Rainy day

Untitled #49

klicka på bilden för att se varifrån allt är.
Denna outfiten som jag har gjort på Polyvore passar perfekt till såna regniga och dystra dagar som denna dag! 
Det har regnat nästintill hela dagen och så har det känts allmänt dystert och mörkt! Har känt mig så trött och sliten idag som jag alltid brukar när det är dåligt väder, blir så deppig!
 
Men i alla fall, jag gillar verkligen kominationen av svart och grått i denna outfit och skorna och väskan är ju helt to die for! Parfymen och klockan skulle man ju inte tacka nej till heller!
 
Ikväll så ska jag, William, min syster och hennes pojkvän antagligen gå på bio, så det bär väl av mot stan ganska snart för att se på Let's be cops! Supertaggad och hoppas den filmen är bra!

Någon som sett den som tycker den är bra?

En ny bronzer

Har precis kommit till William efter en snabb runda i stan där jag fick hem bronzern på bilden ovanför!
 
Har sökt nu rätt så länge efter en ny bra bronzer eftersom att min absoluta favorit har tydligen slutat säljas av Lumene och jag har inte hittat någon liknande som den gamla, så det blev denna från Kicks i färgen ''Summer in the city'' så nu hoppas jag den funkar lika bra!
 
Är bara en sväng här hos William eftersom att vi ska snabbt in till stan igen och sedan hem till mig för att spendera natten där.
 
Annars då? Slutade skolan ca. 1 timme tidigare eftersom att läraren höll på att få migrän, så det var rätt så skönt!
Och imorgon får jag äntligen börja träna igen, så då ska jag och William antagligen åka till gymmet och träna efter skolan! :)
 
Vad har ni gjort idag?
 

Rebecca Stella dresses

Emballished Dress // Zipper Detail Dress // Lacing Dress // Lace Life Dress 
Tror inte det är så många som har missat att Rebecca Stella har släppt ytterligare en kollektion för Nelly nu för några dagar sedan!
Jag bara ääälskar alla klänningar i den nya kollektionen! Speciellt nummer 1 och 2! Skulle verkligen inte tacka nej till en sån hängande i min garderob ;)
 
Det finns ju såklart mycket andra superfina plagg från kollektionen men dessa var verkligen mina favoriter! 
Det finns ju fortarande till salu från den förra kollektionen och såg att det flesta som fanns kvar därifrån var på rea också, så passa på! :)

Spännande paket

Förlåt för rätt så dåliga bilder!
 
Har väntat spänt på detta paket från Fitnessguru i ungefär en vecka och idag fick jag äntligen hämta ut det! 
Lite som en liten julafton varje gång man ska hämta ut ett paket, jag blir alltid såå glad när jag får nått på posten, haha!
 
I paketet låg det One Amino® syror i den nya smaken cola och One Pancake® mixen och även två paket fitnessnudlar! Är såå megataggad på att testa båda två så det kommer vidare recensioner på båda två när jag har testat dom! Blir antagligen nu i helgen! :)
 
Annars idag har det inte hänt så mycket speciellt. Hade endast två riktiga lektioner eftersom att jag blödde näsblod hela morgonen så kunde inte delta i första lektionen ordentligt som var gymnastik... Så fick ligga där på golvet och hålla för näsan och hoppas på att inte hela rummet skulle bli nerblodat!
 
Annars så är snart mitt träningsförbud över och då slipper jag äääntligen tillbaka till gymmet! Ska testa aminosyrorna så snabbt som möjligt! :)

Fem saker

Jag äter mest:
1. ÄPPELPAJ! (är typ beroende)
2. Kyckling i alla former
3. Risotto 
4. Snabbmat
5. Pizza
 
Jag gör mest:
1. Äter
2. Gymmar
3. Är i skolan
4. Bloggar eller fix med bloggen
5. Sova (Typ över halva mitt dygn går åt det)
 
Jag tänker på mest:
1. Kärlek
2. Skolan
3. Att försöka skaffa nytt jobb
4. Pengar
5. Framtiden
 
Jag säger mest:
1. Vad fan, wtf
2. Typ
3. Kanske
4. Alltså
5. Och typ resten av alla svordomar,
inte en så bra vana!
 
