Sista dagen i Spanien

Nu har det gått 2 veckor sedan vi kom hit till Spanien, 2 veckor som kändes som bara några dagar. Kommer sakna det här stället så otroligt mycket och skulle mer än gärna stanna hela mitt liv i det här paradiset. 
Kan lungt säga att dessa två veckor har varit de bästa i mitt liv och jag har varit lycklig och haft det kul och skrattat mycket och varit helt utan bekymmer. 
Här mår man.


Klarblått vatten

Vaknade upp 7 i morse och förde med resten av familen Benjamin till flygplatsen, åkte till nått ställe 1 timme ifrån Malaga där det var klarblått vatten (som man tyvärr inte ser så tydligt på bilderna) och gick omkring och tog bilder.
Fick även i slutet besök av ankor/änder som var riktigt snälla och söta och så matade vi dom med bröd!
Redan klockan 11 var vi tillbaka vid huset i Fuengirola och just nu ligger jag och solar vid poolen!






En dag i marbella

Förlåt för dålig uppdatering! blir ju lite dåligt då jag inte har tid eller internet för att kunna uppdatera, ska även försöka svara på kommentarerna imorgon!
Idag har vi varit en sväng till Marbella där jag åt en riktigt god spagetti och därefter gick vi till varuhuset El Corte Ingles (tror jag det heter) och där fanns så mycket fina saker!
Hittade även världens gulligaste katt som levde på gatorna där som folk stod och pajade på osv och han var riktigt gullig och människokär och såg faktiskt ut att må riktigt bra!
 
 
 
 

inspiration: tattoos

Har kollat igenom lite bilder på idér på tatueringar och jag tycker att det är såå många fina tatueringar man hittar!
Då jag lagar tatuering/ar så vill jag göra någon som betyder riktigt mycket för mig och något som jag inte kommer ångra med åren! Vill ha något simpelt och helst på något litet mera gömt ställe!
white ink tattoos är också sjukt fina enligt mig då man inte ser dom lika mycket som de vanliga!

Härlig utsikt!

Godmorgon alla fina!
Så här är utsikten från mitt och Williams rum i Spanien, vi har utsikt över hela Fuengirola och på vänstra sidan också hela Mijas! man ser också nästan över till Afrika härifrån! 
Hade inte med min telefon någonstans igår eftersom vi var på marknaden de håller på tisdagar så man blir lätt bestulen och då blev det inga bilder eller något blogginlägg! 
 

Dagens låt

 
Tänkte köra igen nu på en ''Dagens låt'' och den här gången blev det min absoluta favorit All of me av John Legend! Tycker att den är såå himla fin och har inte någonsin tyckt om en låt så länge som jag har tyckt om den här! 
Ett tips till alla pojkar, ifall ni vill att er kärlek ska falla för er, sjung denhär sången till henne! haha :D

dåligt väder fortfarande i spanien

Idag har det regnat igen och varit dåligt väder fastän det var lovat att bli solsken, blir så sur och stressad över att jag inte kommer hinna bli brun! alla andra hemma i Finland är ju säkert brunare än jag just nu, har ju bara solat ca. 2-3 timmar på 4 dagar...
Bilden ovanför är den godaste och mest efterlängtade glassen jag någonsin ätit, trodde jag aldrig skulle hitta kinder bueno glass men jag gjorde det! åh gud så gott det var!
 

en dag med shopping

Idag har det varit en lite molnig och mycket blåsig dag så det blev inte någon dag vid poolen så då åkte vi iväg till ett shoppingcenter i marbella och shoppade lite och jag är väldigt nöjd med vad jag fick med mig! 
Har även dragit på mig någon äcklig förkylning så har riktigt ont i halsen och känner mig febrig, så det var nog bäst att jag bara tog det lite lugnare idag då! 
Imorgon är det ungefär samma väder och så ska vi hämta den sista brodern från málaga, blir riktigt kul! :)
 

några bekännelser

 
 - Jag drömmer om att få flytta hemifrån
 
- Jag känner mig mycket äldre än jag egentligen är, don't know why!
 
- Jag vill ha typ världens största bröllop med den jag älskar!
 
- Jag hatar då människor måste kopiera andra, det är ju såklart okej att 
bli inspirerad av vad någon gör, men ibland kan det ju gå över gränserna!
 
