Permanent yrkesprov

FÖRE
KLIPPNING
INDELNING
RULLNING
Idag gjorde jag mitt permanent yrkesprov på Alexandra i skolan. Jag var väldigt spänd eftersom att jag inte riktigt hade på klart hur man hör beach waves men sedan när jag väl kom till skolan släppte nervositeten. 

Först tvättade vi med djuprengörande schampo och sedan klippte vi det. Sedan delade jag in håret i sicksack beningen och lade upp håret i två hästsvansar. Jag hade 3 rullar/batonger per sida. Rullningen var den jobbigaste biten då hon har så friskt, fint och långt hår så det tog ett tag före jag fick rullarna som jag ville ha dom. Jag använde permanentvätskan för naturligt hår. 
Sedan när allt det kemiska var lagat och ursköljt så lade jag i forme fatale i bottnen och längderna och fönade det 70% torrt och lade i beachwaves saltsprayet och rullade upp några slarviga knutar omkring håret och lade håret i en torkhuv. När det var torrt lade jag i spray protern från kerastase och formade det lite lätt med en smal konlocktång på vissa ställen. 

Både jag och kunden blev nöjda! Det givk bättre än jag trodde att det skulle hå. Det var ganska svårt att få slutfinishen perfekt, men övning ger färdighet! Nu kan jag öva på att laga hennes hår hemma också :) 
Allt | |
Upp