Jag saknar mest:
1. Att bo närmare stan i vårat gamla hus
2. Att resa
3. William när jag inte är med honom
4. Att ha ett jobb så man får inkomst
5. Spanien
 
 Foto: Sarah Hästbacka
 
Ingenting var riktigt i någon speciell ordning på dessa listor men tänkte denna lista skulle vara riktigt kul att köra på! 
Har gjort en liknande tidigare ett tag sedan men såg denna på Gabriella Joss blogg så tänkte jag att jag kunde köra den på nytt! :)
 
Skulle vara kul ifall ni också skulle göra den så skulle man få se vad ni svarar! 
Så kommentera gärna ifall ni har gjort den! 

Denna helgen

Förlåt för noll uppdatering dessa två senaste dagarna, har haft så mycket annat att tänka på och att göra så hann helt enkelt inte!
 
Denna helg har varit riktigt skön och rätt så avslappnad som mina helger oftast är! Har sovit hos William och William har sovit hos mig så som vi alltid gör på helgerna.
 
Var igårkväll (lördag) hos Lina som bor rätt så nära mig och umgicks med vänner och lite nytt folk som jag inte känt tidigare men som var riktigt trevliga och roliga! Brukar ju inte oftast vara med så många andra än William på helgerna då vi inte annars syns så mycket på vardagarna så det var kul ändå med lite omväxling!
 
I morse vaknade jag med världens hemskaste huvudvärk utan någon vettig orsak och tog nästan hela morgonen och förmiddagen att få bort den! usch..
For sedan till Hesburger och åt och sedan har vi bara legat i soffan och kollat på serier ända tills han nyss for hem!
 
Så inte så väldigt händelserik helg för min del men hoppas ni orkade läsa! :)

Provläsnings dags

Två bilder från igår
Nu har jag precis kommit hem från stan och har lagt ner mig i sängen och ska precis läsa på engelska provet jag har imorgon. 
 
Idag hade jag en håltimme på två timmar och bara sista timmen kvar efter det. När jag kom till den sista lektionen hade tydligen ungefär halva klassen strejkat och gått hem så vi gjorde bara några uppgifter och fick åka hem ca. 1 timme tidigare, skönt!
 
Nu är jag lite trött av att ha gått runt i affärer i stan och köpt b.la. 3 söta skålar och durkslag från Clas Olsson och ett nytt anteckningshäfte till skolan. Skulle även köpt en klädställning men det blev inte av än idag.
 
Nu ska jag sätta igång att läsa på provet så jag får det gjort ikväll! :)

Midseason sale

 
Beaute Dress // Ankle Zip Boot // Mara Zip Knit // Twistlock Platform Pump // The Zip Fluffy Sweater // Structured Tote
 
Ni har väl inte missat Nelly.coms mid season sale? 
Här är i alla fall en del av mina favoriter! Funderar verkligen på att klicka hem den fluffiga jackan, den är såå snygg!
 
Har även suttit och spanat länge på klackskorna och den svarta tröjan! Tyvärr finns dom inte i min storlek längre, så får vänta tills det kommer flera storlekar av dom!
 
Har du några favoriter?

En kortare tisdag

Har precis kommit hem från läkaren och butiken då jag var och handlade med mamma.
Så nu har jag en del prover jag ska göra för att utreda b.la. att jag är så trött hela tiden, så får se när det blir av!
 
Så idag har jag bara varit på en lektion eftersom att jag inte fick vara med på den första och sedan var jag på engelskan och efter det hade jag håltimme och jag råkade sova lite för länge så missade sista timmen men det var inte så stor skillnad eftersom att jag skulle ändå haft läkartid under den lektionen!
 
Smakade även på en ny pepparkaka glass som kommit hit till Finland och den var riktigt god! Helt som att äta pepparkaksdeg! 
 
Lackade även naglarna med mitt Isadora nagellack jag inte hunnit använda tidigare och jag gillade verkligen fägren! Den var inte exakt som jag trodde den skulle vara men gillar den starkt ändå!

