Carli Bybel for BH Cosmetics

Jag har så länge varit taggad på att äntligen visa er denna underbara palett från BH Cosmetics, och nu får ni även ta del av min kärlek till denna palett! Först och främst så är desginen superfin, den ser lyxig ut fastän den är så sjukt billig. Kvalitén på produkten i denna palett är som en dröm.
Se bara på dessa underbara färger! 10 stycken ögonskuggor och 4 stycken highlighters. De är otroligt pigmenterade och är så sjukt härliga att arbeta med. Dessa är hands down de bästa ögonskuggorna och highlighters jag någonsin testat på. Perfekta matta färger att använda i globlinjen, och 5 stycken skimriga ögonskuggor. Man kan även använda highlighters till ögonskugga om man så önskar. 
Det jag älskar med denna palett är att den passar till precis alla. Från alla hudfärger till alla åldrar. Den mörkaste highlightern kan man även använda som en bronzer om man vill ha en lite mera glowy look, eller så kan man lägga lite tunt ovanpå sin matta bronzer så ger den det lilla extra till sminkningen.
Denna palett säljs enbart på BH Cosmetics egna hemsida, och då tillkommer det lite frakt. Men eftersom att paletten i sig är sjukt billig så svider det inget extra i plånboken att batala den lilla summan frakt som man gör. Dessutom så är frakten sjukt snabb, mitt paket kom från Hollywood hem till mig i Finland på ungefär fyra/fem dagar.
 
Några plus och minus:
+ Sjukt bra pris för en superbra palett
- Den har en lite speciell, starkare doft.
+ Förpackningen är superfin
- Den finns enbart på BH Cosmetics egna hemsida
+ Färgvalen är otroliga, dock finns det några färger som liknar varandra väldigt mycket.

The Secret - Attraktionslagen

Jag har nog aldrig varit så taggad på att läsa en bok som jag är nu. Jag har alltså inhandlat boken The Secret inför Spanien resan så jag har något att läsa vid poolen och i flygplanet. Den handlar om attraktionslagen och jag har hört att denna bok har förändrat väldigt många liv. Om ni vill ha en inblick i attraktionslagen tycker jag att ni ska lyssna på måndagspepps avsnitt som heter Attraktionslagen! Jag satt och höll i min haka som föll i mitt knä av alla otroliga storys som de berättar i avsnittet!
 
Jag gillar att läsa böcker på orginalspråket, eftersom att det känns mer äkta. Jag brukar ju dock inte läsa böcker så ofta, men då jag väl gör det läser jag helst på engelska om det är orginalspråket! Lite träning på språkkunskaperna skadar ju aldrig!

Tips till studenten från Madlady

student 2016
Liquid Lipstick / Ögonskuggspalett / Ögonbrynspenna / Borstset / Manizer palett
Idag tänkte jag tipsa om några produkter till studenten 2016! Studenten närmar ju sig med stormsteg, och i år är det inte min tur, men nästa år så! Om jag skulle bli student i år skulle jag köra på en ganska neutral ögonsminkning och ögonbryn, ett fint glow på kindbenen och lite mer färggranna läppar.
 
Här ovan har jag några produkter från Madlady som jag själv skulle satsa på ifall det vore min tur att bli student! Liquid lipsticket från Gerard Cosmetics kan jag verkligen rekommendera då det är helt matt och inte överförs någonstans, så många pussar tål denna! Nude Dude paletten från theBlam har superfina neutrala skuggor, ögonbrynspennan från Sleek skapar de fina brynen, ett komplett set med sminkborstar också från sleek och The Manizer Sisters paletten från theBalm som ger det fina glowet. 
 
Hur skulle din studentlook se ut?
Inlägget innehåller adlinks.
 

Vårlista

Har våren börjat som du tänkt dig?
Nja, det snöade ju helt oväntat några gånger, men nu börjar värmen smyga sig på!
 
Hur såg ditt liv ut förra våren?
Jag gjorde inte så mycket speciellt. Inväntade sommaren, shoppade en hel del och var en sväng till Umeå!
 
