Lägesuppdatering

Vill börja med att tacka alla för era fina kommentarer, ni är verkligen guldvärda <3 
Jag mår redan nu bättre än vad jag gjorde tidigare trots att jag har blivit mycket sjukare och ömmare i kroppen. Det ända som har bara blivit värre är nog tänderna och såret i munnen. Kan fortfarande knappt äta och såret i läppen börjar bli smått infekterat. Jag hade verkligen med mig en skyddsängel då jag klarade mig så lindrigt med tanke på vad som hände. 
 
Jag har haft det ganska svårt med att smälta vad som faktiskt har hänt, och hur hårt jag än försöker så kommer jag knappt ihåg något av händelsen eller av då jag satt i ambulansen. Det kommer nog ta sin tid före jag har kommit över händelsen helt och hållet. Fastän jag inte fick så stora skador på utsidan så satte olyckan ganska djupa sår på insidan. 
 
Jag har varit ute en gång sedan olyckan och jag förväntade mig inte att vara så livrädd som jag faktiskt var. Att gå över skyddsvägen fastän det inte var några bilar i närheten var verkligen inte så lätt som jag trodde att det skulle vara. 
Det var tur att jag hade William vid min sida, annars skulle det känts så dumt att gråta som ett litet barn då man gör något så enkelt som att gå över en skyddsväg.
 
Tack än en gång för allt stöd som ni har gett mig här på bloggen, facebook och via meddelanden. Ni vet inte hur mycket det betyder för mig! <3 
 
För er som har missat vad allt handlar om kan ni läsa om olyckan HÄR.

Jag har tur som lever

Idag då jag steg ut ur frisörsalongen med mitt nya hår hände något som jag aldrig kunde föreställa mig, något som man bara läser om i tidningar och ser på filmer, något som jag aldrig trodde att skulle hända till mig. 

Jag gick över skyddsvägen då jag hade grönt ljus och precis innan jag stiger över till andra sidan av skyddsvägen händer det som jag aldrig kunde vara berädd på, en bil kör rakt in i sidan på mig. Jag trodde att han skulle hinna bromsa men innan jag själv vet av det har jag landat på ansiktet på asfalten flera meter framför bilen som körde in i mig. 

Jag minns inte själv så mycket av händelsen eftersom att jag var i sådan chock, men jag minns att jag berättade till mannen som körde över mig då han frågade ifall jag behöver ambulans att mina byxor gick sönder. Då tar han fram plånboken och menar att han kan betala mig och sedan köra iväg. Som tur ringer en kvinna (är så djupt tacksam för det) ambulansen och säger att mannen inte får åka någonstans. Mitt i allt sitter jag i ambulansen med blod över hela mig och mina saker och är på väg mot akuten. 

Jag har väldigt tur som lever och inte blev mera skadad än jag är. Jag klarade mig med en hjärnskakning, intryckta tänder, stor svullnad och smärta i benet och små sår i läppen och ansiktet. 

Var försiktiga och ta hand om er själva och andra i trafiken. Fastän man har grönt ljus finns det galningar ute i trafiken. Ibland händer det väldigt oväntade saker. 

Pillowtalk

Nytvättade och fräscha lakan är ju något av det bästa som finns! Jag har haft lite tid över nu när jag är ledig så har hunnit städa i rummet och göra såna saker som jag inte annars brukar hinna med om dagarna vilket känns så skönt nu! Och hur fin är inte kudden i mitten? Hittade den på Lagerhaus för några år sedan och har nu sökt efter en där det står ''Mrs always right'' eftersom att det beskriver mig ganska bra, haha! 
 
Imorgon ska jag till Cava och färga och klippa håret vilket kommer vara sååå skönt! Har världens utväxt för tillfället så känner mig inte alls fräsch just nu och det blir lite kul med ändring i håret! Ni får se slutresultatet sen! :)

Sötaste muggen

 Hur söt är inte denna muggen? Jag fick den av mamma nyligen och den är från märket Sagaform. I verkligheten är den verkligen sjukt stor, vet inte hur bra det syns på bilderna men den väger riktigt mycket. 

Jag vet inte hur mycket användning jag kommer ha av denna då den är så stor, men den är ju så söt så den får mer än gärna stå som prydnad i mitt framtida hem! Om den skulle varit liiite mindre så skulle jag säkert använt den väldigt ofta, men jag som redan tycker att mina Lexington muggar är för stora så får jag se om jag får användning av denna!

