En svår blondin

 
Idag var jag krasslig efter helgens bravader så jag kom endast in till salongen för att göra min färgkund för dagen. Jag färgade Peppis hår första dagen på praktiken och nu kom hon igen för att fortsätta på färgningen.
Utgångsläget var ganska mörk orangeaktig med inslag av lila och en massa andra olika nyanser och hon hade med sig en bild på Kylie Jenner med mörk rot ca 5cm med riktigt ljusa längder. Vi gjorde samma blonderingsprocess idag som förra gången, slingor och sedan blondering i hela längderna vid tvättstället före vi lade på en 10/69 glossing. 
när blonderingen och glossingen var klar fick jag klippa av cirka 15 cm av hennes hår och slutresultatet ser du ovan! Båda blev riktigt nöjda med både färg och klipp :)
 
 
Allt | | Kommentera |

Färg yrkesprov 14.2

I tisdags passligt till vändagen hade jag mitt yrkesprov i färg på min kompis Juulia. Vi skulle slinga rotslingor till henne och lägga på en glossing. Vi är på väg mot ett blondare och kallare hår sakta men säkert med hjälp av slingor och varje gång blir det bara bättre och bättre! Hon har haft orange/rött hår och brunt, svart och i princip alla färger man kan ha, så det är inte lätt att få detta hår så kallt som man vill i längderna.
 
 
 
 
FÖRE.
 
 
 
EFTER SLINGNING
 
 
 
 
 
 
EFTER
 
 
 
Jag blonderande rotslingor med 4% och då jag var halvvägs igenom använde jag både 4 och 6% och till slut endast 6%. Jag försökte vara så noggrann som möjligt och ta så tunna passeer som möjligt. Då jag hade tvättat ur blonderingen så handdukstorkade jag håret och lade i en Illumina glossing med 10/69 och lite 9/60 med 1,9% och wellas färgbalsam. Jag lät det vara i ca 10 minuter. Sedan toppade jag håret lite före jag torkade det torrt och sedan stylade det med lite lösa lockar. Alla blev riktigt nöjda!
Allt | | Kommentera |

Vecka 7

Denna vecka har jag gjort mitt yrkesprov i färg och varit hos VOGA två dagar. Yrkesprovet kommer jag lägga upp i ett skilt inlägg! I måndags hos Voga gjorde vi mest kontorsarbete och hade sedan möte med Robert och Johanna om olika samarbeten och att utvidga Voga till finskspråkiga och till Helsingfors. På onsdagen började vi dagen vid Indiska då de har inlett ett samarbete med Indiska. Vi valde ut allt som allt ca. 5 outfits som vi sedan fotade på Sandra. Det är alltid lika kul att få vara med och välja ut kläder till olika samarbeten osv. då jag också får vara med och välja. T.ex. idag hittade jag den perfekta sammetskjolen som vi hade med i inlägget och som jag sedan också köpte! Dessutom varje gång vi är ute och gör något utanför kontoret med VOGA är det jag som ansvarar för Snapchat och Instagram så det kommer upp lite material dit också vilket det även gjorde idag! 
 
Allt | | Kommentera |
Upp