Cellophanes

Före och efter bild då jag färgade Ninnis hår med Sebastians Cellophanes hårfärger. 

Vi blandade 3 olika färger tillsammans till den färgen Ninni skulle ha i håret. Jag färgade från roten till topparna hela håret och Ninni lärde mig medan jag färgade hennes hår en helt ny teknik som man kan tänka på då man färgar ett hår. Att inte färga håret i korsbeningen utan att ta sneda beningar från nacken upp ända vägen till pannan. Och att hålla allt hår från de förra passéerna i handen under färgningen så sparar man på tid och färg. Det gick mycket snabbare att göra det så än att göra med korsindelningen. 

Allt | | Kommentera |

Tisdag och onsdag

Igår färgade jag Ninnis fransar och ögonbryn medan Maria kollade på och gav mig tips på hur man kan göra det snabbast och effektivast och vilka tekniker man ska använda och hur man ska hålla penseln för att täcka alla hår i färgen. Det var väldigt lärorikt och resultatet blev bra! 

Efter det kom min kund för dagen, en herrklipp. Glömde att ta före och efter bilder men jag rakade med 8mm på sidorna ända vägen upp till "hästsko" området. Ovanpå hade han ganska långt hår och klippte väl nästan 4cm sist och slutligen av håret. Detta var den enklaste herrklippningen jag har gjort hittils då man inte behöver klippa ihop sidorna som jag har gjort på mina tidigare herrklipp. Det var också lätt då han hade formen på klart från förr så det var bara att fortsätta på samma sätt! 

Både jag och kunden blev nöjda och jag gav honom tips på hur han kan styla håret för att få det att hållas bättre, genom att använda vax som vanligt och avsluta med ett hårspray för att få håret att hållas hela dagen. Jag berättade också att han kan föna sitt hår för att få ner sin starka virvel som han hade i bakhuvudet.
Min sista permanentrullning jag gjorde. Ett försök till tegelstensrullning. Det gick ganska bra ovanpå men kom inte ihåg hur man gör sidorna fastän jag kollade på olika bilder så förstod inte jag. Håret skulle ha kunnat vara lite blötare så inte det skulle sticka ut småhår här och där. 
Allt | | Kommentera |

Hårfärg och föning

Idag har jag färgat rotfärg åt Maarit och färgat hennes fransar och ögonbryn. Jag testade på en helt ny teknik att lägga rotfärg i kort hår med hjälp av en kam så att man inte gick med händerna i onödan i håret och klåttade utan tog hjälp av kammen och penseln. Vi lade Sassoon 3 grundfärg i nedre delen av huvudet och Sassoon 4 i övre delen. Sedan lade vi snabbt på i topparna en 5 med lite lila nyans i blandat för att ge lite glans till håret. 

Sedan fönade jag håret så som hon ville ha det fönat och lade lite volym i det. Tar den föningen som fönuppgiften! 
Allt | | Kommentera |
Upp