Julfest med jobbet

Igårkväll var det julfest med jobbet som stod på schemat! Ni såg ju en liten del igår om hur jag ungefär såg ut under kvällen, ändrade lite på looken till sist och på den första bilden kan ni se vad jag hade på mig under kvällen! 

Först åt vi på Amarillo och jag blev så besviken av att alla vi som var under 18 år var tvugna att sitta i ett skilt bord från alla andra? Dom kunde liksom inte lägga dom som inte tänkte dricka ändå i samma bord som oss så vi inte behövde sitta endast 4 pers då alla andra sitter hela gruppen? 

Kvällen blev i alla fall bättre efter att vi fick i oss den goda maten och gick iväg till "efterfesten" där det var olika tävlingar och sånt! Riktigt kul kväll var det sist och slutligen! Skulle ha varit roligare ifall det inte skulle varit på en söndag, men vad kan man göra åt det! 

Getting ready

Håller på som bäst och fixar mig klar inför julfesten med jobbet! Är riktigt taggad, ska bli kul att få bekanta sig lite mera med alla :) Ser ni förresten hur sjukt långa mina fransar har blivit?? Allt tack vare mitt älskade fransserum, gör underverk! 

På julfesten blir det först middag på Amarillo och sedan förflyttar vi oss till Aschan caféet där vi kommer vara resten av kvällen och där kommer det delas ut årets titlar och secret santa presenter! Kommer bli så kul att se vem som vinner årets titlar! 

Nu ska jag fixa mig klart och sedan bege mig mot stan där jag ska hämta upp klänningen jag ska ha ikväll! 

Galan 2015 goodiebag

Här ovan ser ni vad som fanns inne i goodiebagen från galan! En välfylld och riktigt rolig goodiebag! 
Min favorit i goodiebagen var kaffemuggen! Locket är av silikon så det är lätt att ta bort, och denna hade jag tänkt ha som vanlig mugg hemma. Riktigt snygg design har den, riktigt praktisk!
Blev också riktigt taggad över deoderanten, shimmer bodylotionen från Dermoshop och disktrasan!
 
Det fanns även massor av presentkort och rabatter i påsen och några av dom ser ni på bilden ovan! Det är inte ens nära hälften av vad man fick, det var så sjukt mycket olika roliga rabatter man får ta del av, så nu blir det julshopping! 
 
Denna goodiebagen får
♥♥♥♥/
4/5 poäng av mig! Den skulle ha fått fulla poäng ifall det skulle ha funnits flera ''gratissaker'' eller vad man nu ska kalla det, eftersom att dom blev jag mest taggade över och kommer ha användning av. Men denna goodiebag är sjukt bra ändå och är supernöjd med den! Ida-Marie och Maria har verkligen lyckats!

Mina favoriter

Årstid: Sommar helt klart!

Dag: Fredag eller lördag.

Tid på dygnet: Någon gång runt 12 skulle jag nog säga!

Blogg: Pdotter.

Instagram: Kanske det är @Gabriellajoss :)

TV program: Svenska Hollywoodfruar!

Podd: Måndagspepp! 

Skor: Mina svarta Nike Roshe Run.

Skönhetsprodukt: Too Faced Better Than Sex mascara.

Parfym: Chanel Chance edt, doftar gudomligt!

Klänning: Just nu den jag hade på Galan!

Väska: Min väska från Mango, dock har den sett sina bästa dagar.

Låt: Just nu är det kanske Fly By Night - Broiler.

Dricka: Coca-cola.

App: Instagram.

Godis: Naturgodis från Parrots.

Maträtt: Tacos.


Lånade denna lista från Kissies blogg, men kortade av den lite grann. Kommentera gärna ifall du också gör den så får jag kika in vilka dina favoriter är!

Hoppas på motivation

Några bilder som jag knäppte med telefonen under gårdagen! 
Usch vilket väder det är idag alltså :( blev så ledsen när jag steg ut ur dörren och det regnade och var allmänt slaskigt och äckligt väder, snön får mer än gärna komma tillbaka nu! 

Igår gjorde jag en comeback på gymmet efter typ 1-2 månader! Jag vet inte riktigt varför jag slutar plötsligt att gå till gymmet under några månaders tid och då jag drar mig till gymmet igen så märker jag hur mycket jag har saknat det! Så nu hoppas jag att motivationen hålls på topp!

Efter gymmet åkte jag och William till Subway och jag åt en sallad vilket jag inte har gjort på länge, och gud så gott det var!