- Jag skulle vilja ha en vän som man skulle kunna 
dela allt mellan himmel och jord med!
 
- Jag skulle vilja resa väldigt mycket oftare
 
 
 
 

Vi är där var palmerna bor

Sitter för tillfället vid poolen och hänger efter en liten träning med resten av gänget jag är med!
Känns helt overkligt att äntligen vara här i Spanien eftersom att jag aldrig har varit i södern förr!
Idag har jag sett en massa nya saker som t.ex. palmer och kaktusar! 
Kommer inte svara på alla kommentarer och blogga lika mycket under semestern men ska försöka mitt bästa! 
Ska även klämma in några bilder och text då och då!
Tills dess ha det så bra!
 
 
 


 

1 topp 2 färger

SVARTA HÄR / VITA HÄR
Kikade lite in på nelly.com's rea som vanligt och stötte på denna toppen som var riktigt fin i båda färgerna!
Vilken färg tycker du var snyggare? 

Snart i Spanien!

bild från flyget påväg till London för ett halvår sedan!
Just nu är jag högst antagligen på flyget påväg till Fuengirola eller är och sover i villan som vi har hyrt! 
Kommer högst antagligen inte blogga så himla mycket under de kommande 2 veckorna men kommer inte glömma bort att checka in och lägga upp bilder på hur det är i Spanien! Har även tidsinställt lite inlägg för eran skull! Hoppas ni har det själva så bra i Sverige/Finland! pussokram!

premiär för läderjackan i år

en värdelös telefonbild från morgonen
Idag har jag äntligen börjat använda min läderjacka och det kändes väldigt skönt! kände mig så vårig när jag hade på den haha! känns som om våren är här nu påriktigt och så går jag inte runt med min tjocka vinterjacka!
Idag har jag läst ut en bok som slutade så värdelöst så vet inte vad jag ska göra, gjort skoluppgifter som ska göras tills efter spanien och ska ännu hinna packa men så bra som jag är lämnar jag ju det alltid till sist!
Nej men nu måste jag verkligen ta och packa så jag kan åka imorgon! Ha det bäst!
 

Dagens låt

 
En låt som jag alltid skruvar upp volymen på när den kommer på radion, riktigt bra låt enligt mig!
Tänkte göra något lite nytt och köra på att börja göra nu som då ett inlägg som kommer kallas ''Dagens låt'' där jag helt enkelt lägger upp en låt som jag tycker att är riktigt bra och vill dela med mig!
Hoppas ni gillar den här idén!

vitamin well vatten

Hade helt glömt bort att skriva om att jag hade fått hem av världens bästa vitamin well i finland en låda fylld med en massa vitaminvatten! blev så lycklig och det gjorde min dag så mycket bättre! har inte hunnit smaka på alla ännu men de jag redan har smakat på var riktigt goda! 

ett par till i samlingen

Nu har jag inskaffat mig ett par nya converse i min samling och den här gången blev det låga!
Skulle egentligen ha gråa men pappa köpte ett par lite brunare än gråa men på bilderna ser de riktigt gråa ut men i verkligheten är de nog mera brunaktiga. Men trots att det blev fel färg är jag faktiskt nöjd med dom!

en typisk måndag

en bild där man ser lite bättre hur det ser ut framifrån på mitt nya hår!
Idag är det en sådan typisk måndag, riktigt tung och slö och ville bara gråta när jag skulle stiga upp! Var iallafall på alla timmar idag, men kom på nyss att jag glömde bort att jag hade en kurator tid idag, oops!
Iallafall gick dagen mycket snabbare än jag trodde den skulle och vi slutade 4. Efter det sålde jag mina för stora converse och for och åt en cheatmeal till Mcdonalds! skippade även gymmet med william idag eftersom båda var så trötta! inte alls kul, vill ju vara tränad och fin till sommaren!




divergent

Var igår på bio med William och det blev att vi såg på filmen Divergent. Det var en sån sjuuukt lång kö in till biografen och fastän det var premiär förra veckan typ så var nästan hela salen full med folk! 
Och måste bara säga att den här filmen är den bästa jag har sett på väääldigt länge, om inte den bästa jag sett någonsin! Såå himla bra story och bra action och samtidigt romantisk och sådär. Ingen film har fått mig att känna mig så tom som den här, helt som om jag inte skulle veta vad jag ska göra med mitt liv längre, sååå bra var den och ville aldrig att den skulle ta slut! hoppas verkligen att det kommer ut en tvåa av denna!
Rekommenderar väldigt starkt!

några nyttigare snacks!

