En bättre onsdag

Inspo från min tumblr
Imorse fick jag veta att två av mina lektioner idag hade blivit inställda så for till skolan klockan 9 och hade endast en lektion före jag slutade! Såå skönt och det behövdes verkligen. Har bara vilat, ätit och fotat sedan jag kom hem, så det är riktigt skönt!
 
Imorgon är det ju Valborg och det är fortfarande lite oklart hur jag ska spendera dagen. Kommer antagligen fara ut med vännerna och William eller något liknande! :) Och på första maj kommer jag att jobba, men det innebär extra pengar så det klagar jag inte över!

Number 41

Denna tröjan fick jag med mig från stan idag före jag skrev hälsokunskapsprovet (som förövrigt gick superbra!) och är såå nöjd med den! Har sökt efter en sån här typ av tröja hur länge som helst men har aldrig hittat en sån jag verkligen vill ha och sedan såg jag denna och den var så billig så då köpte jag den!
 
I morse när jag skulle hitta någon tröja att ha på mig så insåg jag att typ 70% av alla mina tröjor är långärmade? Helt sjukt hur många långärmaden jag har samlat på i garderoben och har knappt något att bära nu till våren/sommaren, så får ta en rejäl shoppingrunda och skaffa lite toppar och t-skjortor! :)

Den kommande veckan

Världens bästa sallad! Sallad, gurka, paprika, rödlök, majs, tonfisk. Så gott och världens enklaste!
Ny vecka, nya möjligheter! Tänkte göra en liten plus och minus lista inför den kommande veckan!
 
+ Jag får sommarlov om 31 dagar
+ Lediga på fredagen (fast jag har ändå jobb)
+ Ska äntligen få undan hälsokunskapsprovet
+ Resa i helgen?
 
- Ska skriva många prov denna veckan
- Denna veckan känns redan superstressig
- Skippade gymmet (för att läsa på prov, så plus minus noll egentligen)
 
Känner mig redan riktigt trött och slutkörd och det är bara måndag! Känns som om denna veckan kommer bli rätt så jobbig men ändå har den sina bättre delar! Hoppas torsdagen kommer snabbt för då innebär det helg!
 
Hur ser din vecka ut?

Inför träningen

sporty

1 HÄR / 2 HÄR / 3 HÄR / 4 HÄR / 5 HÄR / 6 HÄR / 7 HÄR / 8 HÄR
Lite tips på olika träningskläder som finns att beställa Nelly.com! 
Har varit på jakt efter ett par gråa thights hur länge som helst men lyckas aldrig hitta något som sitter perfekt! 
Snygga tränings tröjor kan man ju inte ha för många av! Största delen av mina alla kläder är Nike, så borde börja köpa lite andra märken så småningom, haha! Gillade verkligen dom två tröjorna på collaget!
 
Något som även underlättar träningen SUPERmycket är ett par träningshandskar och telefonhållare till armen, gör träningen så mycket enklare!
 

Våffelfrukost

Våffelfrukost i morse / Testade en jumpsuit 
Har varit sugen på våfflor hela veckan så övertalade William igår att vi skulle äta våfflor till frukost idag och så blev det! Supergoda var dom dessutom :)
Testade även jumpsuiten igår som jag skrev om för några dagar sedan, till min besvikelse var den inte alls som jag hade tänkt så fick skippa den, så synd verkligen då den såg så fin ut på deras hemsida!
 
Nu har jag och william precis grillat världens godaste grillmat efter ett riktigt effektivt benpass! Resten av kvällen antar jag att blir lugn och så ska vi säkert se dom nyaste avsnitten av Revenge och Hawaii five-0!
 
Vad ska du hitta på idag?

New favorite

Kvalitén blev inte den bästa på bilderna men ljuset ville inte samarbeta!
Det bästa som har hänt mig inom läpp-produkter! Detta läppglans från Clarins har jag bloggat om tidigare och testat flera gånger och nu är jag ägare av ett och är helt kär!
Smakar underbart och gör inte alls läpparna så där kladdiga och att håret fastnar när det blåser! Känns nästan som ett läppbalsam! Rekommenderas starkt! Finns t.ex. på kicks för ungefär 20€ / 200kr.
 