Reversed bucketlist del 2

Då var det dags igen för en reversed bucketlist, och denna gången är det del två! Läs del 1 HÄR. 
Vet inte om detta räknas, men min absoluta favoritparfym är från Chanel! Chanel Chance edt heter den! 
Efter galan fick vi skjuts i limousine till stan! Detta var andra gången jag åkte i limousine, alltid lika kul och så känner man sig lite speciell, haha!
 
Fastän jag inte bor så värst norrut här i Finland så har jag turen att se riktigt fint norrsken här i Vasa några gånger om året! Alltid lika magiskt och fint :)
 
Saknar verkligen att bo riktigt nära stranden. Gjorde det i över 10 år i Vikinga tills vi flyttade till Solf. Nu i efterhand märker jag hur mycket tid jag faktiskt spenderade vid stranden och hur fina soluppgångar och solnedgångar man såg!
 
Kommer inte ihåg så jättemycket från då jag åkte helikopter på Gotland då jag var så liten. Vi åkte i alla fall en fin sommardag lite omkring Gotland och jag fick sitta framme! Kommer ihåg hur häftigt det var och hur hårt det gick!
 
Har du också gjort en reversed bucketlist? Kommentera då mer än gärna om du har gjort en eller tänker göra en, skulle vara riktigt kul att läsa vad du har gjort! 

Julklänningar

red dresses
 
 
 1 HÄR / 2 HÄR / 3 HÄR / 4 HÄR (affiliatelänkar)
Snart börjar det ju närma sig juletider vilket innebär julfester och sedan själva julen! Själv ska jag på julfest med jobbet i helg vilket jag ser väldigt mycket fram emot! Det är inte så formellt så kommer inte klä upp mig så supermycket, men hade tänkt ha på mig min nya gråa basic klänning!
 
Jag har bestämt mig för att i år ska jag ha en röd klänning på julafton! Är helt kär i nummer två och nummer ett! Funderar faktiskt riktigt starkt på att beställa hem tvåan, den skulle vara helt perfekt på julafton! Och nummer tre var ju hur fin som helst den också! Älskar verkligen snöringstrenden, så fint!
 
Hittade du någon favorit bland dessa?

Tankar om Galan 2015

Vilken kväll det var igår! Vi var ju på Galan igårkväll som hölls i Vasa stadshus och det var så fint ordnat och hela kvällen gick riktigt smidigt! 

Det var ju meningen att jag skulle ha en långklänning på mig under kvällen, som jag redan hade bestämt att jag skulle ha för länge sedan. Men då den inte kom fram eftersom att posten strejkar fick jag springa som en galning och leta efter en helt ny outfit kvällen före galan, och resultatet ser ni ovan! Blev ändå riktigt nöjd med min outfit, och Jennifer fixade min fina frisyr och jag fixade hennes! :) 

Kvällen var riktigt trevlig och det var riktigt spännande att se alla favoriter ur finlandssvenska bloggvärlden samlade på en och samma plats! Vågade inte gå fram till så många, men nu i efterhand önskar jag att jag hade gjort det! 

Var du på Galan 2015? 

Sneak peek av galaoutfiten

Här ser ni en liten sneak peek på vad jag kommer ha på mig ikväll på Galan 2015! 
Just nu gör jag och Jennifer oss redo med smink och hår hos mig och sedan före galan ska vi möta upp Natalie som vi också ska gå med! Nu känns allt riktigt bra inför kvällen och vi är riktigt taggade trots att jag hamnade att köpa alla smycken och en ny klänning igår efter praktiken, men allt löste sig i slutändan! 
 
Ses vi där ikväll?

Inför Galan 2015

En färgning jag gjorde på min jobbkompis idag! Gjorde hennes ombre/balayage lite ljusare och så att den började tidigare och tog bort de gula tonerna ur håret! 

Nu ska jag gå på jakt efter en klänning till galan eftersom att min klänning jag beställde från Members inte kommer i tid då posten strejkar, så får lägga pengar på en till klänning tack vare det, så det känns ju lite surt, men vill verkligen gå på Galan! :)

Resten av kvällen är lite oklar men jag och William kommer säkert ta en myskväll som vanligt och ladda batterierna efter en jobbig vecka! 

Vad ska du göra i helgen?


E.l.f contouring

När jag var inne i skolan en dag förra veckan så hade E.l.f. försäljningsställningen kommit till skolan och jag som hade funderat på att köpa denna hela sommaren slog äntligen till!
 
