Ändringar i schemat

Blev en lite kortare dag idag i skolan eftersom att mitt schema tydligen har ändrats nu då jag har valt att inte skriva matematik i studenten, utan byter ut det till ett annat ämne! Och det ämnet lutar just nu mot hälsokunskap :)
Så nu kommer jag ha lite håltimmar här och där varje dag, vilket är skönt! 
Är trots det inte riktigt nöjd med vilka kurser jag tar osv. Är just nu väldigt bekväm med min nuvarande matematiklärare så vet inte riktigt hur jag kommer klara det med någon annan lärare, men det ordnar nog sig på nått vis!
 
Blev sugen på äppelpaj för nån timme sedan så då bestämde jag mig för att baka en! Jag ändrade lite på mitt vanliga recept jag brukar göra och det blev sjukt gott! 
 
Men nu måste jag börja packa väskan inför imorgon! Så det blir skola först och gym senare, så det blir spännande efter en sån lång paus! :)

Mysig höst

cozy

 
Såna här grejer förknippar jag hösten med! 
Mysiga stora stickade tröjor, ett varmt bad en kall och blåsig kväll med tända ljus, ett par bekväma sneakers, en film eller favoritserien nerkrypt i sängen i slutet av dagen och såklart alla andra övriga detaljer, men detta i stora drag får mig att känna att det verkligen är höst nu!
 
Vad är dina höst-måsten?

Priset till årets idiot går till...

Alltså vilka jävla idioter det finns i denna värld alltså???? (ursäkta språket men är verkligen superarg)
 
Jag kör som vanligt med min mopedbil i Vasa påväg hemåt och då kommer någon idiot och ska köra om mig på ett ställe där det för det första inte är tillåtet att köra om och för det andra så ryms det inte två bilar brevid varann på den vägen? 
 
Och då såklart så krockar hen in i sidan av min mopedbil med riktig kraft och så lämnar denna skråma på framhjulets kåpa (se bilden)! 
 
Och så idiot som den som körde var så körde hen iväg med full fart från brottsplatsen och jag hann inte ens se registerplåten.
 
Tack och lov så skadade ju inte jag mig något med gud vad dåligt det kunde ha gått! I värsta fall skulle jag ha kunnat åka ner i det djupa diket brevid som var fullt med vatten.
 
Blev så jäkla arg och i chock när jag stannade och klev ur bilen så jag började helt storgråta, det kunde ju ha gått såå mycket värre! Mitt liv skulle ju ha kunnat stå på spel!
 
Så nu är en brottsanmälan till polisen gjord och jag hoppas verkligen att de tar fast den som har gjort detta. Såna som den idioten borde verkligen inte komma undan med sånt här utan att betala för mina skador!
 
Man ska nog verkligen akta sig när man kör...

Fredagsmys

Äntligen helg, så som jag har längtat efter denna hemska kombivecka!

Idag efter skolan körde jag genast till William och då åkte vi till affären och köpte mat och pizza från kotipizza! Sjuukt god var pizzan men kände mig typ helt proppmätt efter bara degbitarna och en bit pizza, wtf? 

Har sedan senare myst ner oss i bubbelbadet och lite bastu på det. Har nu precis kollat klart idol och ska väl precis gå och lägga oss. 

Välbehövligt efter en tuff vecka! 

Hett tips!

Just nu i Rabbles mobil app får du hela 10 % på ditt hela köp när du shoppar på nelly.com! Hur bra som helst ju?

Kanske du behöver en ny jacka eller ett par skor tills i höst/vinter? Eller kanske redan funderar på tidiga julklappar till nära och kära? Eller kanske spanat in det där sjukt snygga plagget hur länge som helst! 
Nu kan du ta tillfället i akt när du ändå får 10% på hela köpet! :)

Erbjudandet gäller tills imorgon, alltså den 26 september

Så passa på att ladda ner Rabble appen och ta del av detta erbjudande och massor av andra erbjudanden! :)



Höst inspo

 
Har typ aldrig gillat hösten något speciellt förens nu i år! Har fakitskt ingen aning varför men tror nog en stor del varför är att jag får ha på mig lite varmare kläder som jag köpt nu som då mellan våren-sommaren men inte kunnat använd då det har varit varmt!
 
Enda minuset med hösten är ungefär det att alla blir sjuka/förkylda och alla blir smittade och så ligger man sjuk där då i en månad helt hjälplös med sin hosta och snuva.. usch, inte så värst kul ändå!
 
Vad gillar ni mest med hösten? 

Hur ska jag orka?