 
Popcorn - Det är bevisat nu att popcorn är faktiskt ganska så nyttigt, och annars också mycket nyttigare än chips och godis! För att göra det så nyttigt som det går så skippar du popcorn med en massa smör och salt. Bästa varianten är ju att själv helt och håller poppa popcornen i ganska lite fett.
 
Nötter - Nötter som inte är så saltade och inte har choklad på sig är faktiskt väldigt nyttigt i måttliga mängder! Nötter innehåller ju bra fetter, men akta så du inte äter för mycket!
 
Frysta vindruvor - Har själv inte testat detta, men har hört att det är väldigt gott! Frys ner vindruvor, så smakar det som isglass! en väldigt smidig variant som jag vet att många älskar och brukar göra!
 
Frukt - Köp lite frukter och blanda ihop en fruktsallad, riktigt gott och nyttigt! OBS! köp inte konserverad fruktsallad, eftersom att de innehåller olika tillsattsämnen osv! 
 
Dippade grönsaker - Blanda ihop samma dipp som du brukar till dina chips, eller så kan du googla olika andra nyttigare varianter av dippsåser! Skär t.ex. morötter och gurka i stänger och dippa! riktigt gott!
 
Riskakor - Vissa kanske inte tycker om naturella riskakor, men då finns det ju de me smak också! De innehåller väldigt lite kalorier! 15-40 kalorier per riskaka tror jag! riktigt gott enligt mig!
 
Sallad - Min favorit är att göra en riktigt god tonfisk sallad! Riktigt gott och nyttigt! Man kan ju göra flera olika varianter av sallader, men undvik en massa dressingar och oljor och liknande onyttigheter!
 
Torkad frukt - Torkad frukt smakar enligt mig inte som vanlig frukt men smakar faktiskt helt okej, inte min favorit men man kan ju alltid pröva sig fram! Undvik olika torkade frukter med tillsatt socker för att det ska smaka bättre!
 
Mörk choklad - För dom som gillar choklad, detta är en mycket bättre variant, men inte i för stora mängder! Ta några bitar när du känner ett sötsug så lättas det med mörk choklad!

Fina skal från iDiwa.se!

FÖRSTA SKALET / ANDRA SKALET / TREDJE SKALET / FJÄRDE SKALET
Jag har plockat ut några skal som jag tyckte att var finast och eftersom att jag har iphone själv så valde jag att lägga bilderna på iphone skal, men det finns också skal till många olika samsung modeller, alla ipads, alla iphones och till Xperia Z1. Alla skalen är unika och har blivit designade av Malin Wallberg, Idadesign och Avanna.
iDiwa.se har väldigt fina skal för ett väldig rimligt pris! det finns väldigt många skal som jag tyckte om på deras hemsida men jag valde ut lite olika stilar av skal så man kan se vad de har bl.a. :) 

mitt nya hår!

Var ju till frisören igår som jag berättade om några inlägg neråt och här är resultatet!
det blev lite mörkare i roten och en brun med lite rött i i längderna! fram på huvudet som man inte ser nu så har jag lite blonda slingor också, var inte som jag hade tänkt mig med dom blonda slingorna men är faktiskt riktigt nöjd! slingorna syns nästan alldeles för bra just nu men de kommer ju smälta in efter några tvättar! :)
 

nya saker

Min nya tröja från bikbok och min nya sport-bh från nike! 
Är riktigt kär i båda två! älskar bikboks material på alla kläder och nike sport-bhn var skönare än jag trodde!

inspiration: hår

Fixade ganska snabbt ihop ett litet collage på lite hår jag tycker att är snygga!
Så som ni ser tycker jag om antingen rufsigt och väldigt volymigt hår i alla möjliga olika färger eller så stora hollywoodlockar med volym i! platt är också väldigt fint enligt mig men tycker nog mest om de på bilderna!

