Nya favoriter

Black and nudeJag har länge vetat om märket Esprit och till och med varit in i flera av deras affärer, men jag har aldrig riktigt fastnat för märket tidigare, ända tills nu! När jag var inne och kikade på deras webshop blev jag helt chockad över hur sjukt mycket fint de faktiskt har! 
 
Jag gillar speciellt mycket deras klockor och smycken och har kollat på olika klockor från dem flera gånger tidigare! Speciellt den ovanför var verkligen to die for och skulle väldigt gärna äga en sådan klocka! Väskan ovan är faktiskt precis det jag har sökt efter hur länge som helst och är ganska så säker på att jag kommer att beställa hem den. Min väska jag har nu är i ungefär samma modell och den har verkligen börjat ge upp så en ny väska skulle inte sitta helt fel! Skorna och kappan var också verkligen sjukt snygga och skulle gärna få flytta in i min höstgarderob! Det fanns även en hel del andra sorters skor som var sjukt snygga!
 
Allt på bilden ovan förutom klänningen kommer från Esprit! Skulle ha kunnat lägga ännu flera saker till på kollaget då det fanns så sjukt mycket fint men dessa alla ovan var mina favoriter! Priserna är inte heller så värst dyra som man kanske skulle tro så det är verkligen ett stort plus! Jag kommer helt klart att hålla ögonen öppna för detta märke i framtiden och ta en titt inne i affären som finns här i Vasa!
 
Äger du något från Esprit? 
 

Tuesday inspo

Blandad inspo från min tumblr
Idag i skolan så hade vi skolfotografering så steg upp lite tidigare och sminkade mig lite extra och lite noggrannare och tvättade sedan håret i skolan och stylade det före det var dags för fotografering! Är så glad att vi fick fixa oss i en timme före skolfotograferingen på morgonen, behövdes verkligen!
 
Nu under resten av dagen har jag bara fyllt på med lite nya saker vid mitt loppisbord vid Combo loppiset (kom ihåg bord nummer 215!!) och svarat på lite mail och nu inväntar jag William som kommer hit med mat så ska vi laga tacos och sedan göra några skoluppgifter tillsammans, så det kommer min kväll att bestå av!
 
Vad har du gjort idag?

Pitch Perfect 2

Nu känner jag mig verkligen efter då jag såg på Pitch Perfect 2 för första gången igårkväll! Hade planer på våren att gå på bio när den kom ut men det glömdes bort helt och hållet, men när första filmen kom på TV på lördag kände jag att jag bara måste ta och se tvåan! 

Tvåan var faktiskt riktigt bra men blev lite jobbig ibland. Slutet var riktigt bra men ändå börjar man undra ifall det kommer en tredje film för att den slutade också lite mitt i som den första också gjorde. Tyckte också att den första var bättre för den har så många sjukt roliga stunder, men det hade denna nog också! :) Rekommenderas för dom som inte har sett den än!

Har du sett filmerna?


Jag är så taggad!

Jag har nu äntligen tagit tag i att köpa en kompakt systemkamera som jag har funderat på hur länge som helst! Nu har jag då beställt en vit Sony A5000 och är så glad! Är så sjukt taggad på att få hem den och att få börja testa den :)
 
Har haft som mål att få beställt den och hemsickad före vi åker iväg till Spanien, och det är ju om två veckor vi åker (!!!!) så nu var det verkligen dags! Har varit ganska säker på mitt beslut om vilken kamera jag skulle välja nu ett tag så har bara inte fått beställningen gjord förens nu, men nu känner jag mig verkligen lättad, en sak avklarad före resan nu i alla fall!
 
Har du några erfarenheter av denna kamera?
 

Är jag den enda?

... Som alltid har sjukt svårt att fånga bra bilder på djur? Här har jag försökt fota min hund då hon så gärna ville sniffa på allt jag höll på att fota så då bestämde jag mig för att knäppa några bilder på henne och så här slutade det då, med tre lyckade av ett tiotal andra bilder!