Hur hoppas du att våren blir i år?
Varm, full av sol och bra humör!
 
Vad är det bästa med våren?
Att sommaren är på väg och man kan ta på sig lite tunnare kläder!
 
Hur hoppas du att ditt liv ska se ut nästa vår?
Att jag gör det sista klart inför min frisör och studentexamen och planerar nästa steg efter att skolan är klar!
 
Vad är ditt vårplagg nummer ett?
Härliga och lite tunnare blusar plockar jag fram till våren.
 
Hur förändras musiken du lyssnar på till våren?
Det blir mera peppig och glad musik!
 
Vad önskar du dig i vår?
Att tiden ska gå snabbt och att det ska hållas soligt ända tills slutet av augusti!
 
Föredrar du våren eller hösten?
Våren. Hösten är mysig på sitt sätt men jag föredrar nog våren.
 
Har du redan några sommarplaner?
Ja, jag ska resa med William nu väldigt snart, fylla 18 år, ta bilkortet och åka på Weekend Festival!

Snodde denna lista från Paulines blogg, men ändrade några småsaker på den!

Summer vibes

Nu har jag verkligen börjat längta efter sommaren och sommarlov! Detta sommarlov är ju det sista riktiga sommarlovet jag har i mitt liv, vilket känns rätt så tråkigt, men ändå ganska så spännande! Det är ju endast några skoldagar kvar tills det är dags att ta lov! Mest av allt ser jag ju fram emot resan till Spanien som händer om mindre än två veckor (!!!!).
 
Här ovan har jag då lite inspo från min Pinterest över hur jag skulle vilja klä mig i sommar. Rätt så simpelt och mycket jeans på nedredelen. Jag måste hitta de perfekta slitna jeans shortsen till sommaren då jag knappt äger några ordentliga. Jag har spanat in några par från Levi's faktiskt, någon som har erfarenheter av deras shorts?
 
 

Mineralsmink från Everyday Minerals

Jag har fått chansen att testa på ett märke som säljer 100% djurvänligt, miljövänligt och veganskt smink i samarbete med Everyday Minerals Suomi och detta märke är då alltså Everyday Minerals. Råvarorna till produkterna är noggrannt utvalda och själva produkterna blir handgjorda i Texas. Jag har testat på en primer, mineralfoundation, highlighter, olika nyanser av blush och tre olika sminkborstar.
Jag som inte annars gillar flytande foundation är som frälst då jag testade på mineralfoundation för första gången. Då man använder denna mineralfoundation så känns det som om man inte skulle ha något alls på huden då den andas så bra genom sminket. Man får ett superfint och jämnt resultat och kan bygga upp mängden av täckbarhet man vill ha. Mineralfoundationen som jag testade är Jojoba N2.
 
Jag har aldrig förr testat på highlighter eller primer i mineralform, men dessa var riktigt bra. De är inga "wow" produkter utan de funkar så som de ska! Highlightern är riktigt fin till vardags då man vill ha det där lilla extra, men inte för mycket av det.
Dessa borstar är de bästa och mjukaste jag någonsin har stött på. Det är helt otroligt hur bra de är att arbeta med och hur sköna de känns mot huden, helt klart mina nya favoriter! Dessa hänger med mig i min sminkväska dagligen nu eftersom att jag inte gör en endaste sminkning utan dessa sedan jag fick dom!
Jag kan verkligen rekommendera dessa produkter, och priset för dessa är inte heller dåligt med tanke på hur stora förpackningar man får. Dessutom får man beställa med testers vid varje beställning gratis, så då kan man lätt hitta den rätta nyansen som man behöver. Annars så har de även en väldigt bra guide för att hitta den rätta nyansen som passar en och hur man kommer fram till vilken underton man har på sin hy.

Friday outfit

Tröja - NLY Trend / Byxor - ONLY / Väska - Esprit
Här ovan ser ni två snabba outfit bilder från fredagens outfit! Älskar ljusa färger på kläder som ni kanske ser. Jag ska försöka att bli bättre på att ta outfit bilder då jag själv gillar att se på outfitbilder i andras bloggar!
 