Everyday minerals

Idag när jag kom hem från skolan så låg detta paket från Everyday Minerals på bordet! Så efterlängtat!
Testade genast dessa produkter och de är verkligen bra! Jag älskade verkligen färgerna på ögonskuggorna!
 
Det bästa med dessa produkter är att de inte är för pigmenterade så om man bara vill ha lite färg så kan man bara använda lite! Det brukar inte funka för det mesta i vanliga ögonskuggor att bara få lite färg på ögonlocket men jag älskade verkligen färgen dessa gav! 
Om man såklart vill ha mera färg är det ju bara att ta mera färg! :)
 
Mina favoriter i detta kit blev ''peony petal'' blushet och ''more i see'' ögonskuggan! :)
 
Everyday Minerals är alltså helt veganskt och naturligt smink vilket jag älskar! Detta var första gången jag testade mineralögonskuggor och älskade dom!
Det finns några produkter att beställa från nelly.com HÄR men det finns mycket mera på deras egna hemsida HÄR!
 
Detta inlägget är sponsrat.

Sista dagen av höstlovet

bilder från weheartit!
 
Nu börjar höstlovet ta slut och så blir det back to reality imorgon.
Får se dock om jag orkar stiga upp till skolan med tanke på att jag fortarande är smått sjuk och vaknade klockan 14:30 (!!!) idag... Så kommer nog kännas rätt så hemskt att vakna sju tiden imorgon då!
 
Detta höstlov har jag faktiskt inte gjort så mycket, mest bara luggit hemma hos mig eller William och sett på film och haft låånga sovmorgnar! Har varit sjukt skönt och det känns faktiskt som om vi har haft ledigt längre än en vecka!
 
Annars idag var vi på en liten träff med Williams familj hos Williams bror och hans flickväns nya lägenhet! Åt riktigt goda pajer och kaka där som dom hade gjort själva! Det var så sjukt fint i deras lägenhet! :)

Black vs white

black vs white

 
Klickade omkring mig på polyvore och hittade sjukt mycket fina saker och bestämde mig för att göra ett litet svart och vitt kollage! 
Svart och vitt är ju hur basic som helst och passar ju med nästintill vilken annan färg som helst, så då valde jag dom två färgerna till detta kollage!
 
Tycker verkligen dessa två färger är riktigt fina och de är mina favoritfärger förutom beige klädmässigt och annars också! Tycker guld passar så fint med dessa två färger som man ser på båda väskorna! :)
 
Om du skulle få välja en färg, vilken skulle det vara?
 

En skön fredag

Asiatisk buffé med William idag // gammal selfie

Idag steg jag och William upp vid 12 tiden. Såå skönt att ha höstlov! 
Åkte sedan iväg mot stan klockan 1 tiden och åt på Spices buffé och gud så gott det var! Är fortfarande proppmätt!

Åkte sedan via Sarah och satt och talade ett tag före vi åkte och köpte lite gott inför kvällens idoltittande!

Så nu väntar jag bara på att senaste Vampire Diaries avsinttet ska komma ut och bara tar det lungt! :)

Hoppas alla får en fin fredagskväll!

Casual outfit

 
-

 
Har plockat ihop denna sköna och casual outfiten för någon vecka sedan men var inte säker ifall jag skulle publicera den här eller inte!
 
Tycker både bootsen och väskan är dösnygga och skulle verkligen inte säga nej till någondera av dom! Och en Daniel Wellington klocka skulle ju inte sitta helt fel heller ju!
Har ju själv en liten grej för söndriga jeans så tycker dessa jeans blev 10 gånger snyggare med hålen på knäna, men det är ju en smaksak!

Så denna outfiten blev rätt så fräsch och vanlig med guld och svart läder detaljer, så detta skulle man kunna ha på sig till t.ex. skolan! :)
 
 

S som i sjuk

En outfitbild // en morotskaka jag och William bakade som blev supergod!
 