Jag var mest förväntansfull på blushet och det var egentligen därför jag köpte denna. Jag blev dock lite besviken på den eftersom att det är riktigt svårt att få upp produkten på borsten för mig. Bronzern var däremot riktigt bra och är nästan likadan som min favoritbronzer från Too Faced, så det var ju ganska kul att man hittade nästan en kopia av den! 
 
 
♥♥♥♥ / ♥♥♥♥♥
Denna får 4/5 poäng av mig! Blushet hade riktig fin färg men det tar en stund före man får byggt upp färgen på kinderna. Stort plus för bronzern! Litet budget tips för er som funderar på att köpa Chocolate Soleil från Too Faced!

Egendesignat skal

Här på bilden ovan ser ni mitt nya egendesignade skal som jag fick hemskickat i samarbete med GoCustomized! Jag funderade ett bra tag på vilket motiv jag skulle göra, men till slut använde jag hemsidans färdigtdesignade motiv, alltså ett marmormotiv, och skrev sedan mina initialer för att göra det mera personligt!
 
Jag är supernöjd med hur motivet blev och även över kvalitén hittils! Skalet ser lite glansigt ut, men det känns rätt så matt vilket jag gillar. Skalet hålls i handen riktigt bra och är inte halt som vissa andra skal lätt kan vara.
Jag har ju designat flera skal förut men detta var en av mina absoluta favoriter och blev riktigt nöjd med det då det är så simpelt men ändå visar lite av mig i det.
 
Kan verkligen tipsa om att göra ett eget skal till julklapp! Du kan designa ett till dig själv, någon kompis eller familjemedlem till exempel! Så kul och presonlig gåva som man har med sig över allt! Sedan går det ju också att beställa till utlandet lätt via deras hemsida, vilket är riktigt bra då det inte är så många hemsidor som alltid gör det. 
Jag själv har ju en iPhone 5/5s och här kan du designa ett iPhone 5/5s skal, men det finns skal till väldigt många andra märken och modeller!

Fullt schema

Skäms lite över att min uppdatering inte har varit på topp den senaste tiden, men har haft så sjukt mycket på schemat nu med praktiken och allt! Hinner liksom inte göra något annat på dagen än att vara på praktik då jag slutar så sent och har långa dagar + jobb på helgerna, så hoppas ni förstår det! 

På torsdag kommer jag antagligen att färga håret och bli lite fräschare inför Galan på lördag! Är så taggad och väntar med spänning på att min klänning ska komma på posten vilken dag som helst! 

Nu ska jag iväg på ett möte, hoppas ni får en fortsatt fin kväll! 

Min favoritplats

 Detta är min absoluta favoritplats i huset, älskar verkligen att bara sitta här eller organisera mitt smink eller mina kläder. 

Jag har ju inte visat förr hur mitt sminkbord blev, så nu ser ni det på översta bilden! Det var egentligen menat att det skulle vara lampor som var "bollar", men dessa fungerar hur bra som helst, men är ju inte lika snygga! 
Kommer säkert även att skaffa ett annat bord då detta är så basic. Det är i passlig storlek men vill ha ett bord med lådor dit man kan förvara ännu mera smink! 

Var är ditt favoritställe hemma hos dig?

#prayforparis

Kan inte förstå att något så här hemskt har hänt igår. När ska allt hemskt sluta? När ska alla inse att våld aldrig löser något? Hur många gånger ska något liknande hända före man börjar göra något åt det? 

Mina tankar går till alla utsatta. Kan inte föreställa mig hur alla drabbades familjer och nära känner sig nu. Helt sjukt är detta! 

#prayforparis


Galan 2015

Igår var jag och Jennifer äntligen efter våra biljetter till Galan 2015! Så nu känns allt riktigt på riktigt och vi båda är supertaggade på att gå på galan! 
Klänningen är beställd, smycken är valda och nästan allt annat är på klart inför galan! Natalie kommer också med oss vilket blir riktigt kul! 

Ikväll kommer jag och William laga tacos, se på idol och bara ligga och ta det lungt! Efter första veckan på praktiken är jag helt slut, så kommer bli riktigt skönt att bara koppla av!

Vad ska du göra ikväll?

My makeup wanties

 
Beauty wantiez
Här ovan ser ni några sminkprodukter som jag verkligen vill ha för tillfället (julklappstips ;)?) och har faktiskt bestämt mig för att köpa två av dessa nu i slutet av denna månad då min syster åker till Stockholm, kan ni gissa vilka produkter det är? 
 
