göra är att kopiera adressen till en produkt du vill tipsa om och klistra in den i inlägget!
Med din unika länk kan du länka texter i ditt blogginlägg eller bilder.
Det är helt och hållet du som styr inlägget! Du tjänar på allt som köps via dina länkar, bra va?
 
Bli medlem redan idag på blogfame här!

Mina sociala medier

Här på dessa sociala medier hittar ni mig! 
Förutom dessa hittar ni mig även på snapchat, och där heter jag @ettakung!
Kan även följa tillbaka alla som följer mig på dessa sidor! :)
 
INSTAGRAM
https://instagram.com/itsettabitch/
 
 
VIDEOFY
http://play.videofy.me/ettas
 
BLOGLOVIN
 
ASK.FM
 

Positivt & negativt

Har precis kommit hem från skolan och ätit en riktigt god pasta som jag lagade, mums! 
Nu är ju sportlovet över vilket betyder tillbaka till skolan och tillbaka till alla gamla rutiner! Skönt men ändå lite tråkigt!
 
Mitt sportlov var riktigt bra faktiskt och hann med en hel del! Var ju i London över halva sportlovet men hann även jobba och vila ut ordentligt, så det känns riktigt bra!
 
Tänkte göra en liten + och - lista även för denna veckan för att testa på något nytt!
+ Positivt
+ Har haft sovmorgon idag och igår, såå skönt att få sova ut!
+ Har börjat träna oftare hemma nu när jag inte alltid har tid att fara på gym!
+ Är ledig heeela torsdagen vilket känns så skönt!
+ Känner mig inte alls lika stressad just nu som jag vanligtvis kan göra

- Negativt
- Har haft konstig kramp i magen hela dagen.
- Har ett prov och en inlämningsuppgift som jag bara skjuter på hela tiden, inte bra!
- Att det inte är sportlov längre så man får vara ledig!

Skulle kunna lista flera saker på både positiva och negativa fronten, men ids inte göra inlägget såå långt.
Känns bra att nästan allt känns positivt just nu och att det inte finns så jätte mycket negativt!
 

Nelly favs

 
nelly favs

Örhängen , Jeansen , Trench coaten , Iphone skalet, Klackarna
På bilden ovan är några favoriter från nelly.coms topplista jag skulle vilja införskaffa inför våren, allt känns så rätt och såå himla fint!
 
Mest av allt vill jag ha trench coaten, har såå svårt att hålla fingrarna i styr och inte beställa hem den på direkten nu! Borde ju sätta lite begränsning på vad jag shoppar nu när jag redan shoppade för så mycket pengar i London!
 
Finns det något på bilden som du skulle vilja ha?
 
P.s. Glöm inte bort att titta på min haul två inlägg neråt! :)

Svar på tal

FRÅGA: När brukade du skolka, varför och hur slutade du? Har just börja skolka väldit mycket nu i andra stadiet å vet att int man borda men...
(formulerade om några ord i frågan så man ska förstå bättre!) 
 
SVAR: Jag hadde nog skolkat ända sedan femman tror jag och det blev likom som en vana för mig egentligen. Var faktiskt ofta sjuk också men skolkade nog en hel del mellan femman och nian. 
 
Orsaken varför jag slutade är otroligt självklar för mig, och det är att JAG valde min skola/linje JAG ville gå på i andra stadiet. Det är alltså MITT ansvar att jag går där och får utblidningen. Lika bra skulle jag ha kunnat skippa gymnasiet och yrkes om jag ändå inte var intresserad, eller ta mellanår?
 
Jag tror att min skolkning blev som en ond cirkel som precis allt annat dåligt i livet kan bli. 
När man en gång börjar är det svårt att sluta, det gäller allt bestämma sig för att man verkligen vill ta tag i skolan och sedan sluta. 
 
Jag kan nu se stor skillnad på mina frånvaron, och kan faktiskt säga att jag är lite stolt. Jag hade omkring 250-300 frånvaro timmar i nian och nu hittils detta år med bara två perioder kvar har jag 9 frånvaro timmar!
 
Hoppas du slipper ut ur dina vanor och tar tag i skolan, det är bäst att man gör det!
 
 
En 17 årig finlandssvensk flicka med stora drömmar som studerar andra året till frisör!

Häng med här i bloggen i min vardag och sånt jag håller varmt om hjärtat! Jag har ett stort intresse för skönhet och mode så det bjuds det på en del här. Försöker även inspirera och komma med oilka tips.

Hoppas du hittar något intressant att läsa!