Som rubriken lyder så har jag gått och blivit rikitgt sjuk nu så här passligt i slutet på höstlovet...
Var till hälsovårdscentralen och de tog svalgprov på mig och de misstänker att det är halsfluss eller angina.
 
Allt detta började för endast två dagar sedan när jag vaknade upp på morgonen och kände att jag hade sjukt i halsen. Trodde bara då att det var eftersom att jag flyttat min säng brevid fönstret att det hade dragit kallt men så var det ju inte heller...
 
Så imorgon får vi kanske mina provsvar och vet då om jag ska ta någon slags medicin eller liknande. 
Så nu ligger jag bara med min feber och otroligt sjuka hals och dricker milkshake i sängen!

Mera nytt

Detta allt fick jag av pappa på samma gång som jag fick dessa skor! Eller ja, allt förutom dom 3 goldwell produkterna som jag fick från Williams mamma som är rektor på min skola då hon var på Grand Opening av våran salong i skolan!
Sa till pappa när han åkte till Sverige att köpa till mig massor av oreo kex när jag fick en idé att baka en oreo cheesecake! Så nu är jag supertaggad att baka min cheesecake när jag har massor av kex att använda!
Detta schampo kostade ynka 16,90€ / 169kr! Detta schampo har jag använt i skolan och det är verkligen superbra! Man märker verkligen skillnad på schampo man kan köpa för 3€/30 kr i närmaste mataffär och på salongsprodukter! Det är såå värt att köpa salongsprodukter!
Testade denna olja genast samma dag efter duschen och testade även schampot på bilden ovanför. Alltså denna olja!!!! Den är den bästa jag någonsin testat och det är verkligen allt i ett! Glansgivande, värmeskydd, luktar gudomligt, gör håret lent, och stärker håret! Alltså en mirakelolja! Rekommenderar starkt!
Dessa fick jag då av Williams mamma! Har inte än testat dom men ska antagligen ge bort Hot form flaskan eftersom att jag redan hade en sån mini från förr! :) Riktigt bra att ta med i väskan eller om man ska resa!
 

Jackets

 
Sheepskin Oversize Jacket / Expert Jacket / Verma Jacket / Tanya Fake Fur Jacket / Maya Jacket / Faux Coat
Klicka på namnen för att komma till produkterna!
Är kanske lite efter alla andra men har precis märkt hur snygga alla kappor är! Älskar dessa modeller som är på bilden ovan, och tycker de är snyggast i ganska ljusa färger och grått i alla former!
Dom är ju sjukt bra nu när det är lite kallare när de är lite längre och tjockare än vissa andra jackor! 
Mina favoriter är nummer 1,3 och 4! 
Vilka är dina favoriter? 

En lång sovmorgon

Idag hade jag ju ledigt så tog en extra lång sovmorgon idag och vaknade klockan halv 1 på dagen! Det var väldigt länge sedan jag sov så länge, men superskönt var det!

Idag har jag och William bara lagat mat, kollat på flera Desperate Housewives avsnitt och ätit grönsaker med dipp! 
Så med andra ord har vi knappt gjort något!

Har ingen aning om vad jag ska göra resten av dagen, eller resten av veckan heller för den delen! 
Men det blir väl några gym besök och många sovmorgnar! 

Hoppas alla har en riktigt bra start på veckan!

Beauty wanties

Makeup

Här på bilden ovan ser ni några saker som jag verkligen inte skulle tacka nej till just nu!
 
1. En ny bronzer - Min favoritbronzer från Lumene har tydligen slutat tillverkas/säljas så är på jakt efter någon ny nu! Vill inte ha någon som är för mörk eller helt matt. Vill ha en med lite skimmer i och som inte är allt för ljus!
 
2. Nya nagellack - Har typ 3 nagellack jag använder eftersom att jag precis börjat lacka mina naglar igen. Så då skulle jag behöva lite nya nagellack i olika färger och har spanat in två från OPI i en beige/grå färg!
 