I'm in love

 
By Malene Birger
Väska HÄR / Handväska HÄR / Necessär HÄR / Skal HÄR / Halsduk HÄR (adlinks)
Kan ni gissa hur glad jag blev när jag såg att By Malene Birger har börjat tillverka väskor och accessoarer i beige igen? Jag sökte som en galning i höstas efter ett beige skal, men till sist blev det ett svart som nu dessvärre är superslitet och har gått sönder.
 
Jag har länge dreglat över väskan, men den är lite väl dyr för min smak. Tror dock det blir ett köp av den lilla väskan, har velat ha den så länge och den kostar inte en förmögenhet! Ett nytt skal i beige skulle inte sitta helt fel, men tror inte att de tillverkas till iPhone 5 längre, vilket är synd... 
 
Äger du något från By Malene Birger?

Vårkänslor

 Kände mig extra söt tidigare i veckan och köpte en bukett med tulpaner åt mami, tycker de var såå fina! Får alltid sån vårkänsla när jag ser på dom!

Idag står det lite jobb på schemat följt av att researcha lite och göra några kurser klart på jobbet som jag inte har gjort ännu. Som tur har jag så kort jobbdag annars så det kommer inte kännas så tungt. 

Ikväll kan det hända att jag och William far ut och kör tillsammans någonstans eller så lämnar jag med någon kompis i stan, så får se hur jag inleder denna helg! 

Vad ska du göra denna fredagskväll?

Nytt stativ till kameran

 Äntligen fick jag tummen ur och köpte ett nytt kamerastativ! Mitt förra stativ hade gått sönder för flera år sedan, och jag har försökt att förtränga att jag inte faktiskt behöver det. Men efter att jag har ett x antal gånger staplat böcker och andra saker ovanpå varandra för att hitta rätt höjd till olika bilder så insåg jag att jag faktiskt skulle ha användning till ett nytt stativ, och detta betalade jag inte en förmögenhet för heller!
 
Jag hade verkligen glömt bort hur skönt det är med ett stativ! Nu kan jag ta bilder utan att dom blir skakiga, och så kan jag ju ta outfitbilder själv nu då jag också har min fjärrutlösare! Jag fick faktiskt som alla hjärtans dag persent av William en till sak till min kamerautrustning, visar upp den någon gång här snart!

Brukar du använda kamerastativ?

Äntligen sportlov

 Idag inledde jag ordentligt mitt tre veckors långa sportlov på det bästa sättet, med en lång sovmorgon. Vaknade upp och åt frukost i sängen och resten av dagen har jag bara fotat och njutit av det otroligt vackra vädret idag! Det är verkligen så underbart då solen skiner, man blir så glad!
 
Jag har dock en hel del saker som ska göras under mina lediga veckor. Bland annat så ska jag fixa med bloggen, försöka läsa så mycket som möjligt till studentprovet i hälsokunskap och förbereda mig inför skolningen jag ska göra på jobbet om en vecka. Måste ju även passa på att fota dom dagarna solen skiner som mest! 
 
Vad har du för planer denna veckan?

Rebecca Stella

Jag har alltid avgudat Rebecca Stellas stil och varje kollektion hon har gjort i samarbete med Nelly.com har varit så fina och väldigt populära! Nu har hon sitt egna märke där hon säljer så sjukt snygga kläder och även skönhet! Här nedanför listar jag några av mina absoluta favoriter som mer än gärna skulle få flytta hem till mig!
1 HÄR / 2 HÄR / 3 HÄR
Dessa tre är mina absoluta favoriter! Som de flesta kanske redan vet är ju beige min favoritfärg då det gäller kläder och accessoarer, så nummer ett och två är ju to die for! Den i mitten är ju också hur fin som helst och skulle kunna se mig själv med den på krogen i sommar när jag fyller 18!
4 HÄR / 5 HÄR / 6 HÄR (affiliatelänkar)
Jag är fortfarande ganska svag för snöringstrenden så nummer fyra var verkligen snygg! Färgen var också riktigt fin, har inte några plagg i samma färg så det skulle sitta fint med en sådan klänning i garderoben! Och i bilden i mitten är ett kit med en massa olika sminkprodukter. Jag är så sugen på att testa hennes sminkkollektion också! Den sista klänningen har jag ju redan bloggat om i inlägget om NAKD favoriter HÄR!
 