Helgen var helt oplanerad och spontan, och spontant blir ju alltid bäst. Jag har lärt mig känna nya ansikten och lärt känna bättre såna som jag inte har känt så bra förr, och det är ju alltid kul! 
Idag är det så fint väder så man blev ju lite ledsen då man vaknade först vid klockan 13 idag, men har ändå hunnit sola en liten stund och nu bär det av mot Combo loppiset där jag har ett bord i två veckor. Så om ni vill fynda en hel del oanvända kläder och annat ska ni spana in på bord 195 om ni är vid Combo!

Dagens vill ha

Har ni hört talas om Anastasia Beverly Hills Glow Kits? Jag trodde att jag inte behöver ett i mitt liv ända tills jag swatchade det på handen inne i KICKS för någon dag sedan. Det måste nog vara de finaste highlighters jag någonsin skådat. Ni ser ju själv från kollaget ovanför hur fint that glow Glow Kitet är! 
 
Jag gillar verkligen att det ena kitet är menat för såna med lite kallare (rosa) hudton och det andra kitet är menat för varmare (gul) hudton. Själv har jag bara sett that glow då det andra inte fanns i butik, men jag är helt förälskad. De glittrar inte så värst mycket som vissa highlighters kan göra, utan skimrar mest och ger ett superfint glow.
Jag hittade inte någon svensk hemsida som säljer dessa online, men Beautybay säljer gleam Glow Kitet HÄR. Måste verkligen tipsa om att hålla utkik på Beautybay, de säljer smink såå mycket billigare än på många andra ställen, speciellt ABHs produkter! Dessa är ca. 20€ / 200SEK billigare på Beautybay än på Kicks.

Brevet som förstörde min dag

Igår fick jag ett brev på posten angående olyckan som skedde i slutet av februari. (Läs om olyckan HÄR) Försäkringsbolaget som mannen har så hade skickat ett brev om att jag kommer att få minsta summan som går att få som skadestånd för sveda och värk enligt den klass som de ansåg att jag var i (vilket jag verkligen inte håller med om). Och den summan är liten. Liten jämfört med hur mycket smärta både fysiskt och psykiskt jag har gått igenom och ännu varje dag går igenom. Liten jämfört med hur många hundralappar de som faller och slår sig får.
 
Det är alltså orsaken till varför bloggen stod tom igår. Jag var helt förstörd hela dagen och först nu har jag börjat orka med vardagen som normalt. Det känns så löjligt att ett litet brev kan göra så mycket, och jag tror inte att många förstår hur jag känner mig.
 
För mig handlar allt detta inte om att jag ska tjäna pengar, utan det handlar om rättvisa och om att det inte är okej att köra över en livs levande människa och sedan kunna smita iväg från det. Jag ska försöka samla krafter att tala med mannens försäkringsbolag om detta, för den lilla summan som de tänker betala ut till mig ger ingen rättvisa enligt mig. 
 
Det finns så mycket mer att berätta i denna story, men jag väljer att hålla det för mig själv och mina närmaste. 

Hair is my business

Det känns som om det var länge sedan jag sist lade upp något hår relaterat här på bloggen, så tänkte att det var dags nu att uppdatera lite på den fronten! Denna gång blir det tre olika arbeten som har blivit gjorda på senaste tiden!
Idag kom min jobbkompis Juulia och färgade sig då vi hade färgmodeller i skolan! Jag lade i en rotfärg, slingade lite mörkare slingor och blekte sedan håret med balayage teknik och lade till sist på en kall lättfärg. Hela processen tog sin tid, men både jag och Juulia var supernöjda efter några timmars hårt arbetande!
Jag klippte min mammas hår mångamånga centimeter i fredags! Sist jag klippte henne var för ett och ett halvt år sedan, så det började vara dags för en uppfräschning igen! Jag fick ganska fria händer att klippa så mycket som jag kände för. Jag testade på en ny teknik denna gång, att klippa med en rakmaskin! Så mycket fräschare nu när dom risiga topparna är borta!
Då vi ändå är inne på hår spåret så kan jag visa upp hur mitt hår blev efter den senaste färgningen! Är supernöjd med resultatet. Mitt mål just nu är att sakta men säkert få bort den mörka rotfärgen jag har, så med hjälp av slingor ska jag få bort det mörkaste. Vi lade även på en kall lättfärg med lite guldtoner i sig på mitt hår. 