Förresten, det har ju blivit en hel del skönhets/mode relaterade inlägg på senaste tiden märker jag! Finns det något annat ni vill läsa om eller vill ni se flera skönhet/mode inlägg? :)
 
+ trevlig helg på er alla♥

Sex sanningar

Jag är alltid trött. Fastän hur många timmars nattsömn jag får är jag trött igen efter någon vaken timme!
 
Jag är sparsam. Detta är väl en både bra och dålig egenskap, är väldigt dålig på att slösa pengar!
 
Jag älskar parfymer. De flesta gillar ju skor eller/och väskor, men jag har alltid haft en grej för parfymer!
 
Jag är rädd för mörker. Jag får panik i ett mörkt rum så sover alltid med en lampa på.
 
Jag älskar att resa. Alltid när jag inte har någon resa på kommande så känner jag mig som om jag inte har något att se fram emot i livet!
 
Jag dricker inte mjölk eller vatten. Två av de äckligaste inom dryck om man frågar mig! Vatten har jag vant mig med liiite nu men kan absolut inte dricka mjölk, usch och fy!
 
 

Todays tip

 
favs

1 HÄR / 2 HÄR / 3 HÄR | 1 HÄR / 2 HÄR
Är helt kär i allt på bilden ovanför! Var inne igårkväll och surfade omkring online och kollade på kläder och snubblade över dessa, helt perfekta nu till våren och sommaren! Allt är ju i mina favoritfärger i klädväg dessutom!
Den längst till höger är en stor favorit och det är faktiskt en byxdress! Tycker det kan vara knepigt ibland att ha på klänning så föredrar byxdressar! Denna var verkligen inte dyr heller och kommer från Ginatricot! 
 
Och är helt kär i dom beigea pumpsen men har precis köpt nya beigea klackar som kommer hem när som helst så måste nog hejda mig! Men byxdressen kommer jag verkligen gå och kolla på i affären!
 

New basics

Dessa två basic topparna köpte jag för under 10 lappen på BikBok förra veckan! Betalade alltså 9.95€ / 99kr för dessa två tillsammans!
Har flera gånger när jag har varit i BikBok bara ignorerat dessa toppar men just den dagen slog det mig att jag har nästan inga toppar kvar att använda just på sommaren och då tänkte jag varför inte? när det ändå var så billigt!
Så två riktigt snygga basic toppar äger jag nu, och kan inte sluta känna på materialet, såå mjuka!
 

Sunday snapshots

Dagens grillmat / Williams brors nya hundvalp
Var igår och hälsade på Williams bror och hans flickvän och deras sockersöta nya hundvalp, Kotten! Typ den minsta och gulligaste hundvalpen jag har sett! Och hon tyckte verkligen om att springa omkring och leka :)
 
Hade även min första jobbdag igår och det känns riktigt kul att vara tillbaka där och det kändes så normalt och allt flöt på riktigt bra under dagen. Känns också superskönt att få tjäna sina egna pengar nu till sommaren!
 
Söndagen här hemma har varit väldigt slapp och dagen har gått väldigt snabbt. Snart kommer William antagligen att åka hem och så blir det väl middag snart här hemma!
 
Hur har ditt veckoslut varit?

Nytt från Garnier

Detta ansiktsvatten som man kan ta bort smink med och rengöra huden med har jag testat nu några gånger och det är faktiskt helt okej! Den tar bort ögonsminket ganska bra till en början men får inte bort helt det där sista. Måste även ''gnugga'' ganska mycket för att få bort hudsminket. Den är inte dåligare än någon annan jag testat, kanske snäppet bättre än den från L300 jag tidigare hade!
 Jag såg att de hade gjort en BB-cream för kombinerad hy och då tänkte jag ge den ett försök. Jag har haft deras normala BB-cream tidigare men min hy blir väldit oljig av den.
Denna är rätt så lätt att applicera och gör inte min hud ett dugg oljig under dagen så det är ett stort plus! Dock har jag märkt lite problem på kinderna att den inte vill täcka helt där och lämnar fläckar, men måste bara återfukta ansiktet ordentligt före jag använder denna så det inte kommer fläckar!
 

Spanien throwback

Idag är det exakt ett år sedan vi reste med Williams familj till Fuengirola i Spanien!
Det var min första gång i södern och var supertaggad då att få spendera min första gång i ett vamt land i hela två veckor! Ännutill hyrde vi ett hus ganska avlägset från det mesta så det var superskönt!
 
