En bättre fredag

Denna fredagen har hittils gått jättebra! Då det är fint väder blir man på så mycket bättre humör :) 
Då jag kom på morgonen till salongen hade jag genast en tvätt+fön och styling kund som kände Ninni. Hon hade bråttom så jag skulle göra henne klar tills klockan 12 då hon skulle iväg, alltså på en timme. Det gick väldigt bra trots att jag inte var så förberedd och kunden var väldigt pratsam och supertrevlig, så det är alltid kul! 

Ninni gav mig några bra tips på hur man lockar håret bättre vilket var riktigt lärorikt. Kunden ville ha ganska "småa" lockar då hon ville att dom skulle hållas tills dagen efter, så därför drog jag inte ur lockarna ur varandra vid slutet. Jag blev klar en kvart tidigare än planerat och kunden var väldigt nöjd! 

Senare på dagen har jag haft väldigt mycket att göra, vilket är kul då jag oftast inte gör så mycket de dagarna då jag inte har någon kund. Jag har packat upp en stor beställning och lagt in produkterna på rätt ställen och på maskinen. Jag har hjälpt till att föna kunder och lite annat kul! Dom dagarna då man har mest att göra är nog dom roligaste!
Allt | | Kommentera |

Slingor

Före och efter slingning och klippning. 
Igår hade jag en slingkund som hade slingor i längderna men en utväxt på nästan 1,5 år. 

Jag slingade med blondering roten längst ovanpå huvudet, vid hårfästet runt huvudet och några slingor vid sidorna. Vid tvättstället lade jag i blondering i längderna av samma partier där jag slingade roten för att fräscha upp det hela och göra övergången lite mjukare. 

Resultatet blev jag rätt så nöjd med. Jag blev väldigt nöjd med allt annat förutom en fläck där blonderingen hade sluppit ut ur pappren lägst på huvudet. Så idag ska kunden komma hit så vi får fixat det snyggare. Då man tittar på före och efter bilderna märker man hur stor skillnad slingor kan göra!
Allt | | Kommentera |

Permanent yrkesprov

FÖRE
KLIPPNING
INDELNING
RULLNING
Idag gjorde jag mitt permanent yrkesprov på Alexandra i skolan. Jag var väldigt spänd eftersom att jag inte riktigt hade på klart hur man hör beach waves men sedan när jag väl kom till skolan släppte nervositeten. 

Först tvättade vi med djuprengörande schampo och sedan klippte vi det. Sedan delade jag in håret i sicksack beningen och lade upp håret i två hästsvansar. Jag hade 3 rullar/batonger per sida. Rullningen var den jobbigaste biten då hon har så friskt, fint och långt hår så det tog ett tag före jag fick rullarna som jag ville ha dom. Jag använde permanentvätskan för naturligt hår. 
Sedan när allt det kemiska var lagat och ursköljt så lade jag i forme fatale i bottnen och längderna och fönade det 70% torrt och lade i beachwaves saltsprayet och rullade upp några slarviga knutar omkring håret och lade håret i en torkhuv. När det var torrt lade jag i spray protern från kerastase och formade det lite lätt med en smal konlocktång på vissa ställen. 

Både jag och kunden blev nöjda! Det givk bättre än jag trodde att det skulle hå. Det var ganska svårt att få slutfinishen perfekt, men övning ger färdighet! Nu kan jag öva på att laga hennes hår hemma också :) 
Allt | | Kommentera |
Upp