Vill ni se mera av arbeten som jag gör i skolan? 

Den lilla svarta väskan

Yay, ett till eBay fynd! Denna väskan kom hem till mig kort efter mitt eBay fynd inlägg (hittas HÄR), och jag gillar verkligen denna! Den var som vanligt superbillig, och det känner man då man håller i den. Den är väldigt lätt och känns billig, men vad annat kan man förvänta sig då man betalar några euro för en väska?
 
Denna väskan köpte jag för att kunna ha på till exempel festivaler eller liknande då jag vill ha med mig några småsaker, men inte vill släpa med mig en väska. Då denna är så billig är det ju bara att beställa en ny om den går sönder eller blir stulen! 
 
Du hittar denna väskan i både svart och beige HÄR! 

Nytt i bloggen!

Nu hittar ni Google translate på min blogg! Jag har haft det en stund nu, men det kanske finns flera som inte har märkt det än! Förklaringen till detta var att när jag kollade på Google Analytics på vilka länder som följer min blogg blev jag chockad över att det inte enbart är finländare och svenskar! Så nu finns det möjlighet att byta språket på bloggen till något annat om man så önskar!
 
Dessutom har jag ju inte heller centrerad text längre, och det lär väl flera märkt? Är det lättare att läsa texterna enligt er när de är centrerade eller så som de är nu åt vänster?

Billiga klänningar till sommaren

Just nu har Nelly.com en kampanj med superfina klänningar till sommarens festligheter för endast 19.95€ / 199 SEK! Så nu löns det att passa på så länge erbjudandet finns kvar!
1 HÄR / 2 HÄR / 3 HÄR
Hur fin är inte ryggen på denna klänning? Den är väldigt basic framifrån och materialet ser superskönt ut. Spetsklänningen i mitten har jag tipsat om förr men den förtjänar att vara med en gång till! Den skulle jag själv kunna tänka mig att bära ifall jag skulle bli student i vår.
4 HÄR / 5 HÄR / 6 HÄR
För de som gillar skater dressar är denna en stor favorit! Även på denna ser materialet superskönt ut och den smutsrosa färgen är för fin! Långklänningen skulle jag kunna tänka att ha på mig på bröllopet jag ska på i sommar. Så romantisk och älskar detaljerna i ryggen! En av mina favoritklänningar ser ungefär ut som den vita, den är superfin och så drömmig!

Inlägget innehåller adlinks.

Vitare leende med The White One

I samarbete med The White One har jag fått testa deras tandblekningsprodukter. Jag har en tandblekningstandkräm, tandblekningsgel, plasmaljus till gelen, munspray med mild tandblekningseffekt och en karta för att se vilken nyans tänderna är i. Det var kul att få testa på tandblekning hemma då jag aldrig har gjort det förr!
Denna tandblekningsgel är peroxidfri, vilket betyder att den är mildare än de andra tandblekningarna på marknaden och det känner man eftersom att den inte känns obehaglig på något sätt alls. Man ska använda denna två gånger dagligen, på morgonen och på kvällen. Det jag gillar med denna är att den torkar helt och hållet efter endast några sekunder och då är det bara att vänta i 30 minuter utan att äta eller dricka och sedan skölja munnen så är behandlingen klar!
Denna lampa med blått ljus ska man använda tillsammans med tandblekningsgelen för att maximera effekten. Jag har använt den nästan varje kväll som jag blekte tänderna, och då är det samma vanliga process som gäller, förutom att man inte kan prata medan man har i den, men då glömmer man inte i alla fall bort att man inte får äta eller dricka!
FÖRE / EFTER
Det kan hända att bilderna inte är 100% rättvisa då jag är mycket brunare/rödare i huden på efter bilden.
Jag kan ärligt säga att jag inte alltid blekte varje morgon, men jag gjorde det varje kväll. Så med det sagt så skulle jag ha mycket vitare tänder nu om jag skulle blekt varje morgon också! Jag gick från en 6/7 på kartan till cirka en 4! Jag hade ju helt okej vita tänder tidigare, men med lite gula nyanser som nu inte syns lika tydligt längre. 
 