Har längtat tillbaka dit ända sedan jag kom hem fakitskt, haha! Jag och William satt och diskuterade all mat och allt vad vi gjorde och hur mycket vi vill tillbaka dit! Allt var helt perfekt under resan!
 
Vi kommer säkert att åka till Spanien igen i höst med Williams föräldrar, men inget är bokat ännu då vi kollar ännu på hotell, men ser såå fram emot det!

Pink jacket

Älskar den puderrosa färgen på denna jackan!
Trodde aldrig jag skulle äga en rosa jacka för att det inte riktigt känns som jag, men denna var verkligen supersnygg och superbekväm(!) och sitter som en smäck! Är såå nöjd!
 
Var idag i stan på ett litet ''event'' som hölls med modevisningar, småplock och sånt kul och köpte 2 basic toppar, kommer antagligen visa upp dom inom kort! Var även med när några klasskompisar tog hål i öronen och var så sugen också på att göra det men ska börja jobba om 2 dagar och får inte ha i smycken, så det var ju synd!
 
Men tillbaka till jackan, vad tycker du, hiss eller diss? :)

''Jag vill se mindre invandrare på Vasas gator''

 
ÖVERSATT TILL SVENSKA: 
Bild 1: Finland hör till Finländare, somalier hör till somalien. Förhandsrösta för att skicka somalierna hem på nummer 244. 
Bild 2: Jag skulle skrika av glädje ifall det skulle vara mindre invandrare på Vasas torg och mera folk som avnjuter sin arbetslunch på sin paus.
(är inte världens bästa översättare, båda bilderna lånade från facebook)
Nu är det ju dags igen för riksdagsval i Finland och jag kan inte hjälpa annat än känna sån ilska mot såna kritiska och dumma kommentrer som dessa har gjort offentligt i tidningar i Vasa och Vanda?
Jag vet inte om de tror att de är roliga och komiska eller provocerar folk för att rösta på dom i valet genom att gå ut med såna här kommentarer offentligt? Det är ju helt klart rasistiskt och det är inte okej att kränka en folkgrupp så som de gjorde.
 
Det värsta är att på bild 1s kommentarer var nästan värre än själva bilden! När jag läste igenom kommentarerna en bit kände jag igen endast 1 eller 2 kommentarer som inte var rasistiska, resten var grovt rasistiska där folk säger saker som ''Fastän annonsen är ganska oroväckande kan jag inte se så mycket rasism i den'', ''Nu vet jag i alla fall vem jag ska rösta på'', ''I somalien har kriget slutat, så nu är det dags för dom att åka hem'', ''Bara den där annonsen skulle gå i uppfyllelse'' och listan kan göras lång.
 
Vad tycker du om detta, rasistiskt eller inte?
Jag ville skriva detta inlägg eftersom att det har stört mig flera dagar nu och jag känner att jag bara måste få ilskan ur mig på något sätt. Menar inget personligen mot personerna, bara just dessa kommentarer. Var och en har sina åsikter så om någon annan tycker olika än jag så är det helt okej, detta är min åsikt! :)

Nya hårprodukter

Har använt denna serien i skolan för torrt och skadat hår och nu när vi inte har frisörämnen i skolan längre på ungefär 6 månader beslöt jag mig för att skaffa hem schampot och balsamet!
 
Denna serien heter alltså Nutritive och kommer ifrån Kérastase. Kérastase är ett väldigt lyxigt och exklusivt märke och jag älskar det! Alla deras hårprodukter är superbra och det finns så ett så brett urval och det finns något för alla! Från superskadat hår till färgat hår som bara kräver lite glans!
 
 
Skulle kunna prata om detta märke hur länge som helst, men om nån har några frågor är det bara att fråga!
Denna serien har vi också i skolan och skulle säga att den är lite mera en basic serie än till exempel Kérastases produkter! Denna ska tillföra keratin i håret vilket är hårets proteiner! Så detta är ett lite förmånligare alternativ till att återuppbygga håret!
Är supertaggad på att testa hårinpackningen då min förra har tagit slut, så får se vad jag tycker om den!
 
 

Måndags inspo

Inspo från min tumblr
Hej på er, hoppas allt är bra med er! Jag har haft en riktigt bra start på veckan faktiskt känns det som och började sista perioden för detta läsår i skolan idag och har nu gymnasieämnen ända tills sommarlovet!
 