Först och främst så skulle jag vilja testa på Hoola bronzern från Benefit eftersom att jag har hört så mycket bra om den. Samma sak gäller med detta blush från NARS! Känner bara hur jag behöver det! Nyansen heter ''Orgasm'' (tror ingen sminkgalen har missat detta blush?) Näst på listan har vi ett starterkit från Bareminerals. Vill börja använda mineralfoundation, så nu gäller det att hitta något bra! Har någon något tips?
 
Och på fjärde punkten ser ni Too Faced Better Than Sex mascaran som jag har bloggat om förut. Absolut bästa mascaran jag testat! Och sist men inte minst, några godingar från MAC! Min concealer börjar ta slut, så det är dags att köpa en ny! Fix+ sprayet har jag inte kunnat sluta tänka på ända sedan jag testade på det i Stockholm i somras, och ett läppstift skulle jag inte tacka nej till!
 
Har du några sminkwanties just nu?

Praktik på Flow

Mina två senaste arbeten jag har gjort på praktiken! 
Nu har det gått tre dagar av min praktik och har verkligen gillat allt hittils! Trivs som fisken i vattnet i salongen och alla där är supertrevliga! 

Igår klippte jag William och blev supernöjd med resultatet. Man ser inte så stor skillnad på före och efter bilderna men det var verkligen en sjuk förändring!
Idag hade jag en färg + klippkund och blev faktiskt riktigt nöjd med resultatet! Kunden var också riktigt nöjd vilket alltid är kul att se! :)

Om ni är intresserade av att komma till mig på Flow så får ni -50% på alla behandlingar! Jag gör mest klippning och färgning, så bara att boka en tid ifall ni är intresserade!

NLY Trend by Janni Delér

Tröja / Klänning
Ni har väl inte missat Janni Delérs kollektion för NLY Trend? Jag var lite skeptisk först när jag läste att den var 70-tals inspirerad och skulle innehålla utsvängda byxor och liknande men blev faktiskt riktigt förvånad över hur mycket fina saker det fanns i hennes kollektion!
 
Turtleneck tröjan och overknee bootsen blev mina solklara favoriter och det kliar faktiskt lite i fingrarna och vill beställa hem båda två! Den första klänningen var också sjukt snygg! Detta är helt klart min favoritkollektion av alla kollektioner Nelly har gjort samarbete med tidigare!
 
Finns det något du har spanat in på från kollektionen?

Apptips!





Jag måste tipsa er om en nyfunnen superbra app vid namnet Jodel! Så sjukt kul app med anonyma statusar som man kan gilla / dislikea och kommentera, och allt är anonymt! 

Jag vet inte hur populär denna app är i olika städer men i Vasa stad är den helt klart roligast och mest uppdaterad, men då man åker hem till Solf blir den lite mera död. Det är alltså så att man kan läsa statusarna som är inom 10km radie om jag inte minns helt fel, vilket gör det hela roligare!

Så ni alla bara måste ladda ner denna sjukt roliga app, så blir vi flera jodlare! Kan dock varna om att den är ganska så beroendeframkallande, hehe...

Glad farsdag!

Hoppas ni alla har firat/firar era pappor idag och visar dem lite extra kärlek, för idag är det ju farsdag! Inte för att jag tror att någon har missat det men ;)

Min pappa är bortrest denna helg så jag firade farsdag hos William med honom, hans bröder och föräldrar! Åt världens godaste mat och ligger fortfarande i matkoma några timmar efteråt, haha... 

Och på tal om ingenting alls så börjar jag ju på praktik på måndag (imorgon) och är såå taggad! Ni kommer att hitta mig fem veckor framåt på Flow i Rewell Center i Vasa. Så det är något som jag ser riktigt mycket fram emot just nu! :) 

Har du firat farsdag idag?

Reselista

Stadssemester eller solsemester?
 Vilket svårt val, älskar både och! Men får nog säga solsemester :)
 
Vilka länder har du varit i?
 Finland, Sverige, Danmark, Estland, Lettland, Frankrike & Spanien (tror det var alla)
 

Senaste resan du gjorde?
 För någon vecka sedan till Maspalomas, Gran Canaria!

Hurudan resväska har du?
 En stor vit från Renoma! Gillar den starkt!
 
Hur reser du helst: tåg/bil/båt/flyg/buss?
 I ordning: flyg, tåg, bil, båt, buss.
 

Drömresemål?
 Svår fråga, vill resa överallt! Men mest av allt skulle jag vilja roadtrippa igenom USA!
 