Nu är vi inne i den hemska kombiperioden i skolan som kommer räcka 6 långa veckor ut!
För er som inte vet vad det är: en period där man läser gymnasie ämnen i skolan när man har valt att ta yrkes- och studentexamen! 

Så nu kommer vi ha matematik varenda dag. Jag kommer få hjärnsläpp dessa 6 veckor av matematiken efter bara första timmen matematik idag! Och varenda dag!!!! Gråter smått inombords...

Så nu behövs verkligen det som syns på bild nummer två. Positiva tankar! 
Detta känner jag av nu att kommer vara sjuuukt svårt, kämpigt och jobbigt och får se hur länge jag står ut (hoppas ända tills studenten)! 

Finns tyvärr inget annat mer eller mindre intressant att berätta om mitt liv nu än dessa tråkiga nyheterna, så får återkomma med lite bättre humör! :)


Klumpigaste människan i världen

Var och firade Sarah som fyllde 17 denna fredag igår med alla flickor och allas pojkvänner! :)
Som man kanske ser skulle alla klä ut sig lite sexigt, fast min klädsel var inte så sjukt sexig men jag skulle föreställa mig en ängel! :)

Idag på morgonen när jag skulle gå på WCn så råkade jag tappa telefonen i wcbyttan... 
Fick typ helt totalt panik i några sekunder innan jag bestämde mig för att lyfta upp telefonen ur wcstolen (vilket var sjukt äckligt fastän jag inte hunnit göra mina behov).
Sprang då in till köket och slängde den i en skål med ris och hade nog verkligen tur att jag ändå reagerade så snabbt eftersom att nu funkar den exakt som den gjorde tidigare!

Så nu har den legat i ris hela dagen och har desinfierat och putsat hela telefonen så att den ska vara lite färschare och nu är allt helt som normalt igen! :)

Favoriter från topplistan

1 HÄR // 2 HÄR // 3 HÄR // 4 HÄR // 5 HÄR // 6 HÄR
när jag väl fixade länkarna märkte jag att dom var i euro men om ni vill veta priset i kronor kan ni bara trycka på flaggan i högra hörnet på nelly.com!
 
Nu har ju nelly.com uppdaterat sin topplista och blev superexcited av att se det! Hittade en massa fina saker som jag mer än gärna skulle beställa hem och funderar faktiskt starkt på att beställa hem åtminstone nummer 3&4! 
 
Klackarna var ju båda supersnygga och smarta på sitt sätt! Dom vita är ju mera för finare tillfällen medan dom svarta är lite mera vardagliga och dessutom har de inte så stor klack, vilket gör att det inte tar lika ont i fötterna att gå med dom som med vanliga pumps! 
 
Har ni någon favorit på bilden? :)

Ett och ett halvt år tillsammans

Ett och ett halvt års firande med älskling // nya hårfärgen!
 
Igår blev det firande på Amarillo med William eftersom att vi firade vår ett och ett halvårs dag tillsammans! Var sjukt gott och blev förvånandsvärt billigt också för oss båda!
Fick då också en ny GANT tröja av William som present och äääälskar den så mycket! Har likadan bara att den är i naturvit med blå text men denna var riktigt mörkblå/svart med vit text! :)
 
Färgade ju också håret på tisdagen och det blev riktigt bra! 
Ingen chock förändring och det var ju så jag ville ha det med tanke på att jag bara skulle färga bort utväxten! Så nu blev det en mörkare askig utväxt och lite ljusare toner här som där i håret! :)
 
Nu ska jag planera lite inför helgen och sedan ta en liten tupplur innan det blir idol tittande ikväll!
 

10 saker du (kanske) inte visste om mig!

1. Jag hatar att ha sockor i min säng, själv eller om någon annan har det, lika äckligt!
 
2. Jag får alltid mina bästa idéer på kvällen/natten.
 
3.Alltid när jag har tråkigt biter/river jag sönder mina läppar och knaprar på naglarna, dålig ovana!
 
4.Jag tycker inte alls om kebab eller någon typ av choklad, usch!
 
 
5.Jag har en riktigt stor panna, haha!
 
6. Jag äter aldrig ändorna av bananerna, tycker dom inte är alls goda!
 
7. Min naturliga hårfärg är blond och ingen hårfärg vill aldrig hållas i håret utan far nästan direkt ur!
 
8.Efter frisörsexamen vill jag åka till Stockholm och bli fransteknolog eller nagelteknolog!
 
9. Jag är väldigt kräsen vad jag äter när det kommer till mat.
 
10. Mitt ''drömyrke'' var att bli kock men valde att göra något annat p.g.a massor av matallergier och andra orsaker!

Fullspäckad vecka

Min läxa att göra en liten halvuppsättning som jag gjorde på Sara igår // Tortilla idag till middag!
 