Jag har inga speciella planer på schemat denna veckan förutom några gymbesök och att fira lite månadsdag med William på fredag! Kommer även kanske att åka till stan på torsdagen för ett litet ''event'' i stan, men får se hur det blir! 
 
Har du några speciella planer denna veckan?

New mascara

 Alltså denna mascaran!!! Har sökt efter en bra mascara ett tag nu och beslöt mig slutligen för att köpa denna eftersom att den hade så stor och fluffig borste och jag vill ha långa fransar med volym!
 
Ångrar verkligen inte en enda sekund av köpet! Den gör mirakel till mina ögonfransar! Nästan så att jag inte skulle ens behöva använda ögonfransserum, haha!
Men påriktigt, denna rekommenderar jag starkt!
 
 Vad använder du för mascara?

Sminkförvaring

Är sååå nöjd med dessa sminkförvarings lådorna jag köpte på Jysk för någon vecka sedan! De står redan proppfulla i mitt rum och har fortfarande inte plats för allt smink, så funderar på att köpa en till låda!
 
Har ju en läppstiftshållare med 24 platsen från förr, men nästan inget av mitt smink har rymts i hålen då dom är så småa så den står ungefär halvfull nu! Dessa passar riktigt bra in i mitt rum och allt ser så mycket bättre organiserat ut nu! Dessa kostade runt 4€ /40kr och 10€ / 100kr!
 
Hur förvarar du ditt smink?

Insurgent premiär

Min lilla fluffboll!
Har precis varit och sett på Insurgent premiären här i Vasa och den var verkligen riktigt bra! Längtar tills nästa filmen kommer ut så man får se fortsättningen :)
Och nu fortsätter vi med en myskväll hos William

Har förresten färgat håret i skolan idag, kommer säkert att ta bilder och visa om jag får någon ordentlig bild på hur det ser ut! Färgen vill aldrig riktigt fastna på bild men hoppas kameran och håret vill samarbeta denna gången! :)

Hur spenderar ni eran fredagskväll?

Myskväll

Två bilder från vår mammakväll igår i skolan!
Förlåt för att jag inte hann blogga igår, var i skolan hela kvällen och tog hand om min mamma! 
Det var en riktigt mysig kväll och vi gjorde vårdbehandlingar, manikyrer, paraffinbad och en massa annat kul på våra mammor! Jag hade också lagat laxröran som man ser på bilden ovanför, och alla verkade gilla den så det är ju alltid kul! :)
 
Idag var annars den sista dagen i salongen för detta läsår! Kommer dock fara till skolan och färga håret imorgon men då är inte alla där tillsammans. Så nu känns det verkligen som att sommarlovet är på kommande!

Två från Lumene

 Dessa två från Lumene har jag köpt för några veckor sedan och tänkte berätta lite vad jag tyckte om dom!
 
Handkrämen var superbra och är nog den enda mirakelhandkrämen som jag någonsin testat för min atopiska hud! Jag har använt den sjukt mycket och lägger på den flera gånger om dagen och den gör verkligen sitt jobb! Denna kostade ynka 3€ / 30kr
 
Våtservetterna testade jag bara en gång och gick sedan tillbaka till mitt ansiktsvatten istället. Tyckte inte dom var alls så smidiga som jag förväntade mig att dom skulle vara och tyckte det var rätt så svårt att få bort sminket med dom!
 
Så handkrämen skulle jag rekommendera och kanske även våtservetterna till dom som är vana med såna!

Sista dagen av påsklovet

Nu börjar den sista dagen av påsklovet lida mot sitt slut och jag har precis kommit hem från William och ätit en supergod tonfiskssallad, mums! Ska också snart ta och göra en skinkpaj till brunchen i morgon med klassen!
 
Har nästan hela veckan sovmorgon vilket är superskönt! På onsdagen börjar jag inte förräns ungefär klockan 4 då vi har vår lilla kväll för våra mammor med vårdbehandling och manikyr och sånt kul, så denna skolveckan ser jag riktigt mycket fram emot!
 
Annars så har mitt påsklov varit riktigt skönt och blev riktigt utvilad och hann träna en hel del också!
 
Hur har ditt påsklov varit?
 