3. EOS läppbalsam - Har ett nu som jag har haft ett tag och jag ÄLSKAR det! Läpparna blir såå mjuka och lena och hålls också så! Dessutom smakar det även gudomligt! Så skulle inte tacka nej till några flera såna :)
 
4. Nya ögonskuggor - Skulle vilja ha lite nya bättre ögonskuggor i lite nude färger och rosa skimmer osv. eftersom att jag älskar dom färgerna! Har spanat in en ögonskugga på The Body Shop nu redan och funderar verkligen om jag ska köpa den eller inte!
 
5. Nya parfymer - Jag är verkligen supergalen i parfymer! Jag brukar inte dränka mig varje timme i parfymer eller så som många andra gör men älskar verkligen att ha olika parfymer från dag till dag och nu just högst upp på listan på mina parfym wanties är det Chance av Chanel, Blooming Bouquet av Miss Dior och Sí av Giorgio Armani!
 
6. Nya borstar - Skulle verkligen behöva detta! Har mestadels bara helt okej penslar från H&M och andra liknande märken, men har hört att det ska vara såå stor skillnad på vilka borstar man använder!
 
7. En highliter - Äger inte en highliter men har kollat på vissa olika och har fallit för några av märket The Balm! Vill där också ha lite skimmer i min highliter och antingen lite beige eller rosa får den gärna vara!
 

Äntligen höstlov

Testade på smaken Drive från Vitamin Well / Dagens morgonmål!
Nu har jag äntligen höstlov i ungefär 8 dagar framåt! Hur skönt som helst ju? 
Så nu ska jag verkligen vila upp mig och göra lite skoluppgifter och bara vara detta lov! Måste ju orka ännu 3 veckor av kombi-period efter höstlovet!
 
Igår hände det inte så mycket. Hade bara en lektion så slutade vid maten men åt ändå i skolan. For sedan hem och bara chillade och packade väskan tills klockan var 2 och sedan åkte jag och hämtade William från skolan och så åkte vi till gymmet tillsammans! 
Nu har han ju börjat på samma gym som mig så nu har jag en träningskompis, woho! 

New shoes

Äntligen har mina skor som pappa beställde till mig kommit hem!
Om jag inte minns fel är båda beställda från skopunkten och kostade ynka 65€ / 650kr sammanlagt för båda två? Hur bra som helst ju! Värsta kapet :)
 
Är så nöjd med båda två och båda sitter som en smäck på foten och är sjukt sköna att gå i! 
Har nog aldrig varit nöjdare med skor som jag har beställt förutom dessa!
 
Ett stort plus är ju att dom bruna ser ju lite ut som en blandning av Primeboots och Johnny bulls!
 
Beställde dom svarta i storlek 37 och tyckte dom var exakt som en vanlig 37. Beställde dom bruna i 38 så att jag kan ha tjockare sockor i dom ifall jag vill använda dom på vintern, men tyckte faktiskt dom passade lika bra på som de svarta! 

Ledig torsdag

Idag är det torsdag och jag har varit ledig hela dagen, superskönt! 
Den lediga dagen firades med mamma med en lunch på ''nya'' pizzastället O Sole Mio här i Vasa!
Mamma känner ägaren från förr som precis öppnat igen sin pizzaverksamhet och oh my god så goda pizzorna var! Nästbästa pizzan jag ätit i mitt liv!
 
Annars har det inte hänt så mycket annat spännande denna veckan. Har haft nu 2 dagar ledigt denna veckan och imorgon är det fredag och på schemat står det bara en lektion och sedan höstlov hela nästa veckan, superskönt!
 
Nu ska jag försöka få gjort lite uppgifter från skolan och sedan får jag se vad jag gör resten av dagen! Ha det gött!

Höst lista

Beskriv din höst i tre ord
Kall, mysig och mörk.
 
Vad är det bästa och sämsta med hösten?
Det bästa är nog då man får använda alla kläder man köpte på sommaren och våren och höstmodet.
Det sämsta är nog då det blir för kallt där ute. Och när snön börjar komma.
 
Hur ser en typisk höstoutfit ut för dig?
En lite varmare långärmad eller stickad tröja, slitna jeans, svarta jeans, sneakers och boots.
 