Förlåt för seg bloggning nu igen, ska verkligen försöka skärpa mig och hitta rätt motivation!
Mina vardagar består ju av skola från 8-15 och sedan genast hem och äta och sedan somnar jag i 3-4 timmar oftast och vaknar upp 8 tiden på kvällen och då ser jag bara på tv och går och lägger mig igen så lite svårt att klämma in något inlägg där emellan men ska försöka mitt bästa!
 
På söndagen (igår) så for jag hemåt från William klockan 12 på dagen eftersom att Sara skulle komma till mig så jag skulle locka hennes hår och lägga en liten halvuppsättning i hennes hår som inte rikitgt blev som förväntat men blev ändå rätt nöjd med den för att vara min första uppsättning någonsin!
 
Igår ska jag färga håret i skolan och resten av denna vecka är rätt så fullspäckad från och med imorgon, så får se vad allt jag hinner med då! 
 
Kommer nog självklart visa lite före och efter bilder på håret bara jag minns att ta dom! :)

Sjuk helg

Har blivit lite till och från med bloggandet nu sedan skolan började men när jag börjar komma in i rutiner så kommer det nog komma åtminstone ett inlägg per dag som det gjorde före sommarlovet! :)
 
Har nu fått en riktigt hemsk hosta men resten av min förkylning är mestadels över, så det är ju både bra men ändå dåligt! 
 
Så nu har jag de två senaste dagarna hängt med min sjukling till pojkvän och hittils sett åtminstone 2 filmer idag och snart ska vi se en tredje :)
 
Har då alltså varit ett väldigt lungt veckoslut för min del, och tror att det kommer fortsätta väldigt lungt! 
 
Hoppas ni har haft en riktigt bra helg hittils!

Tränings motivation

nike

 
Har försökt att börja ta tag i gymmet och börja gå igen när jag inte har kunnat nu på flera månader på grund av att jag inte fick anstränga mig efter operationen. 
Men nu är jag frisk från operationen men då råkar jag ju såklart åka in på flunssan alla andra också har just nu! Som tur är jag på bättringsvägen nu och har bara lite snuva men det har varit så mycket värre.
 
Att skaffa nya träningskläder är en väldigt bra motivation (i alla fall för mig!) för man blir ju så himla taggad att gå på gymmet och träna i dom nya kläderna och om man känner sig snygg så känner man ju sig också bekvämare på gymmet så! 
 
Skulle behöva någon ny träningströja för har typ bara 3 eller 4 stycken och inte så kul att träna i samma varenda gång ju så det är något som skulle behövas!
 
Vad motiverar dig att träna?

Color mask

Köpte denna idag vid en partiaffär i Vasa som kallas Kampaamotukku!
Var där med hela klassen och kollade på olika frisörsgrejer och allt är ju mycket billigare än på t.ex. salonger och dessutom fick vi ännu till -20% på precis allt i affären så då blev denna Color Masken min för endast 8€ / 80 kr som annars brukar kosta omkring 16€ / 160 kr. Så det kommer bli kul att testa!
 
Denna ska vara i endast 3-5 minuter och fungerar som en helt vanlig inpackning, bara att den är riktigt pigmenterad. Den här finns ju i väldigt många olika färger men eftersom att jag redan har ljusbrunt hår så kommer det väl inte bli någon chock förändring! Dessutom doftar den riktigt gott!
Har någon av er testat på en färginpackning?

Ny vecka

I morse när jag steg upp kändes det verkligen surt att stiga upp, var så himla trött! Hade bara sådan lust att stanna hemma i min sköna säng hela dagen men lyckades dra mig upp sist och slutligen, bäst så!
 
Nu är det då måndag och ny vecka och nya möjligheter! Känner redan på mig att denna vecka kommer bli tung nu när jag känner mig lite sjuk, fastän jag nu är på bättringsvägen!
 
Snart ska jag ta och hoppa i duschen och tvätta håret och sedan bara ta det lungt resten av kvällen. 
Denna vecka och helg har jag faktiskt inga planer för så får se vad som händer mera in i veckan!
 
Förresten så firar ju jag och William hela ett och ett halvt år tillsammans nästa onsdag, så då blir det antagligen lite firande på resturang osv. Får se vad vi hittar på!
Och samma vecka på tisdag ska jag även färga bort min utväxt samt lägga i lite slingor kanske efter skolan.
Så har redan inbokat nästa vecka och nästa helg mycket mera än denna vecka som nu hålller på!
 