Tänkte också förresten ge ett tips för dom som bor i Vasa trakterna eller har vägarna förbi Vasa, att göra ett besök till det nya Combo loppiset och fynda billiga kläder och inredning vid bord nummer 215! Säljer tillsammans med William så det finns en hel del kul! :) Fyller på vid bordet varje dag så det finns alltid något där! 

Friday, I'm in love!

Två bilder på hur min systers hår blev igår! Hon har helt naturlig färg och detta är också alltså min naturliga hårfärg! :)

Idag hade vi en kort dag i skolan och slutade redan klockan 13:30 vilket vi kommer göra varje fredag denna period.  Ikväll ska jag och William gotta oss lite extra och köpa Subway och bara mysa eftersom att vi inte kan göra så mycket annat då hans ben inte ännu har läkt helt och hållet. 

Så det är kvällens planer hittils och imorgon står det jobb på schemat (som vanligt) och på söndag är jag ledig vilket kommer bli superskönt! 

Vad ska du hitta på i helgen?



Boktips och första kunden

 Tänkte tipsa lite snabbt om en bok som jag har läst till ett projekt i skolan! Svinalängorna heter den och den var faktiskt över mina förväntningar! Den var  rätt så tråkig i början men då det började hända saker blev den verkligen intressant! Denna boken får en att tänka till lite och se saker på ett nytt sätt. Rekommenderas för de som gillar att läsa! :)

Hade annars min första kund för detta läsår idag på kundarbetet! Det blev en vårdbehandling och formning av ögonbryn och det gick superbra och känns mycket bättre nu än det gjorde förra året! :) Klippte och stylade även min syster idag och blev riktigt nöjd med båda reslutaten! Kan visa bilder på hur min systers hår blev i något skede! :)

Hoppas ni får en trevlig kväll!

F/W jackets

 
F/W jackets
1 HÄR / 2 HÄR / 3 HÄR
Var inne på Nelly och kollade in deras sortiment och märkte redan på första sidan att de hade -20% på allt från deras egna märke NLY Trend så klickade genast in mig där och hittade dessa godingarna ovan!
 
Jag har ju egentligen en jacka tills i vinter men den är verkligen supervarm! Så skulle behöva en medelvarm till den tiden då hösten blir till vinter och det bara är några minus grader, och ovan har vi tre varianter som gärna skulle få flytta in i min garderob!
 
Nummer tvåan kan ju bli lite för kall, speciellt vid halsen, så den är mera till hösten skulle jag säga. Men nummer tre gillar jag faktiskt riktigt mycket! Ser ju lite ut som en läderjacka fast ändå inte! Och nummer ett så liknar verkligen en jacka jag har haft från Nelly från förr bara att ännu snyggare!
 
Har du någon favorit av dessa tre?

Dagens projekt

Idag i skolan så färgade jag mitt hår och här ovan ser ni hur resultatet blev! 
Det var verkligen inte en smidig färgning eftersom att vi blev tvugna att färga det två gånger då första gången inte alls tog på mitt hår. Sjukt jobbigt men är supernöjd med resultatet! 

Belysningen i salongen är verkligen inte den bästa så resultatet är mycket mera askigt, ljusare och så mycket finare än på efter bilden ovan! De som följer mig/är vän med mig på snapchat (@ettakung) så ser hur det egentliga resultatet blev! 

Men hur som haver är jag riktigt nöjd med resultatet och är redo för skolfotograferingen nästa tisdag! Nu återstår det bara att färga ögonbrynen! :)

Vardagssmink

Concealer: MAC Pro Longwear Puder: Rimmel Stay Matte Bronzer: Too Faced Chocolate Soleil. Borstar: Real Techniques och Forever Living.
Ögonskuggspalett: MUA Ögonbrynswax: Lumene Mascara: Too Faced Better Than Sex Ögonbrynspenna: Lumene. Borstar: E.l.f. och Forever Living.
 