Slutligen är jag väldigt nöjd med både resultatet och produkterna. Jag ser själv en stor skillnad på mitt leende nu än då, det är så mycket fräschare och de gula nyanserna syns knappt längre! Produkterna passade mig bra och var väldigt smidiga och lätta att använda. Dessutom så är ju designen riktigt snygg!
 
Hela kitet jag använde mig av hittas på The White Ones webshop HÄR och kostar 682 SEK.

Nya sommarkläder

Häromdagen blev jag väldigt sugen på att shoppa kläder inför sommaren, och speciellt inför Spanienresan. Jag har en hel del somriga kläder, men ingenting likt det som jag fick med mig hem, så då var shoppingresan lyckad! Båda sakerna som jag hittade köpte jag på H&M och de kostade under 10€ / 100SEK styck, så då blir plånboken glad!
Denna lösa tunikan köpte jag för att kunna lägga på den ovanpå bikinin då jag ska till stranden eller poolen. Jag har länge sökt efter en tunika och denna var riktigt bra! Enda minuset med denna är trycket/mönstret, men det funkar. 
Denna tighta långklänning blev mitt andra köp och jag var faktiskt ganska osäker på om jag skulle köpa den först eller inte, men nu i efterhand så är jag väldigt glad över att jag köpte den. Jag äger ingen längre klänning från förr, och denna var riktigt fin. Jag ska övervinna mina kroppskomplex och använda den!

Inte ens en månad kvar

Jag har något så roligt att berätta, jag och William ska åka till Spanien bara jag och han den 6 juni! Så det är inte ens en månad kvar tills vi åker nu. Vi kommer alltså att åka med flyg till Malaga, och därifrån åka till Fuengirola där vi kommer bo.
Vi beställde flygbiljetterna på valborg före jag sprang iväg till jobbet, och nu har vi även boendet på klart. Vi kommer att bo i en lägenhet i en vecka och de sista dagarna blir på ett hotell vid stranden, mysigt! William har varit många gånger till Fuengirola och jag själv har varit dit en gång, så helt obekant är det inte!
Jag är riktigt taggad på att få sola ordentligt och njuta av början av sommarlovet i soliga Spanien! Det blir även högst antagligen en liten trip till Marbella för att shoppa och lite annat kul, men inget är spikat och klart ännu över vad vi ska göra under själva resan. 

Bilderna i inlägget är från resan till Gran Canaria i höstas!

En lyckad långhelg

Denna helg har jag inte hittils hunnit blogga alls vilket jag ber om ursäkt för, men jag har njutit av det fina vädret med  bra sällskap på Williams villa och jobbat. Jag har också njutit lite för mycket av solen då jag råkade bränna armarna, bröstet och en del av mitt ansikte brutalt, så ifall ni har sett mig igår eller idag har ni förklaringen till varför jag ser så hemsk ut! 
 
Idag blir det jobb igen och imorgon på söndag så är det mors dag! Senare på kvällen kommer jag och William gå på bio för att se Bad Neighbours 2! Någon som har sett den?

You need to let it go

 
Vet ni känslan då man hör en låt och verkligen gillar den men inte alls vill göra det? Så är det för mig med denna låt, men nu har jag gett upp och bara börjat gilla den. Varför ville jag inte gilla den här från första början då? Jo, jag har inte alls stått för Meghan Trainor efter hennes låt ''All about that bass''. Ni som vet, vet, och ni som inte vet så borde läsa lite igenom hennes lyrics till låten. Och ja, hon lyfter upp större kvinnor i den låten, men på samma gång trycker hon ner de smala, vilket aldrig är okej.
 
