Lockar med pinnekam

 
Förra veckan vid Studios hade jag haft endast två kunder, en damklipp på en äldre dam och färgning och klippning av min kompis Emilia. På måndag då jag och Sanna inte hade några kunder så tvättade, vårdbehandlade och lockade jag hennes hår. Jag lockade håret med en pinnekam och plattång vilket var riktigt kul att testa på! Det tog sin tid att locka allt då man får ta så småa passéer, men hon blev nöjd med slutresultatet! Efter det lockade hon mitt hår!
Jag slingade Emilias hår då hon tidigare hade en balayage som hade växt ut ganska mycket. Jag slingade med vanlig slingteknik ca. 4 cm från roten och suddade ihop blonderingen så det inte skulle bli någon tydlig kant. Resultatet blev jättefint och vi båda blev väldigt nöjda! Det blev så ljust och fräscht!
 
Allt | | Kommentera |

VOGA

Denna vecka vid Voga Styling har de inte haft några stylingkunder så då har vi gjort en massa annat till företaget. Vi har bland annat besökt Dressman och Dopp för framtida samarbeten, valt ut kläder i Dressman för ett blogginlägg till stilakuten, postat rabattkuponger till tidigare kunder, jag har blivit sminkad av Sandra och Heidi, jag har träffat den andra praktikanten som börjar i februari/mars, jag har översatt blogginlägg till finska, funderat på att kanske hålla ett event vid Studios med Voga, och mycket mer roligt!
 
Fastän man inte har sylingkunder varje dag finns det mycket annat roligt att göra, och jag känner mig verkligen som en del av teamet då jag får komma med mycket synpunkter och åsikter. Dessa två veckor har redan varit så givande, och jag kan inte vänta att se vad resten av dessa veckor har att erbjuda!
Allt | | En kommentar |

Presentation av Studios

Under min sista IA period inom ''frisör''ämnen är jag vid salongen Studios som ligger vid Rådhusgatan 21 i Centrum av Vasa. I salongen jobbar det tre firsörer, Eija som är grundaren och hennes dotter Sofia och även Sanna. Salongen har funnits i över 30 år och snart kommer salongen att flyttas till Vikinga. I salongen görs det alla vanliga hårtjänster men även makeup och fransförlängningar.
 
De har väldigt mycket produkter i lager och i hyllorna i salongen. De har även väldigt mycket färger och har två olika lager för alla färger. De använder Wellas och Sassoons färger huvudsakligen och det känns säkert då jag har arbetat på varje IA plats med Wellas färger. De satsar mest på att sälja Sebastians hårprodukter åt kunder men de har även en del SP, Colorgloss, Nioxin och Wella elements produkter.
 
De var väldigt öppna och välkomnande när jag kom hit på praktik och jag fick genast börja på och arbeta och lära mig nya saker vilket var superkul. Denna salongen är på många sätt annorlunda än de andra salongerna jag har varit hos. De har alltid helsvarta kläder, så det får jag skaffa mer av då jag knappt äger några svarta plagg. Jag behöver inte ha något annat än mina egna saxar med då jag får låna alla kammar och borstar härifrån.
 
Jag blev även erbjuden jobb här under min andra dag vilket var otroligt roligt! Jag kommer högst antagligen att jobba här redan i april en vecka och sedan när jag blir klar jobba med timlön här. Det känns väldigt skönt att veta lite mer vad man gör då man blir klar nu, och jag hoppas att jag kommer trivas så bra så att jag vill stanna och jobba här!
Allt | | En kommentar |
Upp