Jag frågade för ett tag sedan om ni var intresserade av att se vad jag använder för smink till vardagen och nu äntligen fick jag det gjort! Så här är det jag använder en vanlig skoldag eller jobbdag då jag inte satsar något extra på morgonen. 
 
När jag tog fram allt som skulle fotas blev jag lite förvånad över hur mycket det egentligen behövs till mitt 15-20 minuters vardagssmink! Om jag satsar lite mera på sminket lägger jag eyeliner, primer, highlighter, flera olika ögonskuggor, blush och lite annat smått och gott jag hittar! 
 
Vad använder du för vardagssmink?

Mys söndag

Nu har jag allt jobb för denna helg avklarat och frisörämnen i skolan börjar äntligen imorgon! 
Just nu är jag och håller William sällskap med att kolla på Bones! Finns inte så mycket annat att göra då han bara kan ligga ner och annars får kan hoppa omkring på kryckor, så det är inte så värst kul! 

Är supertaggad och redo för frisörämnen igen nu på måndag! Och vi hoppar genast in i rutinerna och börjar med kundarbete redan första tisdagen, så om ni vill komma och göra en ändring i håret och bor i Vasatrakten så har vår klass kundarbete på tisdagar och torsdagar! :)

Nu blir det mera Bones och mys resten av kvällen! 
Vad har du gjort i helgen?

Nytt i sminkväskan

I mitt paket från Brallis som innehöll mina sminkborstar från BH cosmetics (bilder kommer snart!) fanns även dessa små godingar till mitt egna bruk! Är övrigt helt chockad över frakttiden! Lade min beställning sent på torsdag kväll och på måndag morgon var paketet klart för uthämtning!
 
Har länge funderat på att köpa en Dipbrow Pomade från ABH men har hittat denna från NYX som ska vara exakt samma men för nästan tre gånger billigare! Och denna Miracle Complexion Sponge från Real Techniques har jag funderat på länge och nu är den äntligen min! Får se vad jag hittar på för trolleri i ansiktet med denna ;)

Har du testat någon av dessa?
 

Dejten som slutade vid akuten

Tänkte uppdatera läget lite med vad som hände efter att jag skrivit klart mitt föregående inlägg om att William plötsligt fick riktigt ont i benet.
Vår dag som skulle spenderas för att fira oss och våran kärlek styrdes mot akuten där allt det roliga tog slut. Plötsligt hade William så ont så att han inte kunde stå, gå, sitta eller ligga, vilket var riktigt skrämmande att se och uppleva. 
 
Efter en smäll han fått i skolan förra veckan så har benet svullit och svullit och till slut var det så mycket vätska som hade samlats i benet så att det började ta sjukt ont och verkligen var svullet. Vi satt sammanlagt fyra timmar på akuten och jag som hade ett finskaprov idag så fick läsa på det där så mycket jag kunde då jag kom hem nästan mitt i natten.
 
Allt är bättre nu och problemet är så gott som det går löst. Det var tal om att han skulle ha sugit ut den extra vätskan i morse vid akuten då han var där igen, men de bestämde sig för att låta det fara bort naturligt. Så denna helg kommer jag vara och ta hand om min älskling som inte kan göra så mycket annat än att ligga i sängen. 
Bilden ovan är den ända jag tog under väntan.

Våran dag idag

Idag firade jag och William 2,5 år tillsammans med att äta riktigt god mat på Rosso! 
Tanken var först att vi skulle fara till Strampen, men eftersom att de hade ändrat menyn blev det Rosso istället!

Själva maten var helt okej god men efterrätten var helt magisk! Jag åt kycklingciabatta och till efterrät delade vi på en chokladkaka med banana-split glass, så gudomligt gott! Min favorit var glassen så William fick äta det mesta av kakan! :)

Nu får vi se vad vi ska göra resten av kvällen men säkert blir det något lungt eftersom att William fick plötsligt sjukt ont i benet så vi ska kolla upp det nu. 