This or that

Glass/ Godis
Smink / Utan smink
Sommar / Vinter
Sjunga / Dansa
Julafton / Födelsedag
Singel / Förhållande
Rosa / Blå
Kjol / Klänning
Vatten/ Läsk
Havet/ Pool
Sova/ Vaken
Instagram/ Facebook
Läppglans/ Läppstift
TV/ Dator
Blogg/ Vlogg
/ Jogga
Vanilj/ Choklad
Mjukisbyxor/ Jeans
Bio/ Film hemma
Ögonskugga/ Mascara
Klackar/ Sneakers
Landet/ Storstad
Onyttig/ Nyttig
Dusch/ Badkar
Sola/ Bada
Hotell/ Tälta
Morgonmänniska/ Nattmänniska
Spara/ Slösa
Långa naglar/ Korta naglar
Nagellack/ Utan nagellack
Nätshoppa/ Shoppa irl
Få kuddar/ Många kuddar

Lånade denna listan från Kissies blogg men kortade av den ganska rejält!
Kommentera gärna ifall du gör den så jag kan kika in och läsa! :)


P.S. Glad påsk på er alla! :)

Todays outfit

Söndriga jeans - ONLY / Nike Roshe Run - JD / Långärmad - BikBok / Parfym - Marc Jacobs Daisy
 
Denna outfiten hade jag på mig idag när vi gick en sväng på stan med William!
Älskar söndriga jeans men vi har en viss klädkod i salongen så vi inte får ha på oss söndriga/slitna kläder och då betyder det ju inga söndriga jeans vilket är lite tråkigt, så passar nu på att använda det under påsklovet :)

Har inte hunnit använda mina Roshe Runs så ofta ännu då det har varit så jobbigt och slaskigt väder här i Vasa sedan jag kom hem från London, men nu ser det lite torrare ut på gatorna så passade på idag att rocka dom!

Vill ni se flera outfits?

Efterlängtat paket

Äntligen kom mitt efterlängtade paket från Xbeauty som innehöll Xlash pro, Xnail och oilcontrol papers.
Oil control pappren kom med på köpet så blev extra glad när jag öppnade paketet! Har väntat och väntat enda sedan jag lade beställningen med mitt presentkort på deras sida och när man får lite extra blir man ju så glad!
 
Är så spänd att testa framförallt Xlashen, är så taggad på att få fina, fylliga och långa fransar! Xnail blir också kul att testa om den gör någon skillnad på naglarna, jag har väldigt mjuka naglar som lätt går sönder, så hoppas denna hjälper mot det!
 
Dessutom har dom ju påskrea just nu på Xbeauty, så allt detta på bilden kan bli ditt för ungefär 50€ / 500kr!

Äntligen påsklov

Har haft en skön skoldag idag från klockan 9-13. Under skoldagen toppade Nathalie mitt hår och sedan gjorde jag en liten påskuppsättning på henne! efter skolan for jag och William på några ärenden och sedan for vi hem till mig.

Är så glad över att det äntligen är påsklov fastän jag bara har två dagar extra ledighet! 
Genast efter påsklovet på tisdag ska vi ha lite mys i skolan med en brunch och på onsdagen får vi en låång sovmorgon då vi börjar klockan 4 då vi har vår spa-kväll för mammorna! :)

Kommer nog säkert bara ligga hemma och se på serier med William hela påsklovet då allt är stängt!

Vad ska ni göra under påsken?


Viva la juicy

Senaste tillskottet i min doftfamilj!
Har radat upp mina favoritdofter på en silverbricka och funderar ifall jag ska lägga den på byrån i min walk in closet, men är inte helt säker ännu! Annars placerar jag den någonstans i mitt rum :)
 
Denna parfymen köpte jag idag, mest nog för att jag fick den så billigt men gillar annars doften riktigt mycket! Perfekt som vardagsparfym :)
Nu saknas det bara några favoriter ifrån min samling tills jag är nöjd! Jag är dessutom såå nöjd hittils med min Chanel parfym jag köpte för inte så länge sedan, stor favorit!
 
Vilken är din favoritparfym?
En 17 årig finlandssvensk flicka med stora drömmar som studerar andra året till frisör!

Häng med här i bloggen i min vardag och sånt jag håller varmt om hjärtat! Jag har ett stort intresse för skönhet och mode så det bjuds det på en del här. Försöker även inspirera och komma med oilka tips.

Hoppas du hittar något intressant att läsa!