Dagens slingning

Före:
Efter: 
Dagens kund ville ha slingat övre delen av håret. Nedre delen var bra slingat för ca. en månad sedan men paketen som hade varit längst uppe hann inte verka tillräckligt länge, så idag fixade jag det åt henne! 
Slutresultatet blev vi båda nöjda över och kunden var faktiskt också frisör och hade jobbat en sommar tidigare på Salonki14 så hon visste exakt hur hon ville ha det, och när hon sa att hon var nöjd kändes det riktigt bra! 
Slingorna skulle ha kunnat vara lite mer jämnare, men jag Är nöjd över hur nära roten jag kom. 
 
 
Allt | | Kommentera |

Hårklipp yrkesprov

 
FÖRE.
KLIPPNING. Efter detta fönade jag håret och putsade upp topparna lite mera och klippte upp topparna lite.
UPPKLIPPNING AV TOPPARNA LITE.
FÖRE UTMJUKNING.
EFTER. 
Här hann jag redan böja topparna lite inåt som finish, så håret ser lite ''ojämt'' ut. Det syns inte efter utjämningen exakt var uppklippningen är om man inte går in med kammen och ser, men det gjorde vädligt mycket till helheten och håret ser lite rundare ut och lättare ut i topparna.
 
Produkter som jag använde: Till vårbehandlingen använde jag en inpackning från Wella SP med Volume droppar (en halv burk). Jag lät masken vara i ca. 10 minuter och under tiden gav jag massage.
Före föningen använde jag Wella SP Luxeoil och Wella Elements balsamspray. I roten använde jag även Wella Eimi body crafter för att hennes hår är så tungt så det skulle ge lite lite volym till henne under föningen. 
 
Jag tyckte att både vårdbehandlingen och klippningen gick bra. Det känns som att jag kan klippa damhår (speciellt långa) väldigt bra nu då allt går enligt rutin och mycket snabbare än tidigare. Det var lite svårare med uppklippningen vid topparna då jag inte tidigare har prövat på det, men Nina sa några bra tips på hur jag kan klippa så det gick väldigt bra! Mamma blev också väldigt nöjd med sitt nya, fräscha och friska hår!
Allt | | Kommentera |

Färgning

Före. Jag har lagat balayage till Juulia i våras så det var lite mörkare i roten än i längderna. Hon ville ha ett kallare och jämnare resultat. 
Jag slingade rotdelen på henne och vid tvättstället lade jag på i resten av längderna i slingpaketen blondering för att fräscha upp lite och för att få övergången fin.
på dessa bilder hade jag också redan klippt bort de allra torraste topparna.
Efter. Ett kallare och jämnare resultat! Det skulle ha kunnat vara lite kallare enligt min smak, men Juulias hår är väldigt svårt att hantera då det inte riktigt vill bli kallt då hon har så mycket orangea pigment. Men vi båda blev väldigt nöjda!
Till slut flätade jag en utbakad fläta till henne då hon skulle till jobbet! Slingorna kom fram riktigt fint i flätan! :)
 
 
Allt | | Kommentera |
Upp