Hoppas ni har haft en bra start på veckan!

Vad har jag gjort denna helg?

Gårdagens outfit och söta pitbullen jag var och hälsade på igår :)
 
Igår var jag hemma och degade med William tills klockan 2 tiden och då for han hem och jag till stan med Sara. Det var meningen att vi skulle shoppa men det slutade med att vi gick in till två affärer och sedan åt på subway. Efter det åkte vi till en lägenhet i Brändö där hon tar hand om sin kompis hund i fyra dagar! 
Satt där och bara kollade på tv i över 3 timmar innan jag körde hemåt.
 
Senare den kvällen blev det filmmys och William bestämde sig spontant att komma till oss. Vi kollade då på A Million Ways To Die In The West och den var riktigt rolig! :) 
 
I morse steg jag upp vid 11-12 tiden och åkte senare iväg mot GW gallerian med mamma men kom bara hem med ett bälte då jag inte hittade något annat då nästan allt var stängt!
 
Nu håller jag på att laga mat och det börjar snart vara klart så då ska vi äta! :)
 
Hoppas ni har haft en skön helg!

This autumn

Autumn

Autumn by henriettanylund featuring Giorgio Armani
 
Allt detta på bilden är faktiskt något jag verkligen vill ha just nu!
Skulle verkligen behöva nya vinterskor och hittade dessa heelt perfekta skorna från johnny bulls på polyvore men tyvärr är dom slutsålda typ överallt vilket är sjukt synd, sååå snygga skor!
Om ni inte har doftat på Sí från Giorgio Armani så ska ni verkligen göra det! En väldigt god doftande och stark kvinnlig parfym som hålls kvar på huden/kläderna hur länge som helst, sjukt bra ju!
En klocka är jag på jakt efter och nya svarta byxor och har faktiskt spanat in några favoriter av både och!

Fredag = kort dag!

Idag började vi klockan 9 på morgonen och slutade 12.45 vilket var sjukt skönt! Det enda vi gjorde i skolan var att vi fick fritt göra frisyrer och tvätta håret osv. på vardandra, riktigt kul med andra ord! :)
 
Håller annars nu på att bli ordentligt sjuk så här passligt till helgen så tror nog det blir en lugn helg hemma för min del och ett försök att vila upp mig och försöka bli frisk! Hatar verkligen att bli sjuk!
 
Igår var jag på stan efter skolan då vi slutade ungefär en timme tidigare och kollade omkring i butiker och just nu så här passligt när jag ska börja spara pengar till London resan så hittar jag 100 fina/billiga saker... Men fick med mig hem ett nytt nagellack, nike pro tights och telefonhållare när man är på gymmet!
Åt sedan pizza på kotipizza med William och sålde en Victoria's Secret parfym!
 
Ha en riktigt bra helg!

Jag ska till London!!!!

Igår bokade vi en resa till London på sportlovet med William och hans mamma&pappa! Såååå taggad att åka till London igen!
Denna gången stannar vi ju såklart längre och kommer vara 5 dagar borta, men det blir ungefär 3 hela dagar i London, såå då kommer vi hinna se på sevärdheter och gå på musikal och massa sånt man bara ska göra i London!
Trots att det är ett halvår kvar så är jag riktigt taggad och börjat googla på allt vart jag vill fara och vad jag vill se! Tur att man redan varit där en gång så man vet i alla fall lite var allt är och hur det fungerar!
 
Vi på skolavslutningen i år.
 
Vad händer annars då? Jo, har gått och funderat och varit stolt över hur jag inte konstigt nog blivit sjuk ännu när alla andra är riktigt supersjuka, men nej, då jag kommer hem så känner jag hur det bränner i halsen... Gick och sov några timmar och vaknade upp med ännu värre smärta så får ta och sätta mig med en varm kopp glögg och hoppas på att det är nått som går över snabbt! 

Michael Kors

 
Michael Kors

klicka på bilden för att se varifrån allt är :)
Alltså jag älskar verkligen att se på och drömma om allt vad Michael Kors har att erbjuda! Det finns verkligen sååå mycket fint och i kollaget ovanför har jag plockat ihop lite favoriter ifrån det märket :)
Om man skulle ha oändligt med pengar skulle jag nog inte tveka med att köpa allt, haha!
En 17 årig finlandssvensk flicka med stora drömmar som studerar andra året till frisör!

Häng med här i bloggen i min vardag och sånt jag håller varmt om hjärtat! Jag har ett stort intresse för skönhet och mode så det bjuds det på en del här. Försöker även inspirera och komma med oilka tips.

Hoppas du hittar något intressant att läsa!