Har du kikat in på Rebecca Stellas kollektion tidigare? Vad tycker du om den?

Valentine's day

Glad alla hjärtans dag på er! Hur ska du fira denna dag?
Idag har jag och William firat lite smått alla hjärtans dag vilket har varit riktigt mysigt och lungt. Vi började morgonen med plättfrukost och ett underbart vinterväder. Sedan låg vi resten av förmiddagen och påbörjade en ny säsong av Hawaii Five-O. Det är verkligen länge sen sist vi såg den serien! 

Vi kom precis hem från Kotipizza där vi delade på en Monsterpizza som var sååå god! Och nu ska vi bara ta det lungt tills vi ska fara iväg till stan igen, och då ska vi se på Deadpool! Återkommer med vad jag tyckte om filmen senare! 

Hoppas ni får en underbar alla hjärtans dag!❤️

Det är över nu

Idag var då min sista praktikdag för detta läsår vilket känns så konstigt, men ändå så skönt. Det kommer att kännas så konstigt att vara tillbaka i skolan efter flera månader och dessutom inleda den sista perioden någonsin av gymnasieämnen(!!!) sedan är det bara att skriva studenten som återstår!

Det är rätt så mycket som är på gång just nu, så som tur är jag ledig nu tre veckor framöver! Jag och William har inplanerat en Helsingforsresa under dessa tre veckor, men vi är inte säkra ännu vilken dag vi åker!

Kvällen kommer att spenderas med vänner i Petalax, så får se hur kvällen slutar! 

Mina favoritbloggar #3

Detta är del tre av min inläggsserie där jag presenterar mina absoluta favoritbloggar! Del ett HÄR & del två HÄR!
 
BROWNSUGAR
Detta är min absoluta favorit skönhetsblogg! Hon uppdaterar inte varje dag, ibland inte heller varje vecka. Men det är verkligen värt väntan på hennes inlägg! Nu har hon faktiskt varit bra på att uppdatera den senaste tiden, tummen upp för det!
 
 Verkligen bra skrivna inlägg och man får tips om så många nya produkter inom skönhetsvärlden och annat kul som har med skönhet att göra! Hon tar även så superfina bilder på alla produkter och presenterar dom alltid på ett sådant sätt så att man vill springa till närmaste butik och köpa produkten direkt! 
 
Hon har även en instagram (@brownsugars) där hon lägger upp ganska samma bilder som på bloggen och ibland också lite vardagliga bilder! Smart att följa henne där så vet man när något intressant dyker upp på bloggen!
 
Bilderna är lånade från Brownsugars Instagram.

Alla hjärtans dag tips

vday with eleven
1 HÄR / 2 HÄR / 3 HÄR / 4 HÄR / 5 HÄR / 6 HÄR / 7 HÄR
Snart är det ju alla hjärtans dag, och då är det ju lite extra mysigt att ge bort en present till någon man tycker om eller så får man en bra ursäkt för att unna sig lite extra! Här ovan har jag plockat ihop några av mina favoriter från Eleven.se som man kan unna sig själv under alla hjärtans dag eller köpa som gåva till någon speciell!
 
Jag har med två hårrelaterade saker på bilden och en av dom är GHDs plattång i årets vinterdesign som är hur vacker som helst att lägga ögonen på och en lyxig hårparfym från Blamain som vårdar och ger glans till håret och så klart ger en underbar doft!
 
Min absoluta favorit highlighter från The Balm kan jag verkligen rekommendera, och NYX Soft Matte Lip Cream i någon härlig nyans att ha på under alla hjärtans dag dejten skulle ju sitta hur fint som helst!
Maybellines nya ögonskuggspalett är ju hur härlig som helst och hur länge har jag inte velat lägga tassarna på Anastasia Beverly Hills produkter? Jag tror faktiskt det är dags för mig nu att åtminstone unna mig en Dipbrow Pomade!
 
Allt detta och mycket, mycket mer hittar du på Eleven.se! Den sidan har verkligen ALLT som är i skönhetskategorin och så sjukt många otroligt bra märken! 
Inlägget är sponsrat.

Monday again

Vad ser du fram emot den här veckan?
 Att bli klar med praktiken och min lediga söndag!
 
Ska du göra någonting denna veckan som du inte ser fram emot?
Här också att bli klar med praktiken! Känns både skönt men ändå så tråkigt då man har börjat trivas så bra! 
 