reafavoriter från nelly.com

HÄR / HÄR / HÄR / HÄR / HÄR / HÄRHÄR / HÄR / HÄR
Har plockat ihop några av mina favoriter som jag hittade på nelly.com's rea! 
Fanns väldigt många fina klänningar, bikinin och skor men inte så mycket i min storlek!
Gillar verkligen den vita jackan och de fina klackskorna, vet dock inte om de skulle passa på mig!
Har även haft klänningen i ett annat inlägg för kanske en månad sedan och den är väldigt fin också,
synd att den har så djup urringning! annars skulle jag kanske ha klickat hem den :)

frissan imorgon

Imorgon ska jag till frisören och har funderat på en färg som är lite liknande som på bilden ovanför!
Ska mest dit eftersom att vill känna mig lite fräschare när jag ska till spanien om en vecka och har sjukt mycket blond utväxt till mitt bruna grön-skiftande hår haha... jag funderar också på lite slingor! skulle det bli snyggt? :)

löshår från mizzy.se!

 Löshår rakt 5 Clip on dip dye - Svart & Vinröd Löshår rakt 5 Clip on - Mörkblond/Ljusbrun #27/613
LÖSHÅR MED DIPDYE / SYNTETISKT LÖSHÅR
En sida som säljer väldigt billigt både äkta och syntetiskt löshår är Mizzy.se!
Har kollat lite på vad de har för olika slags löshår men dessa gillade jag nog mest! De två löshåren på bilden ovanför är syntetiska och kostar endast 199 kronor med gratis frakt! och det bästa är ju att frakten bara tar 1-2 dagar! 
Löshår passar ju egentligen vem som helst, om man vill ha längre hår eller tjockare hår så är detta perfekt för dig! 

tips på serier

 
 
Revenge - En av mina stora favoritserier, så spännande och man vill bara själv krossa alla människor som har gjort fel av denna serien! Denna serien har faktiskt gjort mig mycket starkare i mig själv.
 
Breaking Bad - En lite annorlunda serie som jag aldrig trodde jag skulle gilla så mycket som jag gjorde! Såg ut alla säsonger på kanske 1 månad! mycket mer annorlunda än flesta serierna. väldigt beroendeframkallande!
 
Ravenswood & The Originals - Om man brukar se på PLL och TVD är dessa perfekt! båda är spin-off serier av PLL och TVD och man får veta massor av nytt fakta och spännande saker!
 
Ghost Whisperer - En väldigt bra serie som man kan se på ifall man inte har nått annat att se på! Tycker annars den är väldigt bra då man kommer in i den! Om man är lika rädd som jag på kvällarna ska man inte se den då haha
 
The Mentalist - De flesta tycker inte om denna serien men jag och William var förr helt besatta av den haha! Så spännande, olika mord och liknande och eviga jakten på Red John. Väldigt bra och spännande enligt mig! 
 
Desperate Housewives - En väääldigt dramatisk och flickig serie. Har sett den för ca. 2 år sedan men planerar att se om den! Mycket drama som sagt och de är ju hemmafruar som har sina personligheter!
 
Och sen såklart bortsett från dessa serier finns det ju en massa andra serier som är riktigt bra som t.ex. PLL och TVD! valde dock att inte nämna dom eftersom jag tror att dom flesta redan har sett dom! 
 
 

vårbal klänning?

Vi har en uppkommande vårbal i våran skola som är en tradition för alla nior. Jag har nu börjat söka förgäves efter klänningar och den enda som jag hittade som jag tyckte ''hade det där lilla extra'' var denna klänning, men jag är rädd för att den skulle bli för mörk för en vårbal! den är mera sådär julfestig enligt mig. Vad tycker ni?
Går denna att ha på en vårbal eller ska jag fortsätta söka vidare?
(temat till vårbalen är galakväll, och huvudfärgerna är vitt, silver och rött)

en bättre tisdag

två oredigerade telefonkvalité bilder
Idag har det varit en dag så att jag har varit väldigt trött. Så i skolan hände inte så mycket speciellt förutom att vi hade ett vårbals möte. Efter skolan så var jag och William och handlade till min mormor, hon blev riktigt glad :)!
Efter det åkte vi till William och jag somnade direkt, och sov ända tills nu... Men jag vaknade och läste min mail och har fått ett riktigt spännande mail som kommer vara bra för mig och speciellt alla läsare! stay tuned ;)

inspiration: sommar

Sommaren närmar sig nu och jag har hittat lite inspirerande bilder från weheartit.com! 
Är sååå taggad till sommaren och såklart också till spaninen dit det är mindre än två veckor kvar till!
Någon annan som längtar lika mycket som jag?
 