Måndagspepp

Vet ni vad? Jag har börjat lyssna på podcasts! Eller ja, egentligen en just nu. Jag har alltså börjat lyssna på Hanna och Ellinors podcast Måndagspepp och den är verkligen så bra! Känner igen mig i så många saker de berättar om och det känns som om man skulle ha deeptalk med sina bästa flickvänner i sitt rum då man lyssnar på dom!
 
Har hittils lyssnat på endast några avsnitt och älskar redan hela konceptet! Har inte riktigt förstått mig på podcasts förr men har alltid varit intresserad då det verkar vara en ganska stor sak speciellt i Sverige, och nu kan jag inte sluta lyssna!
 
Lyssnar du på podcasts? Isåfall vilken/vilka?

Stay matte

 För ett tag sedan så skaffade jag mig detta transparenta puder från Rimmel och nu när jag har använt det ett tag tänkte jag skriva lite kort om det och vad jag tycker om det! 
 
Jag har använt ett CC puder från Lumene i nästan ett år och det har jag verkligen tyckt om, men detta var verkligen så mycket bättre! Det håller mitt ansikte matt fastän jag svettas och stressar på jobbet! Det är även så sjukt billigt och finns i nästan varje affär känns det som! 
 
Jag blev intresserad av detta puder efter att ha kollat på flera Youtube videos där olika personer hyllar detta puder och har haft detta för flera år sedan och nu gav jag det en till chans och ångrar verkligen inte det!
 
Detta puder får 5/5 i betyg av mig!
 
Har du testat detta puder?

The laced shirt

lacing
 
Tryck på bilden för mera information 
Jag har tidigare i höst/sensommar tänkt att jag inte ska följa snöringstrenden på tröjor, skor, klänningar osv i höst, men sedan såg jag dessa snygga tröjor på Ginatricots hemsida och ändrade mig totalt! Nu känner jag att jag bara måste äga ett snörat plagg i höst!
 
Den som lockar mig mest är nog nummer ett och sedan nummer tre. Dessa är inte heller alls dyra, mellan 15-25€ ligger dessa på! (ca. 150-250kr) Så nästa gång jag är i stan kommer jag helt klart pröva på någon av dessa om de finns i min storlek!
 
Vad tycker du om denna trend? Är det något du vill ha på dig?

Favoriter just nu

 
 
 Några favoriter från min spellista för tillfället! 
Är själv helt chockad att jag har två (!!!) finska låtar jag hör på hela tiden just nu, och en av dom ser ni ovan. Brukar tycka att finsk musik är typ det dåligaste som finns men ibland släpps det faktiskt såna låtar som går att lyssna på! Tycker bara övrigt inte om stilen i de flesta finska låtarna!
 
Som ni kanske även också ser så hör jag mest på sådant som kommer i dom populäraste radiokanalerna, och det är ju egentligen därifrån jag hittar alla bra låtar då jag inte är en sådan som gräver mig djupt in på olika album osv. på Spotify!
 
Vad lyssnar du på för musik?

Back to business

Den andra bilden är tagen vid mitt nya sminkbord i min walk-in-closet! Vill ni se bättre bilder på hur det blev? 

Nu har jag äntligen beställt sminkborstar på torsdag kväll till nästa period i skolan då vi börjar med frisörämnen och makeup! Beställde även lite annat smått och gott till mig själv som jag är supertaggad på att testa! 

Är så taggad på att börja med frisörämnen igen då det är nu ett halvår sedan vi hade det sist! Har ju haft gymnasieämnen i sista perioden före sommarlovet och nu i första, så nu längtar man verkligen tillbaka!

Nu blir det jobb resten av helgen!

Bästa hårsnoddarna

Jag har använt mig av liknande budgetvarianter av Invisibobble i flera månader nu men efter att två stycken gick sönder precis före jag skulle till jobbet (och jag hade inte extra med mig) så tyckte jag att jag skulle testa på den äkta varan och se om det är bättre kvalité!
 