Vilken låt kommer du lyssna på mest den här veckan?
 Zayn - Pillowtalk! Hade lite svårt för den låten först, men nu älskar jag den!
 
Vad åt du till frukost idag?
 I farten på väg mot praktiken ett börd med ost, inget märkvärdigt!
 
Vilken tid på morgonen vaknar du?
 Oftast klockan 10, så skönt!
 
Hur ser du oftast ut till vardags?
 Kläder som tål att bli lite förstörda av färgklott, så ganska basic klädsel.
Vardagssminket är också ganska lätt just nu och fokuserar mest på contour, ögonbrynen och fransarna!
 
Vad gjorde du igårkväll?
Jag jobbade tills klockan 19 och när jag kom hem kollade jag på TV och myste för mig själv! 
 
Vilket ord ska du hålla hårt i hela veckan?
 Njut.
 
 

Whatever

 En ny basic tröja som jag köpte från Vero Moda! Har väldigt lite basic tröjor som jag kan ha på under helgerna eller då jag ska till jobbet då jag känner mig lite fulsnygg, haha. Så denna blev det som hade ett fint tryck på sig, satt som en smäck och var riktigt billig! 

Imorgon inleder jag sista praktikveckan för detta skolår vilket känns både skönt och tråkigt. Ser inte fram emot att läsa gymnasieämnen nästa period och skriva ett studentprov, men det kommer vara så sjukt skönt när det väl är över! Måste bara börja läsa på studentprovet nu, börjar få lite ångest då jag inte ens har öppnat boken än...

Vad har du gjort i helgen?

Nytt smink

De senaste tillskotten i min sminkfamilj ser ni här ovan! En concealer i färgen 15 från Maybellines Fit Me kollektion, Urban Decay All Nighter Setting Spray, Real Techniques Setting Brush och Urban Decay Naked Basics ögonskuggspalett.
 
Har inte hunnit testa allting ordentligt ännu förutom concealern som jag är positivt överraskad över! Setting brushen har jag använt som highlighter borste, och hittils är jag nöjd med den! Vidare recensioner kommer antagligen på alla produkter. Antingen här på min egna blogg eller på Beauty Boulevard! :)

Äger du något av dessa? 

NLY Brands sale

Idag tänkte jag tipsa om en kampanj som Nelly.com har just nu där de erbjuder 20% rabatt på utvalda varor från deras egna märken! Du hittar varorna HÄR och koden du matar in vid kassan är NLYBRANDS. Här nedanför har jag listat några av mina favoriter som erbjudandet gäller på!
1 HÄR / 2 HÄR / 3 HÄR
Är helt förälskad i jumpsuiten med spets och snöringsdetaljer! Är så nära på att klicka hem den till mig själv! Den liknar ju faktiskt lite den jumpsuiten jag tipsade om i NA-KD inlägget HÄR! Och den burgundyröda klänningen med öppen rygg är ju hur snygg som helst! Den sista skulle passa riktigt fint till sommarfesterna, eller varför inte till studenten? Den har sjukt fin detalj i ryggen också!
4 HÄR / 5 HÄR / 6 HÄR
Hur skön ser inte den beigea klänningen ut? I favoritfärgen är den ju också! Så fint med draperingsdetaljerna. Skorna var ju även så sjukt fina och de ser ut att stödja foten rätt så bra fastän de är ganska höga. Och den sista klänningen är ju för fin! Precis som den tredje klänningen så skulle denna passa till studentkaffet eller en födelsedagsfest!
 
Fanns det något som du blev intresserad av?
Erbjudandet gäller tills midnatt idag (4.2)! Inlägget innehåller affiliatelänkar.

Get to know me

Märkeskläder eller second hand?
Märkeskläder! Inget fel på second hand, men brukar aldrig hitta något på loppis.
 
Mac eller PC? 
PC är eklast att använda, men Mac är snyggast!
 

Hur många timmar sover du per natt?
Det verierar verkligen mycket, allt från 7 timmar till 12!

Vilket lands matkultur tycker du bäst om? 
Italien! Pizza, pasta, glass osv.
Jag har aldrig varit dit men vill såå gärna åka på en matresa dit!

Vilket intryck gör du på andra? 
Jag är ganska blyg i början men kan bli rätt så galen när man lär sig känna mig!