måndag dåligdag

Idag är det måndag igen då och från och med nu tills skolan slutar kommer jag döhata måndagarna. Vi har bytt period i skolan på fredagen vilket betyder 8.15-16.00 dagar på måndagar med riktigt äckliga ämnen! 
Igår var jag dessutom på gymmet tillsammans med William och har tagit en veckas gratis pass till det gymmet han går till så nu blir det stenhård träning inför spanien ;) borde så småningom börja också packa till spanien haha! :)
Hoppas ni får en fin måndag!

Veckans blogg vinnare!

Nu är det söndag vilket betyder att vinnaren av veckans blogg ska utses! 
Har utsett DEN HÄR BLOGGEN som vinnare eftersom att den var väldigt fin och bra inlägg och ett stort plus var att hon följde mig på bloglovin dessutom! så gå gärna in och kolla och kommentera hennes blogg! :)
Det fanns många fina bloggar som också var med, men snart har jag en till veckans blogg man kan delta i igen!

marägkaka med jordgubbar

Ikväll umgås jag med Patte, Emilia och William! Vi har ätit marängkaka, popcorn och kört till abc och ätit på hesburger också. Senare ikväll ska vi till solf lokalen och träffa lite folk och sedan har inte vi så mycket planer. har varit en riktigt trevlig kväll hittils och jag hoppas den fortsätter lika bra! 
p.s. tack så jättemycket för alla fina kommentarer i 10 sanningar om mig inlägget, blir såå glad!

Tränings motivationer

I can do this! 
 
Belöna dig själv efter träningen - T.ex. att du får se på film eller dricka en proteinshake eller äta något gott osv!
 
Sätt upp mål för dig själv - Du tävlar bara mot dig själv! lägg upp mål inför varje träning vad du vill ha gjort när du är klar efter träningen!
 
Lyssna på musik - Det här hjälper mig iallafall väldigt mycket! Om jag lyssnar på någon bra låt med högt tempo då jag tränar så går det så mycket bättre och man känner sig mera in i träningen!
 
Träna med någon - En kompis, pojkvän, mamma/pappa, syskon eller vem som helst! vissa kanske inte tycker att det är så kul att träna ensamma så då är detta en bättre lösning!
 
Testa på nya och olika saker - Det kan bli lite långtråkit med samma träningar hela tiden. Gå på ett tränings program någon håller på gymmet, testa på de maskinerna du inte testat förut, träna med någon om du inte gjort det förr, träna med fria tyngder istället för bara maskiner. Det kan vara lite vad som helst, men variation är bra!
 
Köp nya träningskläder - Kan vara vad som helst som du använder när du tränar egentligen. Om man har snygga kläder som man känner sig bekväm i får man bättre självkänsla då man tränar!
 
Hitta din egen inspiration - Kan vara någon tränings inspo instagram/tumblr eller någon person du ser upp till som tränar eller vad som helst egentligen! hitta vad du själv tycker att inspirerar och motiverar dig att träna!
 
Tänk på varför du är här - Vad fick dig att börja träna? Vad hade du för motivation? Sa någon att du inte kunde? Visa alla att du kan och att du har viljan! Kom ihåg varför du en gång började!
 

10 sanningar om mig

Jag är väldigt osocial (får riktig ångest i sociala sammanhang och har sjukt svårt att få nya vänner)
 
Jag hatar mjölk och vatten (två av de värsta sakerna som finns inom mat och dryck vägen enligt mig)

Jag älskar att planera (älskar att planera hus, inredning, saker jag ska köpa, göra upp collage och sånt i den stilen! det är riktigt roligt enligt mig och skulle vilja inreda ett helt hus utan någon budget någon gång!)

Jag har svårt för många saker (vet inte om man kan kalla alla fobier, men jag hatar t.ex. att tvätta mina händer eftersom att de blir så torra efteråt, trånga utrymmen, att röra mycket i papper, att röra i mycket smuts, osvosv)
 
Jag gråter väldigt lätt (gråter av minsta lilla sak, om jag inte får som jag vill, måste berätta hur jag känner mig osv.
 