Har använt dessa endast en gång och kan redan märka skillnad! De är mycket mera stabila och det krävs exakt tre varv i mitt hår. I dom förra var tre varv för löst men fyra varv för spänt, så det var lite jobbigt. Materialet känns också mera hållbart, så får hoppas att dessa håller mer än ca 1 månad!
 
På första bilden ser ni alltså varför dessa är bättre än dom vanliga svarta hårsnoddarna! För mig har jag märkt att jag aldrig får huvudvärk i slutet av dagen och svansen börjar inte heller ''säcka'' ihop sig efter någon timme som det gör med dom svarta! 
 
Vilken typ av hårsnoddar använder du?

Onsdagspepp

Nu är halva skolveckan avklarad och jag känner mig verkligen trött! Är inte heller så värst taggad på att inleda jobbhelgen redan på fredag efter skolan...
 
Men här är i alla fall några peppande ord som får mig lite mera motiverad och att inte tänka på de dåliga sakerna i livet! Några visa ord som kanske gör det lite lättare att ta sig igenom vardagen då det känns lite extra jobbigt. :) 
Jag älskar att läsa peppande texter för jag känner mig alltid en smula bättre då man scrollar ner på instagram eller tumblr och så ploppar en fin text upp! Idag behövdes det verkligen :)
 
Vad tycker du om peppande texter?


Black x Black

 
black x black
Höst outfit som jag har lagt ihop via Polyvore! Fick äntligen problemet med storleken på kollagen löst, så nu ska det fungera i framtiden också! 
 
Är så kär i knee high boots och skulle mer än gärna äga ett par i både svart och beige! Skulle dock vilja ha ett par med låg klack så man kan använda dom i skolan osv utan problem! Kappan från Jacqueline de Yong har jag blivit totalt förälskad i! Inte alls dyr och perfekt basic kappa. Får se ifall jag beställer hem en i svart eller vitt!
 
Hela denna outfiten skulle jag mer än gärna ha på mig i höst med ett par svarta strumpbyxor till! Så snyggt enligt mig! :)
 
Skulle du ha på dig denna outfit?

Blending eye brush

 Äntligen har jag skaffat en ordentlig borste för att lägga färg i creasen eller bara blenda ut sminket på ögonlocket! Denna var en riktig budgetvariant från E.l.f. och den blev min för endast 4,50 € / ca. 40 kr! 
 
Har testat denna några gånger nu och den är faktiskt riktigt bra för att vara så billig! Den känns riktigt mjuk och härlig på ögat och gör jobbet bra! Kan verkligen rekommendera denna om ni söker efter en liknande sminkborste, eller vilka som helst sminkborstar! E.l.f. har ju hur många sminkborstar som helst! :)
 
Äger du något från E.l.f.?

Sunday is for snuggling

Hoppas ni har haft en fin helg! Min helg har bestått av en hel del jobb både lördag och söndag så nu känns det verkligen skönt att få pusta ut och vila den sista tiden som finns kvar nu av helgen! Var ju ändå ledig på fredagen så det blev lite som en extra helgdag ledig för mig :)
 
Snart kommer William hem till mig så ska jag klippa hans hår och sedan ska vi bara mysa framför några avsnitt Bones, låter perfekt i mina öron! För er som inte har sett Bones kan jag verkligen rekommendera den serien! HÄR har jag skrivit lite mera om serien :)
 
Vad har du gjort i helgen?

New in from Nike

 En ny sport-bh från Nike som jag beställde för inte så länge sedan!
Har faktiskt bara två sport-bhar från förr och båda är i samma modell som denna och också från Nike! Jag har alltid haft enfärgade kläder på gymmet men nu tänkte jag köra på något lite annorlunda och skaffa en med mönster! Var lite osäker över detta mönster men när jag såg den framför mig såg den bättre ut än på nätet!
 