Det här vill jag bli när jag blir stor 
Toppbloggare och kändisfrisör!

Det här får mig att bli alldeles vansinnig: 
När någon ljuger och när någon har sjukt dumma åsikter som är rasistiska/allmänt kränkande.

Berätta tre saker som människor skulle bli förvånade över att veta om dig? 
Jag har egentligen riktigt platinablondt hår, jag har grym tandläkarskräck och gick inte på typ 7 år till tandläkaren, vi har ganska många djur hemma hos oss. Vi har 1 hund, 3 katter och 4 (snart 5) hästar!

Vilken egenskap vill du helst se hos andra? 
Ärliga och pratsamma!

Hade du något smeknamn när du gick i skolan? 
Jag har alltid blivit kallad för Etta!

Hur var du som barn? 
Väldigt högljudd och galen haha!

Varför bloggar du? 
Eftersom att jag nästan alltid har gjort det och jag älskar det!
Det känns som om man har bästa vänner utspridda överallt som sprider kärlek till varandra!

Vilket är viktigast hos din partner? 
Ärlighet

Hur ofta lagar du mat hemma? 
Varenda dag!

Hur svarar du i telefonen? 
"Hej" borde kanske börja säga mitt namn eller något, men det har blivit till en vana!

Hur ser folk dig? 
Jag vet inte riktigt, måste väl fråga mina vänner, haha! Nej men kanske som en ganska glad person :)

Värsta känslan? 
Att känna sig otillräcklig.

Hur ser en perfekt ledig dag ut för dig? 
Sovmorgon, ut och äta något gott och sedan en ordentlig myskväll!

Vart går din drömresa? 
Att resa runt överallt i USA!

Vad skulle du helst vara - snygg eller lycklig? 
Lycklig! Men helst båda ju ;)

Vad är lycka? 
Att få veta kvällen före att man har sovmorgon eller att dagen är inställd.

Har du någon fobi? 
Ja, helt sjukt många! Värst är nog ändå fobin för tandläkare och matrester.

Lovely frappucchino

 En till Essence Longlasting Lipliner till min lilla kollektion! HÄR kan du se swatches på två andra färger från samma serie och lite allmänt vad jag tycker om dom!
 
En dag då jag var i Minimani med mamma och handlade fick jag för mig att kolla i Essence hyllan ifall det fanns något intressant, och hem kom jag med denna läppenna i färgen 05 "Lovely Frappucchino"! 
 
Färgen är rätt så djup och mörk på läpparna enligt mig då jag inte är så van med mörkare färger. Den ser väldigt röd ut på swatchen, men färgen liknar lite mera färgen på läppennan skulle jag säga. Överlag är den en riktigt fin brun/röd nyans! 
 
Äger du något från Essence?

Mina favoritbloggar #2

Här kommer nu del två av mina favoritbloggar! HÄR kan du läsa del ett där jag presenterade min absoluta favoritblogg! 
HANNALICIOUS / HANNA FRIBERG
Hanna har en riktigt intressant blogg som jag läser dagligen. Så himla härlig och söt tjej som bjuder på bra inlägg och fina bilder. Dessutom så uppdaterar hon rätt så ofta, vilket är kul för mig som läsare! 
 
Man märker verkligen på henne att hon är en riktigt positiv och sprallig människa! Hon älskar att resa, vilket jag också gör, och hon har superbra reseinlägg och reseguider på hennes blogg! Även på hennes Instagram (@hannalicious) bjuder hon på sjukt härliga resebilder! Just nu är hon i Dubai och jag har följt med via hennes Snapchat (@hannafribergs) vad hon och hennes mamma hittar på för roligheter där, riktigt underhållande! 
 
Som jag tidigare har nämnt i denna inläggs-serie så lyssnar jag ju på Hanna och Ellinors podcast Måndagspepp som jag verkligen älskar! Skulle verkligen vara häftigt att träffa Hanna någon gång, hon verkar hur skön och härlig som helst! 
Bilderna lånade från Hannas instagram
En 17 årig finlandssvensk flicka med stora drömmar som studerar andra året till frisör!

Häng med här i bloggen i min vardag och sånt jag håller varmt om hjärtat! Jag har ett stort intresse för skönhet och mode så det bjuds det på en del här. Försöker även inspirera och komma med oilka tips.

Hoppas du hittar något intressant att läsa!