Har du någon resa inplanerad?
 Nej faktiskt inte, men jag och William planerar en Spanienresa till påsklovet/sommarlovet!
 
Det bästa med att resa?
Att få uppleva en massa nytt! Sedan är ju shopping även ett plus om det finns möjlighet till det! 

Hårmodell

Idag var det den sista kundarbetsdagen före vi åker ut på praktik, och vi fick en skön sovmorgon och började först klockan 13! Så imorgon är det den allra sista dagen före vi alla går lite skilda vägar ett tag, men vi kommer bli återförenade på våren igen! Så imorgon kommer vi att ha lite glögg och pepparkaksmys före vi alla säger hejdå till varandra!

På den andra bilden ser ni en uppsättning som jag gjorde på Sarah när hon kom som modell på måndag till skolan! Imorgon kommer Emilia som modell på morgonen, så får se vad jag hittar på för kul till henne! :)

Makeup Revolution palette

Här på bilderna ovan ser ni ett av mina inköp som jag köpte då jag var i Spanien på höstlovet! Mera om resan kan ni hitta i Spanien kategorin som detta inlägg även är i! :)
 
Jag köpte denna palett ganska så spontant, och mest för att den var så sjukt billig. Den blev min för under 11€ / 110kr! Man fick då alltså 32 ögonskuggor och det finns både matta och skimriga vilket är riktigt bra! Skuggorna är också väldigt krämiga och fastnar lätt på penseln. För bästa resultat så kan man använda en ögonskuggsprimer under skuggorna, men det funkar även utan!
 
Jag har hört mycket bra om detta märke och just att det är billigt är ju ett stort plus, mera för pengarna! Så kan verkligen rekommendera denna palett som heter ''Beyond Flawless''. De har även paletter som sägs vara exakta kopior av Urban Decays Naked paletter, stort tips!
 
Äger du något från Makeup Revolution?

Oktober snapshots

I början av månaden köpte jag min älskade kamera, Sony a5000! / Strosade omkring på gatorna i Spanien under Oktober månad också!
En hund som kom och överraskade oss lite med ett litet besök till vår frisörlinje! / En sjukt god dajm cheesecake som jag och William gjorde! Kan lägga upp receptet här ifall någon är intresserad?
Gjorde shellac för första gången på Jennifer i skolan! / Då det var dags att åka hem igen från Spanien
Pancho Villa besök med frisörklassen! / Och på flyget på väg hem från Spanien, sjukt fin himmel det var ett tag!
 
Här bjuder jag nu igen på några snapshots från Oktober månad! Har faktiskt inte fotat så mycket under månaden, mest bara då jag var i Spanien, men hoppas det var kul att se igenom ändå! :)

LUSH julnyheter

I samarbete med LUSH så fick jag hem detta paket för inte så länge sedan som innehöll tre produkter som kommer dyka upp i deras julkollektion (så klart kommer det en hel del andra produkter också)! 
 
Jag vet nästan helt säkert att jag kommer älska läppskrubben eftersom att jag redan har deras bubblegum läppskrubb och detta är egentligen samma, bara att med en annan doft och så har den även hjärtformat skrubbsocker! 
 
Badbomben är jag riktigt taggad på att testa eftersom att jag aldrig testat badbomb förut och dem verkar ju ganska så populära! Denna var så söt och formad som en jultomte och den heter Dashing Santa!
Shower jellyn hoppas jag att jag kommer gilla, den ser verkligen spännande ut!

Hello november

Inspobilder från min tumblr
Ny månad igen vilket innebär ännu närmare till julafton och nyår! Helt sjukt hur snabbt detta år har gått och snart har man gått halva tiden av yrkesskolan! 

Igår var det ju halloween och jag var ute med några vänner till en lokal och lite annat. Blev en del drama där mot slutet av kvällen som gjorde att jag kom hem ganska sent, men som tur löste sig allt! Bortsett från det var det en riktigt kul kväll! 

Imorgon är det måndag igen och då ska Sarah komma som modell till skolan, ser riktigt mycket fram emot det! :)

Hur firade du halloween?

En 17 årig finlandssvensk flicka med stora drömmar som studerar andra året till frisör!

Häng med här i bloggen i min vardag och sånt jag håller varmt om hjärtat! Jag har ett stort intresse för skönhet och mode så det bjuds det på en del här. Försöker även inspirera och komma med oilka tips.

Hoppas du hittar något intressant att läsa!