Förresten så har jag äntligen tagit tag i en sak jag har velat ha och göra väldigt länge! Jag har nu äntligen fixat ett ordentligt belyst sminkbord i min lilla walk-in-closet! Sminkade mig där i morse och är så nöjd med allt! Ska bara köpa ett annorlunda bord och en ordentlig stol dit, och jag vet exakt hurudana jag vill ha!

 

Ny design!

Nu äntligen har jag bytt min design på bloggen till en helt ny och fräschare variant! Är så mycket mera nöjd med denna design än den förra!
 
Det enda som verkligen blev dåligt med denna design var att designen syns endast på datorn och funkade inte alls via telefonen. Så jag blev tvungen att mobilanpassa bloggen och det är så tråkigt och gillar inte alls det, så får de hur jag löser det problemet. 
Kollagen gjorda i Polyvore passar inte heller in i denna designen och det är ju supertråkigt, men det går ju alltid att fixa på något sätt!
 
Vad tycker du om den nya designen?
 
Bjuder på ännu en bild tagen av Sarah! Är så nöjd med alla så skulle vilja lägga en i varje inlägg, haha! Besök hennes blogg! :)


Framtidsdrömmar

Jag surfade omkring på hemnet igår och blev helt kär när jag såg bilden på sovrummet! Klickade mig in på själva lägenheten för att se hur resten såg ut och det var verkligen superfint! Hela lägenheten var så stor och rymlig och verkligen så fin och ljus! Min framtida lägenhets största kriterie är nog det att den ska vara väl upplyst så man inte känner sig mörk och instängd om dagarna!
 
Lägenheten ligger i Göteborg på Hvitfeldtsgatan och är nyligen renoverad! Vissa rum kan jag faktiskt säga att inte riktigt var precis som jag skulle inreda mitt framtida hus eller lägenhet, men helheten är verkligen fin! 
 
Brukar du kolla på inspiration till hemmet?

Floral dress

Det var verkligen länge sedan jag beställde denna klänning, men den har bara lämnat lite åt sidan då vädret inte är så somrigt längre men idag kom jag ihåg den så tänkte visa hur den ser ut på mig! 
Genast jag satte den på mig så kände jag att denna måste jag ha med till Spanien på höstlovet! Riktigt härlig sommarklänning, synd att sommaren är slut nu!
 
Annars idag har jag skrivit ett finskaprov som gick alldeles över förväntningarna så nu är det avklarat och nu behöver jag inte tänka på det längre! Har haft sån sjuk ångest över det provet de senaste dagarna och nu när det äntligen är skrivet känns allt underbart!
 
Slutade väldigt tidigt idag så for och hämtade ut ett paket (innehållet får ni veta snart!) och ställde mig i kön för att få ett bord på Combo loppiset.
Imorgon har jag sista skoldagen för denna veckan eftersom att fredagen är ledig! Hur skönt som helst!
 

NYX wanties

 

Nyx wanties
På senaste tiden har mitt intresse för NYX Cosmetics vuxit och blivit större. Via Youtube har jag hittat några produkter som verkar superintressanta och tänkte prata om dom lite idag!
 
Tame & Frame och Micro Brow är precis som Anastasia Beverly Hills Dipbrow Pomade och Brow Wiz! Har kollat på videos via youtube där de jämför produkterna och de är nästan identiska, och vem vill lägga över dubbelt så mycket pengar på samma produkt? Not me!
 
Setting sprayet har jag velat ha länge och Wonder sticken och Liquid illuminatorn har jag märkt på senaste tiden och är superintresserad av dom! Wonderstick är en penna med contour på ena ändan och highlight på andra ändan. Liquid illuminator är en flytade highligher som man ska dutta på kindbenen, verkar superbra!
 
Har du testat något från NYX? 
En 17 årig finlandssvensk flicka med stora drömmar som studerar andra året till frisör!

Häng med här i bloggen i min vardag och sånt jag håller varmt om hjärtat! Jag har ett stort intresse för skönhet och mode så det bjuds det på en del här. Försöker även inspirera och komma med oilka tips.

Hoppas du hittar något intressant att läsa!