Nu är jag dock superglad att hon kom ut med denna låt som har stigit på topplistorna och jag hoppas att denna låten kan få fler folk att förstå att nej betyder nej. Vissa verkar ha svårt med att förstå det, så då tycker jag att de borde lyssna på denna låt, vare sig de är man eller kvinna!
 
Vad tycker du om låten?

Ebay finds

Jag tänkte visa upp några av mina eBay inköp från det senaste cirka halvåret. Vissa saker har jag använt mer än de andra, men i stort sätt så är jag nöjd med allt och ingenting har gått sönder! Allt detta har varit sjukt billigt förutom kameraskyddet, men ett äkta sådant kan kosta ungefär 5 gånger mera än det jag betalade för det.
Sminkväska HÄR / Kameraskydd till Sony a5000 HÄR / Solglasögon HÄR (eget inlägg här) / Sminkborste HÄR / Armbandet fanns inte till salu längre, så synd!
Mitt armband har bokstaven ''W'' som står för William. Jag gillar detta eftersom att det är så lätt och dessutom så enkelt och fint! Detta fanns ju inte längre till salu på eBay, men håll utkik där genom att söka något i stilen med ''a-z bracelet'', det var så jag hittade mitt!
Denna borsten har jag faktiskt inte använt så hemskt mycket, men då jag har använt den så har det varit för konturering av näsan. Nu i efterhand skulle jag nog inte köpa en till sån här, men det var kul att testa på då den ändå var så sjukt billig!
 
Till sist vill jag bara påminna om att det finns så otroligt mycket olika saker att välja på i olika kategorier och sökord, och detta är bara det som jag har beställt. Allt är ju så billigt så det är ju inte toppkvalité på allt, men det är värt sina små slantar man betalar för det!

Mycket på gång just nu

I morse var jag med om något lite ovanligare, att vara med i radio i direktsändning! Det var ganska skrämmande, men riktigt kul. Förra veckan var både jag och Jennifer också med på Vasabladet! 
Nu undrar säkert ni varför just jag är med om detta, och det är helt enkelt så att vår skola har ett samarbete med en annan skola och ska ha två stycken må bra dagar för kunder med cancer eller som har anhöriga som har/har haft cancer och pressen var intresserad av att höra mera om detta. :)
Här ovan kan ni läsa om vad det är som är på gång! Och HÄR så kan ni höra då vi var med på radio i morse, kan ni gissa vilken röst som är min? ;) Så ovant att höra sig själv och nu i efterhand är det så pinsamt att höra hur dåligt man pratade då man var nervös, men bättre lycka nästa gång!

New higher end

Dessa två skönheter är mina senaste tillskott till sminksamlingen! En dipbrow pomade från Anastasia Beverly Hills och ett hydra matte liquid lipstick från Gerard Cosmetics. Dessa två är ju av den lite dyrare varianten, men det märks på produkterna då de är superbra!
Jag har haft en pomade från NYX tidigare och jag är som frälst när jag har skaffat mig den äkta varan nu, det är så sjukt stor skillnad på produkterna! Liquid lipsticket var inte exakt den färgen som jag förväntade mig, men jag är så blek just nu så den ser säkert bättre ut på mig på sommaren! Superbra annars och höll sjukt länge fastän jag åt oljig mat under dagen.
 Swatches: dipbrow pomade i färgen taupe och hydra matte liquid lipstick i färgen serenity.
En 17 årig finlandssvensk flicka med stora drömmar som studerar andra året till frisör!

Häng med här i bloggen i min vardag och sånt jag håller varmt om hjärtat! Jag har ett stort intresse för skönhet och mode så det bjuds det på en del här. Försöker även inspirera och komma med oilka tips.

Hoppas du hittar något intressant att läsa!