Jag tycker inte om choklad (vet att det är väldigt många som tycker om choklad men jag äter helst inte det, ibland är det gott men bara fazers choklad med någon smak eller marabou drömkrisp!)
 
Är väldigt missnöjd med mitt utseende (har planer på att operera mig i olika delar av kroppen pga. komplex)
 
Det går både bra och dåligt för mig i skolan (Har vissa starka ämnen och vissa som är mittemellan och vissa som går helt åt skogen, men jag antar att det är väldigt normalt!)
 
Jag är väldigt paranoid  (massa små saker blir jag paranoid över, om någon ser lite fel på mig eller inte svarar då jag frågar nått tror jag genast att de hatar mig)
 
Jag hatar trasor (helt vanliga trasor man torkar bord med osv har jag typ världens största fobi för, usch och fy)

idag är det min dag

 
Idag har varit en riktigt bra dag för mig! den började lite segt men nu är allt riktigt bra!
idag har jag hunnit äta thaimat med mattegruppen, byta till sommardäck, fara på powercore fortsatt av vanligt gym med Emilia, få ett riktigt spännande mail, köpa nya snygga muggar från lexington, ge rosor och choklad till vår mattelärare, få veta att jag har fått 10 i betyget i hälsokunskap, vilket är min första 10 i hela mitt liv! 
Så idag har varit riktigt bra för mig, bästa dagen på riktigt länge! massa småsaker som har gjort mig sååå glad :)

senaste från min instagram

 
mina fyra senaste instagram bilder!
följ gärna min instagram @itsettabitch !
gilla några av mina bilder så gillar jag några av dina :)

filmtips på romantiska filmer!

Safe Haven är en riktigt bra och berörande film! det är nog en av mina absoluta favoriter fastän jag aldrig brukar favorisera så ofta filmer! ett stort plus till Josh Duhamel som är riktigt snygg i filmen haha!
 
The Vow är en väldigt fin film baserat på sann historia! Den handlar om att Rachel McAdams förlorar sitt minne och Channing Tatum ska försöka få henne att minnas honom igen, eller åtminstone älska honom igen! :)
 
The Lucky One är en väldigt fin film som jag såg för några dagar sedan! Tycker dock att det är lite väl för många filmer som handlar om att pojken i huvudrollen är med i militären/har varit med i militären!
Stort plus att Zac Efron spelar huvudrollen!
 
P.S. I Love You är en självklar klassiker inom romantiska filmer för mig! Den är så berörande och fin och jag tycker verkligen att den är värd att se fastän den kan verka lite långtråkig ibland!

fin vårjacka

Länk till jackorna HÄR
Har sett att det är rätt så många som har en sån här jacka från lindex och jag tycker att de är väldigt fina och simpla och skulle verkligen själv kunna ha en! söker just nu som en galning efter en vårjacka så snart blir det nog kanske en sån här om inte jag hittar en sådan som jag exakt vill ha! 

Inga svar

Idag har jag varit till hälsovårdsstationen och fick inga svar på vad min hosta kan bero på, så jag får nu vara i kö för en läkartid ända tills maj vilket innebär att jag kanske hamnar att ha min hemska hosta i spanien också.
Efter det har jag bara tagit det lungt och umgåtts med denna lilla krabat!
 

Första april till äran!

Jag är väldigt dålig på att komma på aprilskämt och är världssämst på att ljuga om olika allvarliga saker, tror jag har aprillat någon en gång bara! tycker att det är ganska hemskt att se hur folk panikar över saker som inte är sanna!
Jag hade tänkt att jag skulle dra något stort aprilskämt här men kom inte på något bra så tänkte att jag skulle köra att man får gissa vilket av detta påståenden inte alls stämmer in på mig!
 
1. Jag gillar inte romantiska saker
2. Jag älskar skräpmat
3. Jag är väldigt osocial
4. Jag har varit med i en ganska allvarlig krock
5. Jag har aldrig brytit nått ben
 
 
En 17 årig finlandssvensk flicka med stora drömmar som studerar andra året till frisör!

Häng med här i bloggen i min vardag och sånt jag håller varmt om hjärtat! Jag har ett stort intresse för skönhet och mode så det bjuds det på en del här. Försöker även inspirera och komma med oilka tips.

Hoppas du hittar något intressant att läsa!