Några tips på hur man botar höstdeppigheten?
Att ha en riktig myskväll för sig själv eller med någon nära.
Att lyssna på sin favoritlåt och peppande musik.
Att se en riktigt bra film eller påbörja en ny serie.
 
Vilket var ditt senaste inköp?
Det var mina gråa tofflor och en ny halsduk.
 
Var hänger du helst under helgen?
Faktiskt i soffan hos William med Netflix på tvskärmen eller hemma i min säng.
 
Vilka är dina topp tre stilförebilder just nu?
Sendi Skopljak, Kenza Zouiten och Angelica Blick.
 
 
Har du någon inplanerad resa för den närmaste framtiden?
Har en London resa inplanerat tills Februari! Länge kvar men längtar såå mycket!
 
Vad inspireras du av i höst?
Mest folk på instagram. Sedan olika bilder på weheartit och bloggar.
 
 
Hur förbereder du dig för vintern?
Tar fram eller skaffar vinter jackan, ett par varmare skor och alla andra möjliga saker
man behöver i vinter! 
 
Denna höstlista har jag plockat ihop från lite andra höstlistor som andra har gjort!

Idiot nummer två

Lilla katten för några dagar sedan / Gårdagens frukost
 
Vaknade för inte så länge sedan hemma hos mig brevid William och har precis ätit frukost! :)
 
Idag på schemat är det i alla fall ett gympass klockan 5 med Emma, men funderar på att åka dit lite tidigare och köra lite extra uppvärmning före passet! :)
 
Igår hände det dock inte så mycket. For på eftermiddagen hem till mig och sedan 10 tiden på kvällen ut till Singsby och träffade några och sedan till Smith's i Smedsby för dom har godaste hamburgarna i hela stan!
 
Sedan dock då vi körde hem så var det någon idiot som fick för sig att kasta en ölburk på min mopedbil när dom körde förbi??? Har ganska klart vem personen är som kastade burken, men tror inte det kom någon skråma eller nått men ifall det gjorde det så får personen såklart betala.
 

Fri-yay

I brist på andra bilder får ni en bild på mina ben och en matbild från tidigare i veckan! :)
 
Har nog aldrig väntat så här länge på fredag som jag har längtat denna vecka! Denna vecka har ju gått sååå långsamt!
Men nu är det då äntligen fredag och jag ska inte göra något annat än att ta det riktigt lungt! Förtjänar nog det efter en lite tyngre vecka än dom veckorna vi hade i första perioden :)
 
Nästa vecka annars så har jag nästan inga lektioner alls och två hela dagar lediga! Finns ju inget bättre än det :) Veckan efter det också får vi höstlov, så det blir lite extra-lov för mig som har lite ledigt här och där :)
 
Idag ska jag sova hos William men has pappa och bröder ska ha en bastukväll så ska åka ut en sväng efter att jag sett idol antagligen :) Blir dock lite sent, men hellre det än att sitta ensam hos honom utan någon sysselsättning!
 
Vad ska ni göra denna helg?

Skor jag vill ha i höst

skor

 
Dessa skor skulle jag så gärna vilja ha!
Mest av allt skulle jag faktiskt vilja ha ett par rosa/gråa/beige uggs med antingen rosetter där bak eller med knapp på sidan, som på bilderna ovanför! Tycker uggs är sjukt söta fastän de är väldigt söndertjatade :)
Allra mest skulle jag verkligen vilja ha dom som är längst upp till höger, verkligen drömskorna från Johnny Bulls! Synd att man inte hittar dom till salu längre på nätet :(
 
Skulle också villja ha ett par höga boots, men har tyvärr för korta ben för att ha normallånga boots, så får söka efter något par som passar till min benlängd, haha!
 
En 17 årig finlandssvensk flicka med stora drömmar som studerar andra året till frisör!

Häng med här i bloggen i min vardag och sånt jag håller varmt om hjärtat! Jag har ett stort intresse för skönhet och mode så det bjuds det på en del här. Försöker även inspirera och komma med oilka tips.

Hoppas du hittar något intressant att läsa!